Co na zmarszczki?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Re: Co na zmarszczki?

Post autor: docha »

jałowa pisze:Hadassa twój link nie działa, ale ja znalazłam inny filmik widać na nim że krem rzeczywiście zmienia koloryt skóry, poza tym mam cie tam dodatkowo instruktaż jak prawidłowo nakładać krem.
nie tyle zmienia, co się do niego dopasowuje, a że ma działanie lekko kryjące to tak to na filmiku wygląda ;)
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Znaczy, że daje tzw. "efekt dzienny"? Kończy się mi mój, zmarszczki już niestety są, może bym sobie coś takiego kupiła...
Awatar użytkownika
jałowa
Fajna Kobietka

Post autor: jałowa »

możesz sobie spróbować, nie wiem w jakim wieku jesteś co prawda krem garnier miracle jest przewidziany dla kobiet powyżej 40 roku życia, ale nawet jeśli masz mniej to na pewno Ci nie zaszkodzi.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

daj koniecznie znać jakie efekty na młodszej skórze, bo ja póki co widziałam efekty tego 50+, moja mama go uzywa
Tusia

Post autor: Tusia »

a_gatka pisze:Znaczy, że daje tzw. "efekt dzienny"? Kończy się mi mój, zmarszczki już niestety są, może bym sobie coś takiego kupiła...
Pomyśl nad tym vichy o którym wspominałam. Warto.
Awatar użytkownika
jałowa
Fajna Kobietka

Post autor: jałowa »

macie rację krem dopasowuje się do każdego rodzaju skóry, działa trochę jak krem BB wiec jak ktoś nie nakłada mocnego make up to ten krem będzie idealnie nadawał się jako baza makijażu.
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Oczywiście kremy najlepiej markowe:-) dermokosmetyki kupuję w sklepie Ziko Dermo, Panie sprzedające to w pełni profesjonalistki które potrafią dobrać kosmetyk do cery.Dużo jest także zniżek w sklepie a w tych czasach sugerujemy się takze ceną:-)
Awatar użytkownika
anett
Miła Kobietka

Post autor: anett »

Tusia pisze:Pomyśl nad tym vichy o którym wspominałam. Warto.
Ooo... widzę, że jest więcej zwolenników. To mnie utwierdza, że dobry efekt tego kremu, który widzę na mojej twarzy, to nie tylko moje odczucia, ale to, to że on na prawdę działa ;)
monikatren
Jestem tu nowa :)

Post autor: monikatren »

A ja stosowałam i stosowałem i nic...
Chyba to zależy od człowieka...
Salon urody Beauty Medica http://www.beautymedica.pl/ oferuje zabiegi medycyny estetycznej, takie jak:
depilacja laserowa oraz endermologia. Sprawdź swój salon kosmetyczny !
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Ja jestem za olejekiem arganowym, bardzo ładnie radzi sobie z wygładzaniem twarzy. Mam taki olejek do twarzy z bielendy, nazywa się Argan Face Oil, mam ten z kwasem hialuronowym i moim zdaniem super radzi sobie z pierwszymi zmarszczakmi
beatta83

Post autor: beatta83 »

Botoks oczywiście, ale wiadomo - tylko z umiarem! Nie chodzi nam przecież o zrobienie z siebie potworów, a raczej o to, żeby wyglądać młodo i świeżo :)
Medycyna estetyczna http://tarkiewicz.pl - pełen profesjonalizm, który widać w efektach!
Martynaa
Miła Kobietka

Post autor: Martynaa »

Na zamarszczki dobre są kremy Olay, moja mama ich zwykle używa, albo Bielendy kremy Laser Xtreme, też chwaliła ostatnio że dobrze radzą sobie z wygładzaniem twarzy
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Moja mama teraz używa z Vichy , z serii Liftactiv mówi że bardzo fajnie nawilża i wchłania się w skórę.
do tego jest lekki i ładnie pachnie. Używa go kilka tygodni może, a mówi że czuje że jej skóra jest bardziej ujędrniona.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Violet
Miła Kobietka

Post autor: Violet »

