Ciuchy polskich producentów

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
katii

Post autor: katii »

Kupujecie ciuchy polskiej produkcji? Zważacie na to? Zastanawiam się czy przejść się do King Squara w Krakowie. Podobno tanio i tylko są tam sklepy polskich firm, ale boję się, że idzie za tym kijowa jakość.
santi

Re: Ciuchy polskich producentów

Post autor: santi »

Nie sądze żeby ciuchy polskich producentów były gorszej jakości.
Eleganckistyl_pl

Post autor: Eleganckistyl_pl »

Moim zdaniem jakośc jest identyczna. Bez przesady, przecież "Dobre, bo polskie" :)). Ja nie zwracam uwagi na to, czy dany produkt jest z PL czy nie, jeśli chodzi o ubrania oczywiście.
bugenwila

Post autor: bugenwila »

Szczerze już wolę polskie ubrania niż np. chińskie itp., robie zakupy rzadko ale tej chińskiej tandety już mam dość ;/ a w King Squerze polskich ciuchów by się trochę znalazło, trzeba iść polukac, a i ceny fajne, w weekend ide na zakupy trzeba jakoś odreagować tę pogodę :P
fairy

Post autor: fairy »

szczerze to też wole poszukac czego polskiego. Polscy projektanci maja coraz lepsze kolekcje nawet za granicą wiec może lokalni producenci ciuchów będą z nich brać przykład. ;)
bugenwila

Tam są prawie sami polscy producenci z tego co widziałam.
molana

Post autor: molana »

bardziej mi się podobaja ciuchy z h&m czy orsay
fairy

Mnie też się podobają ubrania z orsaya czy h&m, ale problem jest taki ze pół polski potem chodzi w tym samym. Polskie sklepy daja możliwość wyroznienia się z tlumu :)
bugenwila

A w tej trattori ktoś jadł? Bo na zakupach byłam ale nie mialam czasu usiąść...
Big-Brands.pl

Post autor: Big-Brands.pl »

Zgadza się,polskie sklepy dają taką możliwość ale wszystko zależy od tego gdzie się ubieramy. Ja bardzo często kupuje w sklepach internetowych i jak do tej pory jeszcze sie nie zawiodłam.
molana

Post autor: molana »

Trattoria? Najlepiej pójść i samemu sprawdzic;)
lolka6

Post autor: lolka6 »

A jak z męskimi ciuchami, ma ktos jakies doswiadczenia?
E-lejdis

Post autor: E-lejdis »

Moim zdaniem wszystkie ubrania w sklepach sieciowych są marnej jakości,również te męskie. Tutaj nie ma wyjątku,ponieważ sama kilka razy mocno się an nich zawiodłam...
mmadleinee

Post autor: mmadleinee »

Big-brands.pl Hihihi a ja tam nie przepradam za sklepami internetowymi. Wolę przymierzyć ubranie i zobaczyc jak wygląda przed zakupem. Kilka razy tylko udalo mi się przez Internet cos ladnego kupić. No a reszta to takie szmatki, już nawet w dziadeksach są lepsze rzeczy
mimargo

Post autor: mimargo »

Ja też uważam, że polskie nie znaczy gorsze. Polski rynek odzieżowy już dawno dogonił zagraniczne firmy i nie mamy się już czego wstydzić :D.
ela2323

Post autor: ela2323 »

Polskie rzeczy są znacznie lepsze. Pryznajmniej nie są to takie szmatki do podlogi, Ehh ostatnio w sumie mogę powiedziec że się zawiodłam bo wiele z rzeczy które są dostępne w sklepach to po prostu szmatki do podłogi dla bogatych jak pisano wcześniej. No a jak chodze po Galerii Krk to mnie coś trafia Tyle ludzi i co lepsze rzeczy są niestety wybrane

