Brzuch po cesarskim cięciu

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Re: Brzuch po cesarskim cięciu

Post autor: Armigor »

anne pisze:-nie ma się bliskich koło siebie
-obcy język
-zero znajomych
to chyba takie największe bariery

Bliskich można ściągnąć,albo czasami odwiedzić
Znajomych można poznać nowych a ze starymi nadal utrzymywać kontakt,można się odwiedzać
Języka idzie się nauczyć
Wiec dla chcącego nic trudnego,najgorsze jest pierwsze pól roku ,potem jest ok bo jeszcze dochodzi fascynacja ,później znowu ok trzeciego roku dopada kryzys bo się tęskni ,ale jak to już minie i po odwiedzinach w Polsce odechciewa sie powrotu do kraju,to nie tylko moje zdanie często wyglada to podobnie. Ale nie ma co ukrywać tu sie wie ze sie żyje,a w Polsce szkoda gadać? Też ,jeszcze niewiem czy kiedyś wrucę do kraju.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

w polsce to za darmo nic niema i raczej zadnego znieczulenia nie zrobia bo u nas mowia ze bolec musi i siłami natury . czekaja . Moja kolezanka rodziła kilka lat temu i miala duze dziecko i jak chodziła na kontrol to mowił , ze cesarka bedzie miała a poszla do szpitala to najpierw ja wymeczyli a jak juz widzieli , ze nida rady to zdecydowali o cesarce .
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Tu pod tym względem jest inaczej masz sama sale na której jesteś tylko ty ,mąż,położna i dochodzi lekarz ,położna nie odchodzi od rodzącej na sekundę ,jak jest ciężki poród są dwie ,umila ci czas,leci muzyczka,możesz się napić,zrobią ci masaż,po opowiadają kawały,masz toaletę i prysznic tylko dla siebie ,piłkę itd. Odrazu po porodzie
Cieszą się razem z tobą bobaskiem ,i położna wypełnia papiery zamawia śniadanie dla ciebie i męża jakiś tost,dżem ,jogurt,kawa, herbata ,ciasteczka, pyta czy Maluszka chcesz do piersi czy dać mu mleczko? Bo to jest czas na pierwszy wspólny posiłek i ma być nie zapomniany,i tak też jest. :D potem trafiasz na sale z Bobasem do 4 dziewczyn z tym ,że każda jest oddzielona parawanem ma dużą szafę,szafkę nocną,stół odstawiony do łużka,lampkę i kołyskę dla Dzidziusia na dwie dziewczyny przypada jedna łazienka prysznic i toaleta. I za to się nie płaci. A o rodzaju porodu decydujesz w 34 tc.
Położna spisuje jakie masz życzenia i potem sprawdza przy porodzie tylko czy nie zmieniłaś zdania co do wcześniejszej decyzji. Ja zastrzeglam sobie,że nie chce gazu,chce epidural,poród rodzinny i tak miałam :D

A w Polsce tylko wielkie napisy rodzić po ludzku.
elzbieta45
Kobietka Expert

To maja luksus . W niemczech jest podobnie bo moja siostra tam rodzila
anne
Fajna Kobietka

Post autor: anne »

wszędzie jest lepiej niż w pl ;)
http://tarotjasmine.pl/
elzbieta45
Kobietka Expert

my to zawsze jestesmy do tyłu
Armigor
Gadatliwa Kobietka

anne pisze:wszędzie jest lepiej niż w pl ;)
Nie bez przesady :polska
Awatar użytkownika
drzemag
Fajna Kobietka

Post autor: drzemag »

w polsce to za darmo nic niema i raczej zadnego znieczulenia nie zrobia bo u nas mowia ze bolec musi i siłami natury . czekaja . Moja kolezanka rodziła kilka lat temu i miala duze dziecko i jak chodziła na kontrol to mowił , ze cesarka bedzie miała a poszla do szpitala to najpierw ja wymeczyli a jak juz widzieli , ze nida rady to zdecydowali o cesarce .
Dokładnie, lekarze muszą się trzymać statystyk czyli żeby nie było za dużo porodów przez cc bo zalecenia są takie, żeby rodzić naturalnie. Mnie przetrzymali 24 godz zanim zdecydowali się na cesarkę. A nie miałam ani porządnych skurczów ani rozwarcia ani leki nie zadziałały.
AnnaM12
Jestem tu nowa :)

Post autor: AnnaM12 »

Dziewczyno czym ty sie przejmujesz . ja mniałam cesarke i jakos wielkiego brzucha nie mam . Mozesz ja sie rana obgoi nosic pas a po zagojeniu zaczac cwiczyc brzuszki
ODPOWIEDZ