Atopowe zapalenie skóry
Re: Atopowe zapalenie skóry
a jaka to maść? kiedyś ja też coś takiego sobie kupiłam i dobra była faktycznie
U moich dzieciakow dobrze sie sprawdzaja emolienty z latopic - dodatkowo stosujemy tez ten probiotyk od nich i faktycznie zmiany sa duzo mniejsze. Nie musielismy na szczescie siegac po sterydy
Ja stosuje środki od allergoff- emulsję, oliwkę oraz krem. Są to naprawdę niezawodne produkty, znacznie poprawiły wygląd mojej skóry. Wyroby bogate są w składniki, które nawilżają, natłuszczają oraz zmiękczają skórę, łagodzą również objawy takie jak suchość, pieczenie i świąd skóry. No i najważniejsze- produkty nie zawierają parafiny, parabenów, surowców ropopochodnych, substancji zapachowych, barwników. Warto zerknąć sobie na tą stronę: SPAM
Ostatnio zmieniony pt lis 30, 2018 12:04 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Koleżanka poszła do zielarza, dostała zioła do zaparzenia i picia. Przez 3 dni wysypało ją na całym ciele, swędzenie nie do wytrzymania, ale musiała. Mówiła, że było ciężko, ale po trzech dniach powoli wszystko zaczynało schodzić, oczywiście zioła musiała pić jeszcze przez jakiś czas ale teraz nie ma już dziewczyna problemu. Było to około 10 lat temu, i niestety nie pamięta jakie to zioła, ale może warto udać się do polecanego zielarza.
A mi się zrobił jakiś suchy placek na brzuchu, kupiłam sobie to co u syna się sprawdziło czyli atoperal i smaruję, oby to jakoś przeszło, dobrze ze chociaż przestało swędzieć.
-
Nowlaijka11
- Jestem tu nowa :)
Bardzo dobrą maść polecił mi zrobić dermatolog z DoktorA - dokładnie dr Majewska. SPAM - link zostawiam w razie zainteresowania 
Ostatnio zmieniony ndz mar 24, 2019 6:47 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Stosowałyście kiedyś maści, kremy robione w aptece na miejscu? Wiem, że to coraz rzadsza sprawa, ja mam od dermatologa zapisany taki krem to jak szukałam apteki w której mi zrobią to tylko w doz była taka opcja, a krem był super i bardzo mi pomógł.
Robioną mialam miksture na pokrzywkę ktora zrobila mi się na brzuchu będąc w ciąży(było podejrzenie półpaśca), nie była to rzadna sieciówka tylko zwyczajna apteka
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
a_gatka
Nie każda ma zaplecze do robienia leków recepturowych, dlatego nie każda oferuje taką usługę. No i kwestia terminów długich niestety. W doz długo czekałaś liniana? Wiem, że na te z antybiotykiem to chyba z tydzień, ale ciekawa jestem ile się czeka na taką zwykłą maść od dermatologa. Też mi jedna leży i czeka.
Agatka ja na taka mixturke czekałam 1 dzień
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Podobnie jak Jamelia czekałam jeden dzień i zazwyczaj w doz szybko robią te kremy, mam nadzieję, ze ta opcja nigdy z aptek nie zniknie bo mam kilka takich perełek niezastąpionych.
Liniana a o jakich perełkach mówisz i na co ? 
Mam taki jeden fajny krem do smarowania na rogowacenie naskórka i płukankę do gardła też robioną, dowiadywałam się w doz że można nawet samemu bez recepty zamawiać takie apteczne mieszanki.
A co ze składem? Bo mi lekarz wypisywał co i ile czego ma być, a w tej aptece wystarczy powiedzieć że się chce płukanke do gardła zrobioną na miejscu i tyle?
Raczej leki robione na zamówienie w aptece są na receptę, a na recepcie piszą co ma być w składzie. Z innymi przypadkami się nie spotkałam. Na azs z takich robionych na zamówienie środków to mieliśmy maść chłodzącą, ale od wieków juz nie było potrzeby, żeby jej używać, więc nawet nie pamiętam co miała w składzie. Teraz używam tylko atoperalu, do mycia i nawilżania. Skład świetny, widać, że dzieciom przynosi ulgę, bo wreszcie się nie drapią, no i nie pojawiają się takie suche swędzące placki.
-
a_gatka
Przeszłam się i już wszystko wiem. Bez antybiotyku w dwa dni, a bardziej skomplikowane do tygodnia. 
Na tego typu problemy to tylko atoperal, mój syn ma AZS i przerobiliśmy pełno różnych kremów. Wierni jesteśmy atoperalowi, bardzo dobrze nawilża, nawet jak skóra zaczyna sie łuszczyć to można zapanować nad sytuacją na tyle żeby dziekcu przynieść szybko ulgę, bo ta sucha skóra swędzi go bardzo mocno i od razu idzie w ruch drapanie. Na szczęscie nawroty już pojawiają się coraz rzadziej ale muszę pilnować stanu skóry.
Nam lekarz zalecił preparaty na atopową skórę z serii Emolium https://mojeapteki.pl/produkt/emolium-i ... 200ml,1115
Próbowałaś żelu aloesowego Botame? U mnie fajnie się sprawdza, nawilża i jest przyjemnie chłodny w użyciu co daje ulgę, kupuje na doz.pl.
Ja już wypróbowałam różne kosmetyki i przyznam, ze nic za bardzo mi nie pomogło w doprowadzeniu skóry do porządku. Myalalam o jakiś masciach robionych na recepte ale babka w aptece popdoiwedziała mi , zebym spróbowała jeszcze atoperalu w kremie. Smaruję nim skórę od jakiś dwóch tygodni i faktycznie widze ze jest o wiele lepsza, bardzoej nawilżona i gładka. Znalaząłm w końcu kosmetyk dla siebie.
- sabinkaduchess
- Miła Kobietka
Masz rację, że atoperal daje sobie świetnie radę z takimi problemami. Mojej siostrze lekarz zalecił kąpać córeczkę w atoperalu do kąpieli i to była dla niej wielka ulga. nie było płaczu przy wchodzeniu do wody. Skóra poprawiła też swój wygląddonatka pisze:Na tego typu problemy to tylko atoperal, mój syn ma AZS i przerobiliśmy pełno różnych kremów. Wierni jesteśmy atoperalowi, bardzo dobrze nawilża, nawet jak skóra zaczyna sie łuszczyć to można zapanować nad sytuacją na tyle żeby dziekcu przynieść szybko ulgę, bo ta sucha skóra swędzi go bardzo mocno i od razu idzie w ruch drapanie. Na szczęscie nawroty już pojawiają się coraz rzadziej ale muszę pilnować stanu skóry.
U mnie dobrze się sprawdzają kosmetyki Enilome, dobrze nawilżają, nawadniają moją skórę, a do tego nie kosztują miliona monet.
-
Karolina 09
- Jestem tu nowa :)
Ja mam atopową skórę i używam kosmetyków z Exomegi Control, balsamu do ciała i żelu do mycia. Są to emolienty które zatrzymują wodę w naskórku, równocześnie likwidują swędzenie skóry. To najlepsze emolienty jakie dotychczas stosowałam.
Na choroby skórne i alergie najlepiej stosować specjalistyczne zioła. Te, w które zaopatrzyli mnie zioladar . com .pl okazały się idealnym a przede wszystkim trafionym wyborem. Pozwoliły mi one na zwalczenie drażniących alergii, które do tego prezentowały się brzydko. Na szczęście ten kłopot już za mną!
A próbowałyście kosmetyków Eilome? Dobrze się u mnie sprawdziły na bardzo przesuszoną skórę.