Balsamy do ciala
Re: Balsamy do ciala
Ja uwielbiam balsamy z Bielendy tak świetnie pachną i wspaniale nawilżają moje ciało;-)
HAHA dobre:) mam to samo, też podkradam lipkar, świetnie nawilża, choć zapach taki dziwny ma, dosyć nie przyjemny, ale przy AZS ważniejsze jest dobre nawilżenie, ulga w swędzeniu..no i szybkie obsuszenie egzemy.kies pisze:Ja mam bardzo suchą skórę i używam lipikaru, w sumie pożyczam od mojej córki bo ona ma AZS i się świetnie sprawdza a na mojej wysuszonej to już w ogóle super. Wypełniłam na ich stronie ankietę, mam nadzieję, że się załapię na zapas lipikaru na cały rokJeśli się ma jedno atopowe dziecko w domu to można brać udział, sugerując się danymi w ankiecie będą wybierać kto będzie miał to szczęście. Z resztą wejdźcie sobie na SPAM
Kiedyś koleżanka ale to na rękach miała egzemę a dokładnie na dłoniach, to robiła jakieś specjalne mieszanki olejków.
Ale teraz już wygodniej, bo jak więcej kremów dostępnych
Ale teraz już wygodniej, bo jak więcej kremów dostępnych
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
CosmoSpa_com_pl
- Miła Kobietka
Jako skuteczne nawilżenia to bardzo fajnie sprawdzi się też olejek,np arganowy lub kokosowy którego można używać podczas kąpieli. Ja zamiast balsamów wolę też masła do ciała, w szczególności te organiczne.
Ja używam balsam do ciała Dove, bardzo dobrze nawilża skórę i szybko się wchłania

- kusicielka
- Extra Kobietka
Dave miałam kilka są spoko. Ale teraz przerzuciłam się na oleje: kokoswy jest jak masło i agranowy, ten rzadki w kropelkach.beciap pisze:Ja używam balsam do ciała Dove, bardzo dobrze nawilża skórę i szybko się wchłania![]()
zazwyczaj jakiegoś zwykłego o neutralnym zapachu, drażnia mnie takie intensywne zapachy, w dodatku jak zmieszjaa sie z perfumami. Ostatnio mam z Nivea
Ostatnio zamiast balsamu wolę mleczka lub masełka co tak cudnie owocowo pachną . W końcu już wiosna;-)
A ja nadal lubuje się w masłach do ciala.... The body shop owocowe są cuuuuudowne <3
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Bardzo fajne są też specjalne olejki do kąpieli,nie dość że ładnie pachną to w dodatku skutecznie nawilżają naszą skórę,warto się nad nimi zastanowić,podobnie jak seria balsamów pod prysznic,są równie skuteczne.
-
invisible20
- Jestem tu nowa :)
Ulubiony o bardzo bogatej konsystencji to czerwony Garnier w tubce, nie nadaje się jednak na lato. Latem używam zielonego Vaseline, ale czasem jest zbyt lekki i za szybko się wchłania. Dobre jest też masło oliwkowe Isany (zakręcany słoiczek). Teraz kiedy odkrywam nogi używam Bielendy Golden Oils brązujące masło. Na razie dopiero od tygodnia, więc trudno mówić o spektakularnych rezultatach, ale nawilża i nie śmierdzi samoopalaczem. Dobre jest też masło Morze Martwe z Avonu z serii Planet SPA.
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
a ja jednego ulubionego nie mam...aczkolwiek jesienią lubię te wszystkie świeże mega owocowe:)
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Polecam także balsamy kolagenowe,które nawilżą nasze ciało zdecydowanie najlepiej i dodatkowo wygładzą skórę,wiem z własnego doświadczenia,cenowo też bardzo rozsądnie się prezentują.
-
zielonookanatalia
- Miła Kobietka
jestem uzalezniona do mleczka do ciala z bio iq, z naturalnych skladnikow.. lubie miec nawilzona skore, jedrna.. wiec wklepuje mleczko codziennie po kapieli, by uniknac przesuszenia skory
Ostatnio kupiłam fajny balsam w dobrej cenie: GAL z wiesiołkiem:)
Szybko się wchłania i ładnie pachnie. Narazie używam tydzień, ale wydaje mi się dobrym wyborem:)
Szybko się wchłania i ładnie pachnie. Narazie używam tydzień, ale wydaje mi się dobrym wyborem:)
-
zielonookanatalia
- Miła Kobietka
balsam do ciala lacze naprzemiennie z oliwkami, a oliwke lacze z masazem szczotka od polskiego producenta Brista. cialo dzieki temu staje sie jedrniejsze, a skora staje sie bardziej elastyczna.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Ja nie łącze balsamu z oliwką,czasem natomiast używam masła do ciała,które także ma bardzo fajne działanie,jest skuteczne. Aby nasza skóra cały czas była nawilżona,polecam stosować kosmetyki z dodatkiem naturalnego kolagenu,to naprawdę działa.
Ja używam jedwabiu z oeparola. Też zawiera olej z wiesiołka. I o dziwo mnie nie uczula, bo często po różnych mazidłach do ciała dostaje wysypki, a po jedwabiu nie.
Balsamy, kremy z wiesiołkiem dobrze nawilżają moją suchą skórę, z kolei jak kiedyś stosowałam samą oliwkę to miałam jeszcze bardziej wysuszoną skórę.
Polecam olej kokosowy, który otrzymywany jest poprzez tłoczenie, na zimno, białej pulpy z owoców palmy kokosowej. Następnie w temperaturze poniżej 25°C przybiera ona postać białej, tłustej masy. Olej ten nawilża, chroni, wzmacnia i wygładza skórę, a także poprawia jej elastyczność. Poza tym dobrze się wchłania, odblokowuje pory, a dzięki zawartości przeciwutleniaczy i witaminy E spowalnia starzenie się skóry.
Dzięki na pewno zajrzę. Moje ulubione balsamy do ciała to Nivea intensywnie nawilżający i tzw. masło czekoladowe. Super
Polecam olejek do ciała i twarzy Bio-Oil bardzo dobrze nawilża skóre.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
A czy aż tak dobrze jak naturalny kolagen i kosmetyki na jego bazie? Bo moim zdaniem nie,zresztą warto wypróbować kilku rodzajów kosmetyków,po czym wybrać ten który najbardziej przypadnie nam do gustu i okaże się po prostu skuteczny.