Ból

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
klaudiakkk22
Fajna Kobietka

Ból

Post autor: klaudiakkk22 »

Hej, jak radzicie sobie z bólem kręgosłupa? Ja zawsze miałam z tym problem, ale to już przeszłość, bo pomógł mi Pomorski Rehabilitant Marcin Rosadziński. Ma opracowany własny schemat, który naprawdę działa i nareszcie wyleczyłam swoją przypadłość bez zbędnej operacji. Znacie tego specjalistę?
gosiakos
Jestem tu nowa :)

Re: Ból

Post autor: gosiakos »

Nie jestem z Gdańska ale również uważam, że na ból kręgosłupa najlepsze są masaże oraz ruch np. pływanie :)
ellena
Fajna Kobietka

Post autor: ellena »

Najlepszym sposobem jest rehabilitacja w połączeniu z leczeniem. Dobrze jest wybrać taką przychodnię, gdzie mamy wszystko na miejscu, to wazne, gdyż przy bólach kręgosłupa często mamy problem z przemieszczaniem się. Przykładowo przychodnia Nasz Lekarz ma wielu specjalistów, w tym również rehabilitację i można wykonać wszelkie potrzebne badania.
renata87

Post autor: renata87 »

Mi na kręgosłup bardzo pomogła rehabilitacja w klinice ortopedii, rehabilitacji i medycyny sportowej Enel Sport Warszawa. Ból był już nie do wytrzymania, a tam mieli najszybsze terminy ;) Część ćwiczeń do dziś robię w domu i jest dużo lepiej.
ellena
Fajna Kobietka

Post autor: ellena »

Często bóle kręgosłupa mogą mieć różnego rodzaju podłoże, może to być jakiś stan zapalny a wtedy możemy sięgnąć po płyn DMSO izdrowiej.pl/dmso-plyn który doskonale sprawdza się zewnętrznie, pomaga w różnych dolegliwościach tego typu.
daniel36Wilk12

Post autor: daniel36Wilk12 »

Witam polecam fizjoterapeuta Rzeszów https://humanicus.pl/fizjoterapeuci-osteopaci-trenerzy Profesjonalne podejście do pacjenta. Najlepsi fachowcy na Podkarpaciu.
Jinka
Fajna Kobietka

Post autor: Jinka »

U mnie konieczny był rezonans kręgosłupa. Dolny odcinek kręgosłupa bolała mnie długi i codziennie, Umówiłam się do Radio Medica w https://radiomedica.pl/ Pełen profesjonalizm od początku aż do końca wizyty. Terminy są szybkie. Bardzo polecam.
Andzika

Post autor: Andzika »

Jeśli kupujecie leki regularnie to warto zajrzeć do apteki DOZ, oni maja leki w dobrych cenach.
mączka
Miła Kobietka

Post autor: mączka »

Macie racje ceny leków w DOZ naprawdę dobrze się trzymają, robiłam zakupy u nich dzisiaj i naprawdę nie było paragonu grozy.
Viola70

Post autor: Viola70 »

jeśli chodzi o bóle kręgosłupa to mi się najbardziej sprawdził stawokost w kremie z firmy Asepta. Testowałam od nich kilka produktów i z wszystkich byłam zadowolona ale po tym zdecydowanie widziałam największy efekt, nie pamiętam już kiedy nie mogłam spać z męczącego dyskomfortu i ucisku w plecach a kiedyś zdarzało się to prawie codziennie także z czystym sumieniem mogę polecić.
edetaedyta

Post autor: edetaedyta »

Ja miałam problemy z barkami, smarowałam czym tylko mogłam i pomagało na chwilę. W końcu poszłam do fizjoterapeuty, trzy zabiegi i spokój na dwa lata. Jak znowu powróci ból to od razu do fizjoterapeuty pójdę.
olicka
Miła Kobietka

Post autor: olicka »

A leki na receptę też są tańsze w doz, zauważyłyście jakąś różnicę?
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

Jak ostatnio porównywałam ceny to tak, leki na receptę również opłacało się kupić w dozie
anita_an
Miła Kobietka

Post autor: anita_an »

No ja już właściwie tylko w doz kupuję, zdecydowanie najtaniej mają zarówno leki, jak i suplementy.
mączka
Miła Kobietka

Post autor: mączka »

Zgadzam się z Wami, w DOZie wychodzi najtaniej i zawsze wszystko też dostępne więc nie ma co przepłacać.
Awatar użytkownika
adato
Miła Kobietka

Post autor: adato »

:> Kupiłem lek w aptece, sprzedawczyni powiedziała, że nigdzie taniej nie kupię. Sprawdziłem w necie i okazało się, że przepłaciłem o 24 zł. Już nigdy tam mnie nie zobaczą.
:angrywife atujest.blogspot.com
Awatar użytkownika
cullen.dach