Nie wiecie gdzie można się w naprawdę dobre ciuszki zabezpieczyć No i żeby nie było takich tłumow. Nie nie jestem facetem, że nie lubię chodzić na zakupy ale nie lubie tych tłumów które się przetaczają przez sklepy.
skylark

Post autor: skylark »

Ja zauważyłam już wcześniej, a moja mama niedawno widziała sondę na temat wiedzy o "polskości" w sklepach odzieżowych to 98% ludzi nie miało pojęcia, że np. Venezia czy Reserved, Top Secret są naszymi firmami. A poza tym ile firm jeszcze nie przebiło się do tego "butikowego" szału.
alicja88

Post autor: alicja88 »

Molana czytam twój post i się zastanawiam, czy jest taki sklep z ubraniami polskich producentów jak Trattoria. Mi się zawsze wydawało , że można Pizzę tam zjeść a nie kupić ciuchy, no ale mniejsza z tym.

Widzę, że gro osób poleca tutaj aukcje internetowe i to konkretne produkty, Ja osobiście jeszcze konta na takich aukcjach nie mam i jakoś nie planuję póki co zakładać. Ostatnio jak wykupiłam bilet miesięczny na wszystkie linie w Krk to sobie jeżdżę po galeriach na zakupy, chociaż mój facet tego bardzo nie lubi ale jednak. W ostatnią sobotę trafilam też do King Squera czy jak to się pisze. Nie ważne. Udało mi się kupić fajną kieckę na egzamin dyplomowy. Super materiał za 45 zeta. No i wiele innych mniejszych dodatkow. Ehh trzeba zacząć chyba oszczędzać, ale jak się przechodzi obok fajnych ofert to aż żal nie wejść i nie kupić czegoś. Jeszcze jak nie ma tłumów :D
Sklep.Sambora_pl

Post autor: Sklep.Sambora_pl »

Każdy poleca aukcje internetowe,bo jest tam po prostu taniej a i wybór masz o wiele większy,to pewnie dlatego:) Zresztą sama siedzę w sklepach internetowych i wiem,ze zawsze można wybrać coś ciekawego,trzeba tylko poszukać.
fairy

Znalazłam ciekawy artykuł o modzie od polskich producentów:
moda-made-in-poland.html">http://moda3.pl/moda-made-in-poland.html.

Wiadomo mamy dobrych i znanych projektantów, ale większość osób jednak nie stać na ciuchy od nich. Na szczęscie są też polskie sklepy, gdzie można kupić coś fajnego w normalnych cenach
Sklep.Sambora_pl

Post autor: Sklep.Sambora_pl »

No ubrania i niektóre kolekcje maja naprawdę bardzo fajne,ale jedno co odstrasza to oczywiście cena... Chyba tylko nielicznych stać aby kupić coś takiego,dlatego wolę sklepy internetowe,bo jest dużo taniej.
tasandra
Jestem tu nowa :)

Post autor: tasandra »

W sumie zawsze można połączyć polskie ciuchy i ceny ze sklepów internetowych - coraz więcej polskich marek przekonuje się do internetowej sprzedaży i można trafić na bardzo dobre oferty. Ja na przykład ostatnio kupiłam klasyczną szmizjerkę do pracy za pół ceny.
anioł12345
Miła Kobietka

Post autor: anioł12345 »

teraz nawet zgraniczne są polskie :)
filomena
Jestem tu nowa :)

Post autor: filomena »

Ja nie przepadam za kupowaniem przez Internet, bo zawsze jednak lepiej przymierzyć. Ale zdecydowanie popieram promowanie rodzimych producentów. A co do KS to też słyszałm, ze można tam znaleźć sporo polskich ciuchów za przyzwoitą cenę, więc w najbliższym czasie wypróbuję pewnie to miejsce
E-lejdis

Post autor: E-lejdis »

Kupowanie ciuchów przez internet to sama przyjemność,w razie czego możesz przecież zwrócić dany model lub wymienić na inny. To żaden problem.
ODPOWIEDZ