badanie cytologiczne

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
sabina25
Jestem tu nowa :)

badanie cytologiczne

Post autor: sabina25 »

witam, 2 tyg temu byłam u ginekologa z powodu upławów, miałam zapalenie pochwy, dostałam globulki. W środę umówiłam się na wizytę na cytologię, ale niestety kilka dni temu dostałam znów plamienia. Powinnam poczekać aż mi przejdzie i wtedy iść czy zgłosić się do lekarza i powiedzieć, że plamienie wróciło ?
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Re: badanie cytologiczne

Post autor: redorange666 »

Opcja nr 2 i to jak najszybciej. :)

Tak apropos badania. Kiedyś pracowałem w takiej firmie produkującej części do samochodów. Pracowali tam różni ludzie, część z nich Młodych gniewnych to był taki beton intelektualny... No ale do tematu miałem badania okresowe: słuch, wzrok itp bzdety. Wracając znudzony jak mops wpadłem na genialny pomysł... akurat była przerwa śniadaniowa poszedłem na stołówkę i na cały głos powiedziałem że Pan X (nazwisko nie ma znaczenia ale był to jeden z Młodych wspaniałych - nieznosiłem gówniarza) natychmiastowo ma się zgłosić na badanie cytologiczne bo nie zrobił przy badaniu wstępnym.
Kierownik o mało nie udławił się widelcem, kilku innych wpadło pod stół a ten idiota pobiegł o mało nie łamiąc sobie nóg.
Jego mina po powrocie była bezcenna... poodbobno bardzo długo i głośno domagał się badania dopiero Pewna Pani Ginekolog mu wytłumaczyła na czym to badanie polega.
Wiem świnia jestem :D :happy
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Powinnaś iść do lekarza, jak masz plamienie to i tak nie może wykonać cytologii
G****

Post autor: G**** »

redo jak mogłeś :)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

A w ogóle dziewczyny po jakim czasie są wyniki z cytologi bo nie pamiętam..po tygodniu, dwóch ? Kurczę, żem nie zapytała :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

No po dwóch tygodniach powinny już być, góra trzy tygodnie
piekna_nieznajoma
Jestem tu nowa :)

Post autor: piekna_nieznajoma »

To zależy gdzie, u mnie u jednego gina były po trzech dniach, w innej przychodni po tygodniu.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Jam, zależy od tego czy badania robią na miejscu czy gdzieś wożą...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
marysia88
Miła Kobietka

Post autor: marysia88 »

Ja się z moją ginekolog umawiam tak, że jak wyniki są złe, to wysyła mi smsa, z informacją że trzeba powtórzyć badź coś takiego.
Co do głównego problemu - też sądzę, że powinnaś się udać do lekarza :)
ODPOWIEDZ