Akcja patriotyczna
-
nakietka
Akcja patriotyczna
Wydaje mi się, że Polacy nie chcą wspierać swojego państwa. To oczywiste, że wybieramy towatry które mniej kosztują, lecz może powinniśmy więcej uwagi zwracać na rzeczy polskie? Jest taka mądra akcja Patriotyzm Zakupowy. Pozdro!
Re: Akcja patriotyczna
wydaje mi się, że gdyby polacy wiecej zarabiali, to może i faktycznie by patrzyli, by wspierać polską gospodarkę..
jednak przy takich zarobkach nie dziwię sie że patrzą na cenę
jednak przy takich zarobkach nie dziwię sie że patrzą na cenę
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Otóż to.
Poza tym uważam, że ludzie patrzą na przede wszystkim na cenę określonego produktu, potem na jakość, a na końcu na narodowość. Świetny przykład przeczytałam ostatnio dotyczący Litwy. Jakiś lokalny samorząd był bardzo zdegustowany ekspansją polskich jabłek, z czego wynikła jakaś akcja protestacyjna przeciwko polskiemu importowi. Jednak z relacji mojej znajomej, która mieszka na Podlasiu wynika, że weekendami Litwini masowo zjeżdżają się do polskich marketów, ponieważ mamy lepsze produkty.
Poza tym uważam, że ludzie patrzą na przede wszystkim na cenę określonego produktu, potem na jakość, a na końcu na narodowość. Świetny przykład przeczytałam ostatnio dotyczący Litwy. Jakiś lokalny samorząd był bardzo zdegustowany ekspansją polskich jabłek, z czego wynikła jakaś akcja protestacyjna przeciwko polskiemu importowi. Jednak z relacji mojej znajomej, która mieszka na Podlasiu wynika, że weekendami Litwini masowo zjeżdżają się do polskich marketów, ponieważ mamy lepsze produkty.
Buduje swoje życie na miłości fundamencie.
Prawda jest taka, że i tak Chiny już zalały świat... wszystko jest od nich. Ciężko znaleźć coś polskiego. Co się nie weźmie w rękę to "made in china".No i tak jak Kayira powiedziała - Polacy wybieraja tansze produkty.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Tak jest, naród niech nam da kasę żebyśmy mogli kupować polskie produkty . Każdy normalny człowiek wybierze to co tańsze bo zwyczajnie nas nie stać na polskie rzeczy, gdyby nie made in china to nic byśmy nie mieli bo na polskie rzeczy nas nie stać drodzy patrioci.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...