Anemia

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piramida
Miła Kobietka

Anemia

Post autor: piramida »

witam,
jestem wegetarianką i ciągle w wynikach mam niedobór żelaza ;/ szukam jakiegoś dobrego suplementu witamin z żelazem - możecie jakiś z autopsji polecić?
oOosylwiaoOo

Re: Anemia

Post autor: oOosylwiaoOo »

Jak miałam mało żelaza to kupowałam zawsze Falvit, tam są wszystkie witaminki i później moje wyniki badań były prawidłowe:)
To mogę polecić:)
Awatar użytkownika
piramida
Miła Kobietka

Post autor: piramida »

byłam w aptece i farmaceutka poleciła chelaferr kupiłam jedną paczkę i zoabczę czy będzie ok, ale dziękuję za pomoc
Szyszka

Post autor: Szyszka »

Również mam problem z anemią.
Lekarz powiedział, że najzdrowiej będzie jeść buraki oraz pić sok z buraków niż faszerować się tabletkami. Na własnym doświadczeniu na prawdę mogę powiedzieć, że działa.
pomcia

Post autor: pomcia »

Dokładnie! A jeśli koniecznie suplementujesz to wybieraj ten łatwiej przyswajalny.
Awatar użytkownika
vpresto
Miła Kobietka

Post autor: vpresto »

i koniecznie kwas foliowy - ułatwia przyswajanie, albo możesz jeść dużo kiwi :)
to w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

i pomidorki,fasolke.. zelaza ma troche :)
tez mam problem z zelazem dlatego kupilam wode wysokozmineralizowana(np muszynianka) i ja tez polecam :) bo zdrowa i ma cenne "witaminki" potrzebne do funkcjonowania organizmu, w porownaniu np do Zywca Zdroj ktory jest jak zwykla kranowka nie zawierajaca w sobie kompletnie nic.
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Sputnik
Jestem tu nowa :)

Post autor: Sputnik »

U mnie zawsze pomagało zwiekszenie ilości zjadanej fasoli, buraków i zielonych warzyw. Jedz też natkę pietruszki ma żeleazo i wit. C, która pomaga w jego przysfajaniu.
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

Fasola, tak, ale też wątróbka i buraki :3 Ja biorę Bodymax i czuję się lepiej, a też miałam słabe wyniki.
marcelinn

Post autor: marcelinn »

miałam pozdrawiam i zapraszam do mnie SPAM
Ostatnio zmieniony pt kwie 11, 2014 11:19 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
dana1104

Post autor: dana1104 »

Tak przy takim problemie dobry jest falvit. plus warzywa z dużą zawartością żelaza:)
Tarot Warszawa dla ciebie
ODPOWIEDZ