Co pijecie na co dzień

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
palina88
Jestem tu nowa :)

Co pijecie na co dzień

Post autor: palina88 »

Jakie napoje zabieracie do pracy, czy co pijecie po powrocie do domu. Ciekawa jestem czy ludzie faktycznie się zdrowo odżywiają, ja na przykład nie piję już kompletnie żadnych soków, ani słodzonych napojów. jedynie kawa, herbata i woda
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: Co pijecie na co dzień

Post autor: Jamelia »

Ja tak samo, woda ,herbata czarna ,owocowa, ziołowa i kawa. Cole zero tylko do drinków :D
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
magdalena2

Post autor: magdalena2 »

Zabieram do pracy czystą wodę :) herbaty i kawy szybko mnie odwadniają.
zolga

Post autor: zolga »

Ja piję kawę czarną (chyba za dużo :P), herbatę wszelkiego rodzaju i wodę. Od czasu do czasu soki marchewkowe
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Kawa w ogromnych ilościach, woda, piwo i whisky.
Immoral

Post autor: Immoral »

Głównie herbata i kawa. Do tego woda niegazowana, ale to bardziej latem.
Immoral.pl
milencia09

Post autor: milencia09 »

Ja robię świeżo wyciskanie soki z marchewki, jestem uzależniona;)
darianka

Post autor: darianka »

ja kupuje soki naturalne jablko gruszkowe i jablkowo porzeczkowe i pomidorowe w sezonie od takiego goscia przez FB 'POLSKIE POMIDORY'
motyl35
Miła Kobietka

Post autor: motyl35 »

ciepła woda z cytryną na czczo, codziennie :)
edit

Post autor: edit »

Ja tak samo: kawa (za dużo!) herbata i woda. Od czasu do czasu sok marchewkowy taki jednodniowy, bo naprawdę lubię. Ostatnio robię sobie taki napój: napar ze świeżego imbiru, cytrynka i miód, to mi mega podchodzi, bo zmarznięta już się robię :)
Kahoko

Post autor: Kahoko »

W lecie piłam bardzo dużo wody, przy czym 1x dziennie szklankę wody z ćwiartką cytryny i miałam wrażenie, jakby mi trochę schodziła woda z organizmu. Chyba czas do tego wrócić. No ale wiadomo - w lecie na upałach to łatwiej...
Na ten moment wstając rano do pracy do śniadania piję albo CZYSTEK albo herbatę z DZIURAWCA. W pracy zaczynam od kawy z mlekiem, w ciągu dnia duży kubek herbaty (zielonej lub ziołowej, czasami tylko zwykłej czarnej z cytryną i miodem), potem druga kawka z mlekiem. Po powrocie do obiadu sok pomarańczowy lub woda, na noc melisa z lawendą (na dobry sen - polecam ! )
"Nieważne, jak wolno robisz postępy. I tak jesteś o krok dalej niż Ci, którzy siedzą na dupie i narzekają"
elthi
Miła Kobietka

Post autor: elthi »

A ja powiem szczerze: mam gdzieś zdrowe odżywianie. Nie jem jedynie śmieciowego żarcia, nie piję jedynie coli, ale raz na jakiś czas lubię sobie zjeść coś niezdrowego na mieście. Codziennie piję kawę rano, do posiłków zazwyczaj herbatę, kompot lub po prostu wodę. Od czasu do czasu jakiś sok jeśli kupię. No i raz czy dwa w tygodniu jakieś piwko, winko lub whisky ;)
"Jesteśmy więźniami własnego ja. Żyjemy w niewoli własnych poczynań."
Mała42

Post autor: Mała42 »

palina88 pisze:Jakie napoje zabieracie do pracy, czy co pijecie po powrocie do domu. Ciekawa jestem czy ludzie faktycznie się zdrowo odżywiają, ja na przykład nie piję już kompletnie żadnych soków, ani słodzonych napojów. jedynie kawa, herbata i woda

Najczęściej kawa ,ale mam napady że piję wodę nie gazowaną.
https://www.lukaszsulka.com
Nina78

Post autor: Nina78 »

