Ból piersi, brak miesiączki

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Avi
Jestem tu nowa :)

Ból piersi, brak miesiączki

Post autor: Avi »

Witam
Od 2 tygodni mój organizm zachowuje się inaczej niż zwykle. Kilka dni po owulacji (doszło między mną a partnerem do zbliżenia,staramy się o dziecko) moje sutki stały się bardzo wrażliwe. Myślę że nie zwróciła bym na to szczególnej uwagi gdyby nie fakt że do tego moje piersi stały się nabrzmiałe i bardzo gorące. Wieczorem uczucie gorąca , wręcz parzenia w piersiach nasilało się i stawało się nie do zniesienia. Kilka dni temu uczucie gorąca ustąpiło ( w dniu spodziewanej miesiączki), jednak sutki dalej pozostały wrażliwe,piersi nabrzmiałe. Do tego na zmianę zimno mi i gorąco.Na twarzy wyskoczyło mi sporo małych pryszczy, co chwilę muszę iść do toalety, dziąsła również stały się wrażliwe. Odczuwam co jakiś czas bóle w podbrzuszu i za zmianę leci ze mnie śluz biały i przeźroczysty. Miesiączkę miałam dostać 3 dni temu. Test zrobiłam w dniu planowanej miesiączki i wyszedł negatywny.
Czy ktoś może wie co może być przyczyną takich reakcji mojego organizmu?
oppsdedek

Re: Ból piersi, brak miesiączki

Post autor: oppsdedek »

Mam podobne pytanie, okres spoznia mi sie juz tydzien i mam bole podbrzusza natomiast piersi mnie nie bola. Od kilku miesiecy staram sie o bobasa, moze wkoncu sie udalo? :)
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Avi - powtórz test ciążowy, lub zrób test ciążowy z krwi. Bardziej wiarygodny.
To może być ciąża, ew. jakieś problemy z prolaktyną, która powoduje uczucie nabrzmiałych, opuchniętych, obolałych piersi.
Ktosia

Post autor: Ktosia »

Wydaje mi się że ciąża. Ja bynajmniej tak miałam
ODPOWIEDZ