Bóle pleców z powodu piersi
-
Izydka
Bóle pleców z powodu piersi
Mam pewien problem, z resztą już od lat, mianowicie całe dnie mam bóle pleców, moja prywatna diagnoza to dość pokaźny biust(moja kosztowna zaleta). Jak radzicie sobie z tego typu problemami, bo domyślam się, że nielwie jest osób faktycznie wolnych od bólu kręgosłupa...
-
arcticone
Re: Bóle pleców z powodu piersi
masaże! naprawde sprawdzony sposób przy takich dolegliwościach
tylko idź do dobrego masażysty 
-
Izydka
Masaż jak dla mnie to może być na relaks
Ale wątpię, żeby pomagał na taką poważną dolegliwość. No chyba, żebym biegała do masażysty kilka razy dziennie.
-
wyga
Polecam taki mały poradnik http://www.female.pl/artykul/13133/Jak% ... biust.html , z resztą można też wybrac do brafiterki. Trzeba tylko pamiętać, ze biustonosz to zwykle nie wszystko...
-
zlote_runo
Chciałabym miec taki problem 
Mojej koleżance w pomagają na to jedynie masaże
Mojej koleżance w pomagają na to jedynie masaże
-
wyga
Z piersiami jest tak jak z kręconymi włosami albo kolorem ich kolorem, zawsze u kogoś są fajniejsze;)
Faktycznie masaże też są ważne, ale myślę, że tylko w przypadku naprawdę duzych problemów.
Faktycznie masaże też są ważne, ale myślę, że tylko w przypadku naprawdę duzych problemów.
Może warto byłoby sprawdzić na czym śpisz...
Często nie zdajemy sobie sprawy, że niewyspany i niewypoczęty kręgosłup manifestuje swoje niezadowolenie nieprzyjemnym bólem
Jeżeli śpisz na składanej sofie, rozkładanym tapczanie lub innym meblu przeznaczonym przede wszystkim do siedzenia, może zacząć od kupna materaca - i to dobrze dobranego materaca
Często nie zdajemy sobie sprawy, że niewyspany i niewypoczęty kręgosłup manifestuje swoje niezadowolenie nieprzyjemnym bólem
Jeżeli śpisz na składanej sofie, rozkładanym tapczanie lub innym meblu przeznaczonym przede wszystkim do siedzenia, może zacząć od kupna materaca - i to dobrze dobranego materaca
Wzmocnij mięśnie pleców - ćwicz! A bóle plecóz znikną. Duże piersi nienaturalnie zaburzają środek ciężkości ciała. Przeważa do przodu, co musi być stabilizowane mięśniami pleców. Moja koleżanka miała ten sam problem, i po dwóch miesiącach siłowni zażegnała bóle, schudła trochę i czuła się lepiej.
-
fiksi
imloco, na wzmocnienie kręgosłupa polecam Pilates. Kilka miesięcy ćwiczeń daje świetne efekty.
Ćwiczenia na wyciągu linkowym górnych partii mięśni pleców. Wiosłowanie, podciąganie na drążku. Dobrze jest wzmocnić też dolne partie pleców. Najlepiej idź na siłownię i powiedzx trenerowi, że masz problemy z plecami i że chcesz je wzmocnić i że to jest dla ciebie priorytet. Jak nie lubisz siłowni, to zacznij od basenu, ale to nie da tak dobrych efektów.imloco pisze:A polecasz jakieś konkretne ćwiczenia?
Polecam zakupienie dużej piłki gumowej do fitnessu i jak najczęstsze z niej korzystanie. Dodatkowo, jeśli mieszkasz w okolicy Trójmiasta, znam namiary na dobrego rehabilitanta we Wrzeszczu, masaże pomogą doraźnie. pozdrawiam
Ok dziękuje! No to teraz tylko trzeba wziąc się w garsc i zaczac cwiczyc 
[videoyoutube=
[videoyoutube=

:rowerimloco pisze:Ok dziękuje! No to teraz tylko trzeba wziąc się w garsc i zaczac cwiczyc
[videoyoutube=
Byle z głową!
Teraz srednia pogoda na rowerek, ale wiosna juz przybywa
Wiec bedzie mozna posmigac sobie 

Rowerek od wiosny, chyba, że zimą stacjonarny. Ale dobrym "lekarstwem" na ból zimą jest także takie urządzenie, które nazywa się elektrostymulatory TENS. Działa na podstawie takich elektrycznych impulsików, które działają na ból i zwalczają go 
-
helenka814
- Miła Kobietka
mam podobny problem... ogólnie wyglądam dośc normalnie, nie za szczupla nie za gruba, no ale piersi... są widoczne... 75\G/H.Wieczorami jak juz nie moge wytrzymac na plecy, garbie się specjalnie... wiem ze to głupio brzmi, ale tak jest. oczywiscie nosze specjalne staniki, ale to nie daje jakiegos efekty wow. nie wiem co robic ;/ nie pomniejsze ich przeciez ;d;/