Post autor: cullen.dach »

Niesteroidowe leki przeciwzapalne mogą być sprzedawane w różnych formach. Jedną z najwygodniejszych postaci są plastry przeciwbólowe, które mogą pomóc w zwalczeniu odczuwanych dolegliwości bólowych.
plastry przeciwbólowe
Fatrter
Miła Kobietka

Post autor: Fatrter »

Jak coś poważniejszego się dzieje i kosztownego w ramach rehabilitacji to konsultuj się z originpolska-com/, bo pomagają nawet zbierać fundusze przez zaprzyjaźnione fundusze i przez media społecznościowe.
jagina
Miła Kobietka

Post autor: jagina »

Mając bóle kręgosłupa warto kupić sobie masażer https://allegro.pl/oferta/mini-pistolet ... 3703985647 i go używać. Częste masaże pomagają zniwelować ból. Stosuje go już sporo czasu i jestem zadowolona z efektów.
dobek
Miła Kobietka

Post autor: dobek »

Mój tata miał nie lada problem z kręgosłupem po wypadku. Zaczęło się od drobnego bólu, który z dnia na dzień przekształcił się w coś naprawdę nieprzyjemnego. Zaczęło mu strzelać w kręgosłupie, a każdy ruch sprawiał ból. Na początku biegał po lekarzach, kilku reumatologów, ale wyniki badań były OK, a ból wciąż nie chciał zniknąć. Tak więc, jak to w takich przypadkach bywa – zastrzyki, tabletki przeciwbólowe i nic… Czuł się coraz gorzej. Ból nie dotyczył już tylko kręgosłupa, ale także stawów, co mogło być wynikiem nadmiaru leków.

Później lekarze podejrzewali łuszczycowe zapalenie stawów, więc tata zaczął łykać Metotab, Depomedrol, a dawki rosły. Niestety, efekty były nikłe, a żołądek zaczynał dawać znać, że to nie jest dobre dla organizmu. Wtedy tata, zupełnie załamany, zaczął szukać czegoś, co nie będzie mu tylko szkodziło.

I wtedy trafił na ortopedę w Poznaniu, który zasugerował wypróbowanie olejków konopnych CBD 10%, MSM (siarka organiczna) i maści konopnej Thermolka Extra. Po kilku dniach stosowania zauważył pierwsze efekty. Produkty znalazł w aptece Konopna Farmacja w Poznaniu, którą lekarz mu polecił, bo wiedział, że mają tylko zarejestrowane produkty. Apteka oferuje również te produkty online. Tam w Konopnej Farmacji naprawdę pomogli mu dobrać odpowiednią dawkę, bo wybór olejków CBD jest naprawdę szeroki, a każdy organizm potrzebuje innego.

Po dwóch miesiącach stosowania tata czuje się zdecydowanie lepiej. Ból w końcu przestał go męczyć, maść działa od razu, a olejek CBD po dwóch tygodniach przyniósł znaczną poprawę. Zamiast łykać kolejne tabletki, teraz wystarczy, że weźmie jedną dziennie. Dla niego to była ogromna ulga, bo już nie musi się truć chemią, a efekty są naprawdę zadowalające.

Więc jeśli macie podobne problemy, może warto dać temu szansę – nigdy nie wiadomo, co może pomóc!
leno1983

Post autor: leno1983 »

Zgadzam się w 100%! CBD naprawdę potrafi zrobić różnicę w redukcji bólu. Zawsze, jak szukam czegoś dla babci, wpadam po maści konopne, pyszne herbaty i naturalne oleje. A w Konopnej Farmacji w Poznaniu mają nie tylko świetny olej CBD, ale także całą masę ziół, suplementów diety, aromatycznych herbat i naturalnych kosmetyków! To naprawdę fajne miejsce, gdzie znajdziesz wszystko, co wspiera zdrowie w naturalny sposób i dopasowane do Ciebie. Jeśli szukasz czegoś, co pomoże w walce ze stresem lub poprawi samopoczucie, to zdecydowanie warto zajrzeć!
kawa
Miła Kobietka

Post autor: kawa »

Apteki sieci DOZ mają naprawdę niskie ceny na leki i suplementy. W dobie tego, że wszystko inne drożeje to naprawdę warto rzucić okiem na ich ofertę. Każdy przecież szuka oszczędności gdzie tylko może.
surykatka2
Miła Kobietka

Post autor: surykatka2 »

No faktycznie, jeśli ten sam produkt ma rózne ceny w różnych aptekach to nie warto przepłacać. Ja tez kupuję w dozie
anita_an
Miła Kobietka

Post autor: anita_an »

Nawet te same marki suplementów potrafią być tańsze w DOZ niż gdzie indziej, sprawdzałam to kilka razy.
ODPOWIEDZ