Czysta woda. Czasem dodaję do niej ewentualnie jakąś cytrynę czy miętę, ale to też rzadko.
AnnaNowik

Post autor: AnnaNowik »

Moja babka robi nalewkę z piołunem. Pamiętaj, aby pić raz dziennie na łyżeczkę na palce. Zapomniałem, co "zranić".
Adababa

Post autor: Adababa »

Ja na co dzień piję tylko wodę niegazowaną, około 2 litrów :) Najbardziej smakuje mi biała Piwniczanka - bez niej nie ruszam się z domu :) oczyszczam w ten sposób organizm z toksyn. Po prostu smakuje mi ta woda :)
Awatar użytkownika
espanka
Fajna Kobietka

Post autor: espanka »

Herbatę, kawę, jakiś sok,polubilam soki warzywne, tymbark ma fajne vega i pomidorowe, ten śródziemnomorski jest mega, można spokojnie jako drugie śniadanie wypić :)
Awatar użytkownika
pączkuszka

Post autor: pączkuszka »

Dzień zazwyczaj zaczynam od kawy żeby stanąć na nogach, później herbata i duzo wody mineralnej :)
„Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu” – Antoine de Saint-Exupéry, „Mały Książę”
Awatar użytkownika
zula

Post autor: zula »

ja najszczesciej herbata albo jakieś herbatki typu hibiskus + maliny. Kawy w ogóle nie pije. Cole mi się zdarza ale raczej bardzo rzadko.
DietetykNaWalizkach

Post autor: DietetykNaWalizkach »

Woda to najlepszy wybór. Jeśli chodzi o soki to lepiej już zjeść cały owoc razem z błonnikiem pokarmowym. Poza tym część osób myli soki z napojami, a to znacząca różnica bo te drugie mają sporo cukru dodanego. Kawa, herbata może być, ale w ograniczonych ilościach i oczywiście bez cukru :)
Dietetyk kliniczny, właścicielka poradni dietetycznej specjalizującej się w poradnictwie żywieniowym dla kobiet w ciąży oraz osób planujących dziecko - http://dietetyknawalizkach.pl

- indywidualne poradnictwo żywieniowe :)
- darmowe artykuły dla przyszłych rodziców oparte na źródłach naukowych :)
- grupy na Facebooku z ciekawostkami żywieniowymi dla przyszłych rodziców :)
Awatar użytkownika
rema
Miła Kobietka

Post autor: rema »

Głównie wodę. Kiedyś piłam więcej napojów gazowanych, jednak z czasem się ich oduczyłam i obecnie staram się raczej po nie nie sięgać. Nie jest to zbyt zdrowe. Z rana przed pracą lubię wypić sobie filiżankę herbaty.

Natomiast o godzinie 10 lubię wypić kawę, po powrocie do domu również. Nie mam w pracy ekspresu, tak więc piję kawę sypaną. Jednak w domu lubię odpalić ekspres, który zmieli mi kawę ziarnistą. Kawa taka ma najlepszy aromat.

Jesli lubicie aromatyczną kawę, polecam zamówienie sobie jej w manufakturze Mk Cafe fresh. Kawa jest świeżo palona, a taka ma o wiele lepszy aromat (no to trzeba poczuć). Zrobiłam sobie u nich prezent i zamówiłam cały zestaw kaw z kilku zakątków świata, każda kawa inna i niepowtarzalna bo niektóre miały posmak gorzkiej czekolady, niektóre cytrusów, w jednej z Indii czułam jaśmin. Zbieram się do ponownego zamówienia.
ShinyGirl
Miła Kobietka

Post autor: ShinyGirl »

Rano ciepła woda z cytryną i siemię lniane , potem czarna kawa i woda :)
Weronaaa

Post autor: Weronaaa »

tak 1-2 kawy, a poza tym to wodę niegazowaną :)czasem z cytrynką
lidka_paluch

Post autor: lidka_paluch »

Piję 2 kawy dziennie i głównie wodę z cytryną. :)
asiadem

Post autor: asiadem »

Hej :) Na co dzień pijam wodę z cytryną oraz miętą - to taki mój zdrowy nawyk :) Pamiętajcie pijcie wodę!
ODPOWIEDZ