mam taki dylemat
mojej 9 miesięcznej córeczce nie zarasta ciemiączko. na ostatnim bilansie parę miesięcy temu jej lekarz powiedział żeby nadal podawać jej witaminę d, często wychodzę z nią na słońce( najzdrowsza wit d) podaje jej żywność w której jest dużo witaminy d, ale ciemiączko nie dużo się pomniejszylo.
kiedyś jakiś lekarz mi powiedział ze jesli dziecku do roku czasu ciemiączko nie zarośnie to jakimiś szczypcami go zamykają. czy to prawda???
ciemiączko
Re: ciemiączko
Nie spotkałam się z czymś takim owszem słyszałam o lekach ale to dopiero ok półtora rocznego dziecka dzieci rozwijają się bardzo i ndywidualnie więc nie ma co się martwić na zapas
Najlepiej to skonsultowac z innym lekarzem, w takiej kwestii bym nie polegała na jednym, juz sie tego nauczyłam, jak Cie cos niepokoi sprawdz to u innego lekarza jeszcze. Poza tym wit d podaje sie na wzrost głowy, jak szybko rosnie to mozna ja brac jak wolno to niekoniecznie, mojemu synkowi głowa rosnie powoli i nie bierze wit D bo ona spowalnia rozwoj kosci czaszki, ale nie kazdy pediatra o tym wie...kaza brac ta wit a nie wiedza sami po co...
Gdzie kupićklimatyzatory zibro
racja zapytam po prostu innego lekarza