Cześć wszystkim!
Zastanawiam się nad zrobieniem własnoręcznie biurka z regulowaną wysokością i chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat. Myślę o tym, żeby kupić gotowy stelaż regulowany – taki, który będzie odpowiadał moim potrzebom pod względem wymiarów i funkcjonalności – a następnie samodzielnie wykonać blat i skręcić wszystko w całość. Z jednej strony wydaje mi się to fajnym pomysłem, bo mogę dopasować biurko idealnie do swojego wnętrza i gustu, a przy okazji zaoszczędzić trochę pieniędzy w porównaniu do gotowych mebli. Z drugiej strony trochę się boję, czy to na pewno dobry pomysł – czy nie popełnię jakiegoś błędu, który wpłynie na stabilność lub trwałość całej konstrukcji.
Czy ktoś z Was ma doświadczenie z samodzielnym składaniem biurka z regulowanym stelażem? Jakie stelaże polecacie – czy lepiej wybrać te elektryczne, czy może manualne? Czy montaż jest skomplikowany, czy raczej poradzi sobie z tym osoba bez dużego doświadczenia stolarskiego? Martwię się też o to, czy blat, który sama zrobię, będzie odpowiednio wytrzymały i czy nie będzie się wyginał pod ciężarem sprzętu.
Zależy mi przede wszystkim na tym, żeby mieć biurko, które będzie wygodne i zdrowe w użytkowaniu – wiem, że regulowana wysokość to duży plus, bo mogę pracować zarówno na siedząco, jak i na stojąco. Chciałabym, żeby wszystko było stabilne i bezpieczne, bo spędzam przy biurku sporo czasu.
Będę wdzięczna za wszelkie rady, doświadczenia i sugestie – czy warto robić to samodzielnie, czy lepiej kupić gotowe biurko?
Biurko z regulacją wysokości
Re: Biurko z regulacją wysokości
Mój mąż robił takie biurko, cenowo wygląda różnie wszystko zależy od ceny stelaża on jest najdroższy. Blat można kupić w castoramie czy innym podobnym sklepie bardzo tanio. Dla nas wycieli na wymiar i okleili, a że nie był duży kosztował niecałe 70 zł. Stelaż wzięliśmy z regulacją wysokości ale nie elektryczną bo był za drogi. Nasz kosztował 350 zł. Dodam że było to kilka lat temu, teraz nie wiem ile taki stelaż może kosztować. Całość wyniosła 450 zł. Prawie identyczny widzieliśmy sklepie za 1000 więc oszczędność była spora.