Orientuje się któraś z Was ile taki pomocnik fryzjera zarabia? Ile kosztują kursy wizażu?
Co po szkole fryzjerskiej?
Co po szkole fryzjerskiej?
Chodzę do 3klasy technikum fryzjerskiego i już zaczynam poważnie myśleć co będę po niej robić. Dodam, że po tej szkole, czyli za 2lata chcielibyśmy zamieszkać z chłopakiem razem, ale właśnie - trzeba mieć pieniążki na takie coś. Mam już wiele planów - studium fryzjerskie, szkolenia, kurs wizażu, ale na to pieniążki też trzeba mieć. Po takiej szkole niestety moje umiejętności nie będą wystarczające na to, by zatrudniono mnie na pełnoetatową fryzjerkę, gdyż moje doświadczenie będzie na minimalnym poziomie lub zerowe. Myślałam o tym, by po prostu zatrudnić się jako pomocnik fryzjera - oczywiście będę najpierw przynieś, podaj, pozamiataj, ale również będę się uczyć i może po roku, dwóch latach będę w stanie pracować już jako prawdziwa fryzjerka. Pieniążki jako pomocnik też nie będą wysokie, ale to zawsze coś, żeby co miesiąc odkładać sobie na szkołę, na kursy, a jeśli zamieszkam z chłopakiem na jedzenie i inne wydatki. Jeden ogromny plus będzie za to, że zamieszkalibyśmy w mieszkaniu po jego babci i jego rodzicom co miesiąc płacilibyśmy z 500zł, a nie 1500. No i za te 2 lata mój chłopak też będzie już po szkole fotograficznej, zamierza otworzyć własne studio więc finansowo radzilibyśmy sobie jakoś.
Orientuje się któraś z Was ile taki pomocnik fryzjera zarabia? Ile kosztują kursy wizażu?
Re: Co po szkole fryzjerskiej?
Plan masz dobry i fajnie, że już zaczęłaś myśleć o przyszłości. Zarobki takiego pomocnika na pewno są różne w zależności od miasta i od salonu, więc konkretnej informacji nie uzyskasz, ale najlepiej to przejdź się do różnych salonów i popytaj 
Kurs wizażu też nie jest jeden. Moja koleżanka, a w zasadzie jej szefowa płaci za 2 letni kurs 5 tysiaków za semestr
, ale są też znacznie tańsze kursy. Czasami nawet na grouponie są sprzedawane.
Kurs wizażu też nie jest jeden. Moja koleżanka, a w zasadzie jej szefowa płaci za 2 letni kurs 5 tysiaków za semestr
Prawda jest taka, ze ludzie mają pewną wspaniałą cechę. Zmieniają się.
Faktycznie zarobki zależą od miasta i wielkości salonu - w wielkich miastach i dużych salonach zarobki są znacznie wyższe niż w małych miejscowościach, zaś kursy wręcz odwrotnie - w małych miasteczkach jest taniej.
fotograf ślubny warszawa
-
Barbara Karol
- Miła Kobietka
RougeBloo pisze:Chodzę do 3klasy technikum fryzjerskiego i już zaczynam poważnie myśleć co będę po niej robić. Dodam, że po tej szkole, czyli za 2lata chcielibyśmy zamieszkać z chłopakiem razem, ale właśnie - trzeba mieć pieniążki na takie coś. Mam już wiele planów - studium fryzjerskie, szkolenia, kurs wizażu, ale na to pieniążki też trzeba mieć. Po takiej szkole niestety moje umiejętności nie będą wystarczające na to, by zatrudniono mnie na pełnoetatową fryzjerkę, gdyż moje doświadczenie będzie na minimalnym poziomie lub zerowe. Myślałam o tym, by po prostu zatrudnić się jako pomocnik fryzjera - oczywiście będę najpierw przynieś, podaj, pozamiataj, ale również będę się uczyć i może po roku, dwóch latach będę w stanie pracować już jako prawdziwa fryzjerka. Pieniążki jako pomocnik też nie będą wysokie, ale to zawsze coś, żeby co miesiąc odkładać sobie na szkołę, na kursy, a jeśli zamieszkam z chłopakiem na jedzenie i inne wydatki. Jeden ogromny plus będzie za to, że zamieszkalibyśmy w mieszkaniu po jego babci i jego rodzicom co miesiąc płacilibyśmy z 500zł, a nie 1500. No i za te 2 lata mój chłopak też będzie już po szkole fotograficznej, zamierza otworzyć własne studio więc finansowo radzilibyśmy sobie jakoś.
Jeśli już mowa o fryzjerstwie. Polecam kosmetyki ze sklepu fryzjerskiego.
-
nasztos
Po szkole fryzjerskiej wbrew pozorom jest sporo możliwości. A praca w zakładzie fryzjerskim może dawać mnóstwo satysfakcji i nie być wyzyskiem. Oczywiście, standardem są niestety tzw. umowy śmieciowe, ale za to praca jest dość dobrze płatna. A potem zawsze można otworzyć coś swojego...
Moja siostra pracowała przez dwa lata w salonie fryzjerskim i teraz właśnie planuje otworzyć swój zakładzik 
No po szkole fryzjerskiej to jedynie można iśc na fryzjerkę, fryzjera. Proste 
Pozdrawiam, Karmazynowa
-
sexy28
Hejka:):). WIdzę ze plany odwazne i bardzo fajne. Polecam CI KUrsy fryzjerstwa w ECK. Tanio i Szybko nauczą CIę zawodu:):) tresc zmieniona przez moderatora
Ostatnio zmieniony śr kwie 17, 2013 1:15 pm przez sexy28, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
-
ola.nowik
Po szkole fryzjerskiej możesz pójść do pracy albo założyć firmę. A jeszcze inna propozycja możesz zacząć kolejny kierunek. Polecam to ostatnie i szkołę OMEGA. Mają nowe kierunki m.in technik farmacji tresc zmieniona przez moderatora
Ostatnio zmieniony śr kwie 17, 2013 1:16 pm przez ola.nowik, łącznie zmieniany 1 raz.
- forumowyromans
- Jestem tu nowa :)
po szkole fryzjerskiej, to raczej fryzjerem można zostać. ale droga kariery nie jest zamknięta. jeśli postanowisz nagle, że chcesz być piekarzem to nie stoi na przeszkodzie.