Hadassa pisze:Moja mama teraz używa z Vichy , z serii Liftactiv mówi że bardzo fajnie nawilża i wchłania się w skórę.
do tego jest lekki i ładnie pachnie. Używa go kilka tygodni może, a mówi że czuje że jej skóra jest bardziej ujędrniona.
Też go używałam jest bardzo dobry, a nie wiem ile mama ma lat, ale np.po menopauzie Vichy ma Neovadiol z naciskiem na poprawę pogłębionej utraty gęstości oraz nasilonego uczucia suchości i zwiotczenia skóry.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Mówisz o takim lekko złotawym kremie ?? Neovadiol Magistral ?
To jest następny w kolejce do kupienia. Bo nie mogła się zdecydować. I babeczka w aptece doradziła jej najpierw ten.
Awatar użytkownika
sara_kolanko

Post autor: sara_kolanko »

a próbowałyście może kremów oeparol?
Awatar użytkownika
Chilli
Fajna Kobietka

Post autor: Chilli »

Ja kremu z Oeparol nie mam. Ale moja mama posiada od niedawna krem tej marki Liftance :) i sobie chwali.
invisible20

Post autor: invisible20 »

Oeparol miałam w wersji klasycznej i wersji hydrosense. Były dobre, ale na noc bo na dzień są dla mnie za tłuste. Teraz na noc skusiłam się na bielendę forte nano cell w zielonym kartoniku. Też jest gęsty, ale po nocy skóra wygląda na odżywioną, nie uczula, nie zapycha. Używam od dwóch tygodni, na razie fajnie. Zobaczymy co dalej.
orszulka
Miła Kobietka

Post autor: orszulka »

invisible20 pisze:Oeparol miałam w wersji klasycznej i wersji hydrosense. Były dobre, ale na noc bo na dzień są dla mnie za tłuste. Teraz na noc skusiłam się na bielendę forte nano cell w zielonym kartoniku. Też jest gęsty, ale po nocy skóra wygląda na odżywioną, nie uczula, nie zapycha. Używam od dwóch tygodni, na razie fajnie. Zobaczymy co dalej.

A ile masz lat? Kupiłam mamie na Dzien Mamy wlasnie zestaw forte nano z bielendy. Mam nadzieje ze sie sprawdzi :)
chiaramanzoni

Post autor: chiaramanzoni »

juz nie wierzę w moc kremów przeciwzmarszczkowych. mam 38 lat i wypróbowałam już różnych cudów. jedyne co mogę polecić to zabiegi w salonach kosmetycznych- mam tu oczywiście na myśli wyłącznie nieinwazyjne zabiegi robione przez profesjonalistów. Polecam termolifting. regularnie robię zabiegi (nie wiem czy gdzieś indziej są dostępne)i jestem bardzo zadowolona. Plus dla tego miejsca za profesjonalną obsługę i przede wszystkim duży wybór zabiegów i masaży. Serdecznie polecam spędzić tam dzień a wyjdziecie jak nowo narodzone. Zabiegi w salonach kosmetycznych przyniosą chyba największe z możliwych efektów, kremy mogą tylko pomóc w utrzymaniu ich. poza zabiegami polecam dużo uśmiechu i dbanie o kondycję psychiczną! pomaga w walce z oznakami starzenia :roll:
Ostatnio zmieniony wt maja 26, 2015 4:27 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: tego typu posty uznawane są za reklamę/spam -treść edytuję
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Och tak cudowne miejsce i od razu 10 lat mlodsza....
Kremy dzialaja tylko trzeba regularnosci
Awatar użytkownika
kamila
Fajna Kobietka

Post autor: kamila »

Tez mysle ze kremy niewiele zdziałają,przesestowałam przeroznosci z roznych półek. Niektore osoby sa takiej urody ze wygladają poprostu dobrze czy stosuja jakies cuda czy nie :-) Pozazdroscic
Największą głupotą naszego gatunku jest to,że najwspanialsze bukiety przeznaczamy dla zmarłych...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Nie zgodze sie z Wami...
Niestety... tu trzeba wytrwalosci i poswieconego czasu. By nie tylko nalozyc krem ale tez go wklepac, wmasowac itp
daga.27

Post autor: daga.27 »

Ja zauważyłam, że moja cera przyzwyczaiła się do kwasu migdałowego, natomiast botox mogę polecić na głębokie zmarszczki
zobacz
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Skóra przyzwyczai się niemal do każdego kosmetyku i to fakt,ale generalnie warto bazować na tych naturalnych produktach,kosmetykach z dodatkiem kolagenu o czym już wielokrotnie pisałam na forum. Zresztą naturalne maseczki także będą bardzo skuteczne jeżeli chodzi o walkę ze zmarszczkami.
ODPOWIEDZ