Avon, Oriflame, FM Group

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
ODPOWIEDZ
ladybird
Jestem tu nowa :)

Avon, Oriflame, FM Group

Post autor: ladybird »

Rozglądam się za dodatkowym sposobem dorobienia sobie do normalnie pensji. Pierwsze o czym pomyślałam to Avon, Oriflame lub FM Group, ale chciałabym poznać wasze opinie na ten temat. Powiedzcie w czym dzialacie, jak to wygląda i ile można dorobić :)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: Avon, Oriflame, FM Group

Post autor: Jamelia »

Jestem w Avonie, żeby odczuc że cos zarobilaś musialabys złozyć zamówienie na okolo 250zł, wtedy masz cos około 30zl zarobku, wszystko zalezy również od sprzedanego kosmetyku, najbardziej opłaca się na perfumach. Jesli masz duzo koleżanek które lubia którąś z tych firm to startuj. Powodzenia :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
ocilie

Post autor: ocilie »

ja z kolei jestem w Oriflame, ale zasada bardzo podobna jak w Avonie. Jeżeli będzie to sprzedawać tylko w nielicznym gronie koleżanek, no to wiadomo, ze kokosów nie będzie. Chociaż plusem jest to, że kosmetyki masz tańsze :D Też właśnie się rozglądam za czymś dodatkowym w podobnym stylu. Na razie tylko trafiłam na program "lepsza oferta", który tez opiera sie na zasadzie prowizji, ale szczerze mowiac no nie znam na razie nikogo kto by juz w tym dzialal. Moze ktoras z Was cos juz wiecej slyszala?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Wiec tylko potwierdze to co mówią koleżanki.
Wszystko zależy od tego ile będziesz mieć zamówień.
Prawda jest też taka, że teraz tyle tego na rynku że cieżko o klienta
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
mróweczka
Miła Kobietka

Post autor: mróweczka »

chyba, że pomyslisz o innej pracy tego typu, ja działalam w kosmetykach ale teraz już rynek przesycony, ciężko znaleźć klienta na kosmetyki. Ja się przerzuciłam na program partnerski lepsza oferta i dużo lepiej mi to działa ;)
Awatar użytkownika
badgirl23
Miła Kobietka

Post autor: badgirl23 »

Byłam jakiś czas w FM Group... niby fajnie, bo łatwo jest zrobić sobie tę "piramidkę", która na Ciebie i Twoje rabaty pracuje. Ja po roku nie udzielania się aktywnego dalej mam co miesiąc jakieś 30 zł dochodu pasywnego i tanie perfumy. A lubię ich produkty - mają dobrą chemię gospodarczą i perfumy też niczego sobie.
http://www.amadu.pl
bania666

Post autor: bania666 »

Daj sobie spokój z wszelkimi MLM'ami w celu zarobku :) kto tam miał zarobić to zarobił :) Jedyna korzyść jaka pozostała mi z FM to tańsze kosmetyki. A poza tym? mnóstwo czasu straconego na pierwszym roku studiów... Bo kasa, bo interes, bo sieć... masakra :)
http://www.uniivaa.pl odważ się na lepsze życie :)
isia

Post autor: isia »

ja wzięłam pozyczke na SPAM i otworzyłam mały punkt krawiecki, kokosów nie ma ale robie to co lubie :)
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2015 7:36 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Katarzyna-W

Post autor: Katarzyna-W »

Czytam powyższe wypowiedzi i zastanawiam się, skąd takie negatywne podejście do w.w firm?:)
Strzelam, że 80% ludzi ma złą opinie, bo sami próbowali i nic nie wyszło, albo "sąsiadka, mama ciotki kuzynki tego XYZ powiedziała, że ta firma XX jest piramidą" :D
Skoro wielu osobom udaje się zbudować solidną strukturę ( nie, nie piramidę - szkoda, że wiele osób myli potencjał MLMu z piramidą. W piramidzie 'uczeń' nie może przeskoczyć "mistrza", w MLM jest inaczej, wszystko zależy od pracy , poświęconego czasu i zaangażowania, nawet nie od firmy, ale od ludzi a przede wszystkim lidera, który POWINIEN uczyć innych, a często zostawia samemu sobie, po tym, jak owa osoba się wpisze. Nic dziwnego, że później słyszy się takie a nie inne opinie. )
Pracuję on line :)
ODPOWIEDZ