Co myślicie o równouprawnieniu?
-
justysia1112
Co myślicie o równouprawnieniu?
Jak wiadomo kobiety zawsze walczyły o równe prawa. Moim zdaniem nie powinno być tak jak było za czasów Bolesława Prusa że kobieta nie miała dużo do powiedzenia”. Teraz możemy poruszyć tą kwestie a mianowicie co jest za równouprawnieniem a co nie czyli plusy i minusy. „Plusem jest to że kobiety mogą poczuć się bardziej wartościowe i bardziej potrzebne choć czy zawsze chcemy wyręczać we wszystkim naszych mężczyzn. Kobiety nie zawsze chcą robić to co mężczyźni i kiedy przychodzi na to pora to chcą się nimi wyręczać sugerując że one to kobiety a kobieta nie powinna tego robić. Drugą strona medalu to niebyt za równouprawnieniem i żyć jak w skansenie gdzie mężczyźnie można więcej nić kobiet ą a tak naprawdę nie do końca jest to sprawiedliwe. Najlepszym przykładem są Państwa muzułmańskie gdzie Arabowie mają po kilka żon. Co o tym kobiety myślicie?
-
króliczek8982
Re: Co myślicie o równouprawnieniu?
Ja nie wyobrażam sobie żeby mój mąż miał jeszcze 6 żon oprócz mnie.
-
Fermia
tez nie wyobrazam sobie 6 zon. Wedlug mnie rownouprawnienie troche wypacza się. Niedlugo będziemy miec przymusowa służbę wojskowa dla kobiet...
-
dzo
jestem zdecydowanie za równouprawnieniem
Nie lubię podziałów na równych i równiejszych
i na szczęście nie mieszkam w krajach arabskich

-
justyna1981
tak naprawdę nie ma równouprawnienia ale jest lepiej niż kilka, kilkanaście lat temu, nadal niewiele kobiet ma prawo wrócić do normalnej pracy po urodzeniu dziecka, niewiele z nas piastuje fotele prezesów itd.. wiec nie mówmy o równouprawnieniu ;(
-
Cara
Jestem za tym, żeby podobnie traktowano kobiet i mężczyzn, z tym, że to pewnych spraw większe predyspozycje mają mężczyźni, a do innych kobiety. I trzeba te dwa aspekty rozdzielić.
-
alapluska
mozemy za to z powodzeniem byc rolnikami hutnikami itd ..
to jest własnie równouprawnienie ..
Kobiety sobie wywalczyły...
niektórzy moim kumple się jednak śmieją że jak równouprawnienie, to równouprawnienie..
więc dlaczego ma np przepuścić w drzwiach
niektórzy moim kumple się jednak śmieją że jak równouprawnienie, to równouprawnienie..
więc dlaczego ma np przepuścić w drzwiach
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- VivienneWestwood
- Miła Kobietka
justyna1981 nie zgodzę się z Tobą, jak się chce to się da wszystko. Sama mam córeczkę i normalnie pracuję, pełnie wyższe stanowisko, więc na to nie ma reguły.
Jednak trzeba przyznac ze ciagle faceci sa powazniej traktowani.I zdecydowanie chetniej przyjmowani...
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Równouprawnienie widać najlepiej 1 i 10 każdego miesiąca, przy odbiorze wypłaty...
dla mężczyzn wypłata dla kobiet jałmużna...
dla mężczyzn wypłata dla kobiet jałmużna...
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...