bóle podbrzusza - czy to groźne?
-
madzik8891
bóle podbrzusza - czy to groźne?
Witam Wszystkich,od jakiegoś czasu miewam ostre,mocne,ale krótkie bóle podbrzusza. Okres spóźnia mi się już miesiąc,jednak sprawdziłam już testem,że w ciązy nie jestem. Dodam,że 2 lata temu miałam zanik okresu na 6 miesięcy,przebyłam też ostre zapalenie przydatków oraz miewałam torbiele. Za każdym razem dostawałam leki na wywołanie oraz lekarz mi wciskał tab.antykoncepcyjne bo to ureguluje sprawę. Miałam badania w kierunku tarczycy,ale nic nie wykazały.. Bóle i zaniki powtarzają się co któryś cykl.. Czy ktoś miał może podobne objawy i postawiono mu lepszą diagnozę niż mnie?? Będe wdzięczna za pomoc..
-
tosia
Re: bóle podbrzusza - czy to groźne?
Ja myślę, że najlepiej zrobisz jak pójdziesz jeszcze do innego ginekologa a najlepiej ginekologa-endokrynologa i porównasz sobie co Ci powiedzą. Nie bagatelizuj sprawy.
-
skylark
Wydaje mi się, że nie masz co czekać, tylko szybko zmieniaj ginekologa. A najlepiej skonsultuj się z dwoma, bo co dwie głowy to nie jedna. Każdy ma inne spojrzenie na sprawę.
Ja znam przypadek kobiety, która przez wiele lat starała się o dziecko, dwa razy w bardzo wczesnych stadiach poroniła. Jej ginekolog (zawsze chodziła do tego samego), już nie wiedział co wymyślić to poinformował ją, że prawdopodobnie jest to spowodowane GUZEM MOZGU, który prawdopodobnie ma i żeby się zgłosiła do specjalisty. Dziewczyna przez tydzien z domu nie wychodziła, załamała sie totalnie, ale jej siostra zaprowadziła ją do innej pani doktor i się okazało, ze to najzwyklejszy niedobór jakiegoś tam hormonu, i jedynym problemem będzie to, że praktcznie całą ciążę będzie musiała przeleżeć. Z tą panią doktor wyszystko się udało. Dziś jej dzidzia ma już koło 1,5 roku.
Ja znam przypadek kobiety, która przez wiele lat starała się o dziecko, dwa razy w bardzo wczesnych stadiach poroniła. Jej ginekolog (zawsze chodziła do tego samego), już nie wiedział co wymyślić to poinformował ją, że prawdopodobnie jest to spowodowane GUZEM MOZGU, który prawdopodobnie ma i żeby się zgłosiła do specjalisty. Dziewczyna przez tydzien z domu nie wychodziła, załamała sie totalnie, ale jej siostra zaprowadziła ją do innej pani doktor i się okazało, ze to najzwyklejszy niedobór jakiegoś tam hormonu, i jedynym problemem będzie to, że praktcznie całą ciążę będzie musiała przeleżeć. Z tą panią doktor wyszystko się udało. Dziś jej dzidzia ma już koło 1,5 roku.
-
Gochta
Oczywiście, że jak najszybciej musisz iść do lekarza. U mnie takie bóle były spowodowane guzem na jajniku
-
Maurelia
Nie napiszę nic odkrywczego, udaj się jak najszybciej do porządnego lekarza ginekologa-endokrynologa.
-
koralowadama
No właśnie, musisz iść do lekarza, na forum Cię nie wyleczą