Budyń na inaczej

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
ODPOWIEDZ
Rebla
Miła Kobietka

Budyń na inaczej

Post autor: Rebla »

Drogie panie, ostatnio moja dobra koleżanka podała mi świetny pomysł na budyń ale "inaczej". Osobiście go wypróbowałam, budyń wyszedł idealny. Można zrobić również z tego masę np do sernika ( dodając miej soczku ). Macie ochotę na budyń o smaku soku bananowo-pomarańczowym, nic trudnego... Kupcie wasz ulubiony sok, obojętnie jaki a budyń koniecznie waniliowy lub ( te białe ) i zróbcie je według przepisu... GENIALNE !!
dzo

Re: Budyń na inaczej

Post autor: dzo »

ale jak ? zamiast mleka to sok ? bo nie kumam
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Też nie zakumałam :D A by mnie to interesowało, bo nie przepadam za "normalnym" budyniem :-P
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

Tak, myślę, że to o to chodziło :) Ja kiedyś robiłam budyń na soku jabłkowym ale był jako krem do ciasta :) Fajnie wyszło.
Rebla
Miła Kobietka

Post autor: Rebla »

Przepraszam że teraz dopiero odpisuję.
Tak, zamiast mleka dodajemy soczek. Polecam jabłkowy. Kupujecie budyń, a zamiast mleka dodajecie sok ( wasz ulubiony ). Ta opcja jest dla pań / niejadków tradycyjnego budyniu z mleka. :happy
dzo

Post autor: dzo »

a to nie smakuje wtedy jak kisiel po prostu ?
eiger
Jestem tu nowa :)

Post autor: eiger »

ja budyń synkowi robię tak. Blenderem miksuje banana, zalewam mlekiem (około 1/2 szklanki) i mieszam z łyżeczką mąki ziemniaczanej. Po zagotowaniu pycha domowy budyń bez chemii.
ODPOWIEDZ