witam
Znacie jakieś dobre kliniki, albo gdzie mogę zrobić badania genetyczne ?
jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ rak to bardzo często występująca choroba w mojej rodzinie.
na raka płuc zmarł mój dziadek i wujek, mama miała raka ale wyzdrowiała. lekarze mówili, że będzie nawrót i po 8 latach znowu zachorowała i zmarła.. mojej siostrze wykryli już jakieś komórki nowotworowe ale już wszystko ok....ale teraz mój chrzestny ma białaczkę.
boje się, że to może mnie też spotkać.
jestem młoda, mam dopiero 20 lat ale chce się zbadać
dlatego proszę was o radę, jeśli znacie jakieś kliniki to będę bardzo wdzięczna. chciałabym pójść do jakieś sprawdzonej.
chyba, że macie inne pomysły jak mogę się zbadać.. może wystarczy zwykła wizyta u lekarza rodzinnego, żeby zrobił badania i skierował mnie na jakieś dalsze badania..
pozdrawiam
badania genetyczne
Re: badania genetyczne
Nic sobie nie wkręcaj, bo oszalejesz.
Ciebie może to pominąć, ale skoro chcesz się skontrolować, to to zrób. Przybliż może skąd jesteś, będzie łatwiej coś polecić 
-
paula93
ale ja sobie nic nie wkręcam, tylko wole dmuchać na zimne.
jestem z woj lubuskiego
jestem z woj lubuskiego
Witaj. Powiedz lekarzowi rodzinnemu to co tutaj napisalas i on powinien juz wiedziec co z tym zrobic dalej
...Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
- malinka 61
- Kobietka Expert
Warto zrobić sobie badania zwłaszcza że jesteś obciążona genetycznie ,poczytaj stronkę http://w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/Zdr ... yczne.html Pozdrawiam .
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

-
paula93
malinka 61 pisze:Warto zrobić sobie badania zwłaszcza że jesteś obciążona genetycznie ,poczytaj stronkę http://w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/Zdr ... yczne.html Pozdrawiam .
dziękuje