Biegaczki
- redorange666
- Samiec
Re: Biegaczki
Jak widzę te modę na bieganie to mnie bierze pusty śmiech.
Jak widze te truchtające dziewczęta to mi ich szkoda. Biegają na całych stopach, nie wiedzą co zrobić z rękami i biegają po twardych nawierzchniach... super!!!
Zawsze czekam aż siądzie staw skokowy, kolana lub bioderka ale to przecież taki bezpieczny i modny sport.
Gratuluję.
Jak widze te truchtające dziewczęta to mi ich szkoda. Biegają na całych stopach, nie wiedzą co zrobić z rękami i biegają po twardych nawierzchniach... super!!!
Zawsze czekam aż siądzie staw skokowy, kolana lub bioderka ale to przecież taki bezpieczny i modny sport.
Gratuluję.
ja biegałam zawodowo i nic dobrego to nie przyniosło po za operacja kolana,niestety jak redo mówi stawy sie zuzywaja nie tylko od biegania po twardej nawierzchni ja biegałam po torach biegowych i co i guzik operacja mnie nie ominęłam kolana.na zawodach biegnąc na 400m nietsety ćle postawiłam krok i ałć kolano poszło wylała sie krew w kolanie okazało się że mam zrośniete stawy i zapalenie sluzówki maziowej a teraz moge marzyć o chodzeniu na szpilce
-
kkk-kamila
- Jestem tu nowa :)
Ja miałam kiedys uraz kolana, który akurat nie był wynikiem boegania. Ale teraz mogę delikatnie biegać tylko po miękkich nawierzchniach.Od kilku dni biegam z kilkomo nowopoznanymi osobami, którzy częsciowo zaczynaja biegać, a częściowo szukali kompanów z na-kawe.net. Biegam jednak wyłącznie w specjalnych butach, p o trawie i w opasce na kolano.
myszka28 pisze:ja biegałam zawodowo i nic dobrego to nie przyniosło po za operacja kolana,niestety jak redo mówi stawy sie zuzywaja nie tylko od biegania po twardej nawierzchni ja biegałam po torach biegowych i co i guzik operacja mnie nie ominęłam kolana.na zawodach biegnąc na 400m nietsety ćle postawiłam krok i ałć kolano poszło wylała sie krew w kolanie okazało się że mam zrośniete stawy i zapalenie sluzówki maziowej a teraz moge marzyć o chodzeniu na szpilce
- MarysiaStaskiewicz
- Jestem tu nowa :)
Ja biegam
niebawem będę biec maraton w Warszawie, czy któraś z Was również?
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
taki maraton to już niesamowite osiągnięcie...
ale ponoć da się przebiec w butach z lidla
ale ponoć da się przebiec w butach z lidla
na pewno się da.... z pewnymi konsekwencjami ... ale jeśli się chcę to czemu nie. tu przecież chodzi tylko i wyłącznie o twój komfort to prawie tak jak z ciuchami termo. twój wybór
Biegam od dziecka i jakoś specjalnie mi to nie szkodzi. Co prawda w maratonach nigdy nie wystartuje, ale satysfakcja z pokonywania 10 km jest wystarczająca, a i sylwetka inaczej wygląda. Zupełnie inaczej to wygląda w przyadku biegaczy co robią po 20 km wzdłuż głównych ulic to się zastanawiam jaka jest w tym przyjemność.
zyczenia
może nie chodzi o przyjemność tylko o kondycje... ja ostatnio muszę znowu zacząć biegać bo mam przerwę, żeby wyrobić sobie kondycje bo będzie mi to potrzebne więc wszystko jedno gdzie będę biegać oby tylko w terenie a nie na bieżni bo to jest jednak różnica
Mam nadzieje, że nie chodzi o opaskę dr. Lewinakkk-kamila pisze: Biegam jednak wyłącznie w specjalnych butach, p o trawie i w opasce na kolano.
Ja tam nie widze sensu podejmowania takich wyzwań. Po co się męczyć i tracić komfort podczas biegania.Sieria pisze:na pewno się da.... z pewnymi konsekwencjami ... ale jeśli się chcę to czemu nie. tu przecież chodzi tylko i wyłącznie o twój komfort to prawie tak jak z ciuchami termo. twój wybór

tracić komfort jeśli zaczynasz biegać w takim obuwiu to nie wiesz co tracisz bo nigdy nie próbowałaś niczego innego, ja lubię buty które oddychają żeby sobie nóg nie zagotować ale też kiedyś mi było wszystko jedno
Moja mama biega co wieczór za co naprawdę ją podziwiam. Ja biegam jedynie jak jestem spóźniona haha
.
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
buty to podstawa ale równie ważne są jednak pozostałe elementy ubioru.Sieria pisze:tracić komfort jeśli zaczynasz biegać w takim obuwiu to nie wiesz co tracisz bo nigdy nie próbowałaś niczego innego, ja lubię buty które oddychają żeby sobie nóg nie zagotować ale też kiedyś mi było wszystko jedno
-
chwistas
A tu macie artykuł fajny 
jak dobrać buty do stroju
o, proszę bardzo
jak dobrać buty do stroju
o, proszę bardzo
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2014 12:08 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
dobrać buty do stroju? idziesz biegać, masz się nie przejmować niczym poza kilometrami. na pewno nie tym jak wyglądasz. strój ma być dobry.
Dokładnie jak mówi chewleciara. albo biegamy dla zdrowia albo dla lansu. trzeba sie zdecydować 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
niektórzy lubią wyglądać dobrze w każdej sytuacji
mogę to zrozumieć
to niech biegają w szpilkach i w mini, bo już lepiej wyglądać nie można 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
to ogranicz możliwy do kupienia strój do ładnych ale tylko wśród dobrych.Sieria pisze:niektórzy lubią wyglądać dobrze w każdej sytuacjimogę to zrozumieć
Ja jednak ide w tym aspekcie za wygodą, nie chcę potem martwić się odciskami. Przyznać trzeba jednak, że buty do biegania ostatnio robi się bardzo ładne.
Biegam regularnie od dłuższego już czasu aby być w miarę dobrej formie;zazwyczaj jest to 2-3 razy w tygodniu po 30-40 minut biegania.
dachy płaskie
mnie tam bieganie nie zadowala.
Więc zdecydowałam się na basen co 3 dni
Więc zdecydowałam się na basen co 3 dni
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
-
ence
No bez dobrego przygotowania i odpowiedniego sprzętu łatwiej jest zrobić sobie krzywdę niż zrzucić parę kiloredorange666 pisze:Jak widzę te modę na bieganie to mnie bierze pusty śmiech.
Gratuluję.