Chleb domowy
-
gosik
Chleb domowy
Zdaje sobie sprawe,ze przewazaja na tym forum kobietki mlode i mlodziutkie ale moze,ktoras piecze sama chleb w domku?Chcialabym sie dowiedziec czy pieczecie w piekarniku czy w maszynach do chleba i czy same robicie zakwas czy pieczecie na drozdzach?Mam problem z zakwasem,jakos mi nie wychodzi.Pieke chlebek w piekarniku ale mysle o zakupie maszyny do chleba,wtedy zrezygnowalabym z kupowania chleba wogole.Do tej pory pieke chlebek w wekendy,ale kto wie co bedzie kiedys?Jak macie jakies porady to poprosze.Jestem fanka kilku blogow ,nie wiem czy moge je wymienic z nazwy ale sproboje choc ten ulubiony najbardziej...whiteplate...to nazwa bloga,znajdziecie w necie,od samego czytania i ogladania zdjec slinka cieknie i czlowiek robi sie glodny.
-
dione
Re: Chleb domowy
Niedawno zainteresowałam się tematem samodzielnego wypieku chleba. Ale jednak wydaje mi się, że najwygodniej byłoby kupić sobie wypiekacz. I tutaj niestety jest problem, który wybrać. Ten wydaje mi się całkiem sensowny: http://magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kat ... rod=176244 Mam nadzieję, że uda mi się w nim wypiec prawdziwy, domowy chleb 
Re: Chleb domowy
Ja niestety jestem antytalentem jeśli chodzi o gotowanie. Moje koleżanki w pracy ciągle opowiadają co zrobiły same i wymieniają się przepisami, teraz zapanowała moda na pieczenie chleba w domu. Postanowiłam więc kupić sobie specjalny wypiekacz, podobno nie ma bata żeby nie wyszło
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować