Brak miesiączki

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
tictac94
Jestem tu nowa :)

Brak miesiączki

Post autor: tictac94 »

Witam piszę z konta koleżanki.
mam 19 lat od 3 i pół miesiąca nie mam okresu i nie jestem w ciąży.
Mam nadrzerkę ale nie mam czasu iść do ginekologa ponieważ nie mogę opuszczać szkoły. jakie mogą wyniknąć z tego komplikacje?
Gabrysia
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2013 6:37 pm przez tictac94, łącznie zmieniany 1 raz.
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Brak miesiączki

Post autor: elzbieta45 »

to nie jest gwarancja . Ale o brak miesiaczki powinnas skonsultowac z lekarzem ginekologiem . Bo to moga tez byc odpowiedzialne hormony
tictac94

wiem chce iść do ginekologa ale nie mam kiedy mogę iść dopiero w ferie tj. 12.02-26.02
elzbieta45
Kobietka Expert

warto pomyslec o takiej wizycie . Bo to jedynie Ciebie uspokoi bo tak sa to tylko przypuszczenia i gdybania .
Awatar użytkownika
ewciakanzas
Miła Kobietka

Post autor: ewciakanzas »

Piszesz, że masz nadżerkę i nie masz czasu iść do ginekologa :shock: Dziewczyno nie lecząc tego może to się przekształcić w raka szyjki macicy :( Udaj się jak najszybciej do ginekologa!!!

"Miłość rodzi się w spojrzeniu, ale dojrzewa w uśmiechu, tym uśmiechu, którym porozumiewacie się bez słów, a który oboje tak dobrze rozumiecie,
który mówi: jestem tu z tobą ... i zawsze będę..." ;**
Kikimora
Fajna Kobietka

Post autor: Kikimora »

Nie masz czasu iść do ginekologa to zwykła wymówka. Zapewne się po prostu boisz.To ludzkie, ale ten strach przed lekarzem, chorobą trzeba pokonać. Być może przyczyna braku miesiączki jest zupełnie błaha. Może wystarczy zbadać poziom hormonów w krwi i odpowiednie leki przyjmować.
Wybierz poleconego przez znajomą, koleżankę lekarza. Najlepiej kobietę i po prostu idź. . Nie można za długo czekać i odwlekać wizytę. Prywatnie wielu lekarzy przyjmuje do późnych godzin wieczornych, a i w niektórych przychodniach, na kasę chorych, tez można się zarejestrować na wizytę w godzinach popołudniowych. Poszukaj w necie odpowiedniego lekarza w Twojej okolicy i zarejestruj się jak najszybciej.Powodzenia
elzbieta45
Kobietka Expert

Tak lekarz i wtedy zostana rozwiane wszelkie watpliwosci ktore ciebie nekaja .
tictac94

fakt trochę się boję ale nie lekarza bo nawet do mężczyzny chodziłam ale boję się usłyszeć że muszę iść na zabieg wymrażania. to jest stresujące
elzbieta45
Kobietka Expert

wiesz nie kazda nadzerke sie zaraz usuwa . to Ci lekarz powie . a lepiej pojsc , psychicznie sie nastaw ze idziesz to Ci tak lzej bedzie . bo gdy bedziesz zwlekac . To zawsze jest ALE
ODPOWIEDZ