Badanie rynku ślubnego

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
ODPOWIEDZ
Rusałka
Jestem tu nowa :)

Badanie rynku ślubnego

Post autor: Rusałka »

Mam nadzieję,że wybrałam dobry dział na mój post, a jeśli nie to proszę o wyrozumiałość i przeniesienie do odpowiedniego.

A teraz do rzeczy...zajmuję się dekoracją ślubną i chciałabym rozszerzyć działalność.
Pomysłów mam wiele ale na coś muszę się zdecydować.
Czy miałyście jakieś problemy podczas organizacji ślubu/wesela, może nie mogłyście czegoś kupić np. oryginalnej sukni, welonu, a może nietuzinkowego bukietu?
Piszcie o wszystkich tego typu problemach.
Za każdą podpowiedz będę wdzięczna :) .
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Re: Badanie rynku ślubnego

Post autor: Babeczkowa_ewa »

Może pomogę, bo jestem na etapie przygotowywania się do ślubu i wesela i tematyka jest dla mnie na czasie :D

Największe problemy są z zaproszeniami ślubnymi - ja co prawda robiłam moje samodzielnie, ale często wśród koleżanek spotykam się z opinią, że na allegro jest wszędzie to samo, a jeśli ktoś chce oryginalne, ręcznie robione, to sam musi przeszukiwać sieć. Fajnie, jakby dekoratorzy podejmowali współpracę z rękodzielnikami: scraperkami, osobami robiącymi oryginalną biżuterię, czy nietypowe podarki dla gości i rodziców.

Duży problem jest też zwykle z butami ślubnymi, zwłaszcza, jeśli kobieta chciałaby założyć jakieś buty eleganckie, delikatne i pasujące stylem do sukni, ale nie białe czy ecri.

Na razie tyle przychodzi mi do głowy :)
roxxy681
Miła Kobietka

Re: Badanie rynku ślubnego

Post autor: roxxy681 »

Rusałka Jakiego rodzaju dekoracją ślubą się zajmujesz? Czy jest to dekoracja sal/aut/domów panien młodych czy po cała oprawa tego wydarzenia taka jak wyszukiwanie ozdób dla panien młodych itd?
ODPOWIEDZ