40 z plusem z Poznania i okolic
40 z plusem z Poznania i okolic
Witam wszystkie sąsiadki, te bliższe i te dalsze, które są na tym forum. Napiszcie coś o sobie, a później piszcie co słychać w Wielkopolsce. Co warto zobaczyć, gdzie warto pójść. A może potrzebujecie towarzystwa by pójść do kina, teatru lub klubu czy też chcecie z kimś pogadać przy kawie.
Re: 40 z plusem z Poznania i okolic
Może zacznę jako pierwsza. Mieszkam w Poznaniu od 10 lat. Mam męża i nastoletnią córkę. Lubię wycieczki rowerowe. Zimą chętnie wpadam na siłownie czy basen. Myślę, żeby zapisać się na jakiś kurs tańca może brzucha. Dużo czytam, ale ostatnio to raczej poradniki jak poprawić samą siebie. Może to kryzys tego wieku. Buszuję wiele po internecie szukając ciekawych miejsc, gdzie można pogadać na różne tematy. A nuż ktoś może będzie chciała dotrzymać mi towarzystwa w realu i uda mi się znaleźć przyjaciółkę.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
witaj witaj ...
Ja mieszkam w pomorskim . Na małej wsi wiec pozostaje mi tylko klikanie tu na forum aby porozmawiac
Ja mieszkam w pomorskim . Na małej wsi wiec pozostaje mi tylko klikanie tu na forum aby porozmawiac
Witaj,
elzbieta45, moja droga imienniczko. Ja urodziłam się w Gdańsku, więc już bliżej Ciebie. Podziwiałam już Twoją aktywność na forum. Pozdrawiam serdecznie.
elzbieta45, moja droga imienniczko. Ja urodziłam się w Gdańsku, więc już bliżej Ciebie. Podziwiałam już Twoją aktywność na forum. Pozdrawiam serdecznie.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
ciesze sie , ze jestes ... do gdanska ma 100 km . szkoda , ze nie blizej to niejedna kawke bysmy wypiły i poplotkowały a tak pozostanie nam tu klikanie 
Jeszcze nic straconego. Uwielbiam morze, a z Poznania najbliżej mamy w okolice Koszalina lub Kołobrzegu. Chyba, że Ty od siebie masz bliżej do Poznania? Jeśli kiedyś będziesz w tych stronach, to kawa będzie na Ciebie czekać.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
jesli zawitam w tamte strony to miło mi i dziekuje za zaproszenie .
Ja tez szukam kolezanki do popisania , wiesz mieszkam na wsi wiec za duzo mozliwosci to tu niema
Ja tez szukam kolezanki do popisania , wiesz mieszkam na wsi wiec za duzo mozliwosci to tu niema
Bardzo bym chciała mieszkać na wsi, a bynajmniej pod miastem. Niestety gdy ma się nastoletnią córkę, wożenie jej codziennie do szkoły i na inne zajęcia to wręcz nie możliwe. Miałam dużo rodziny na wsi i trochę tęsknię za tymi klimatami. Czy Ty elżbieta mieszkasz na wsi i jesteś typowym rolnikiem?
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tak mieszkam na małej wsi na Kaszubach . Ale rolnikiem nie jestem . wynajmuje mieszkanie od gminy . Mam tez dwoje dzieci nastolatkow gimnazjalistow . Wiesz dzieci ze wsi maja ciezko bo wszedzie jest daleko a na dodatkowe zajecia tez wiec dzieci w miastach maja pod tym wzgledem lepiej . Mam tez mała działecke na ktorej uprawiam warzywka
Wychowałam się w domku z działką, a rodzice zadbali, abyśmy mieli świeże warzywa i owoce. Teraz w dużym mieście muszę chodzić na bazarek po te rarytasy. Czy masz jakieś zwierzęta, bo ja w bloku mogę sobie pozwolić jedynie na dwa koty choć marzę o tym, żeby mieć psa.
Drogie Panie Wielkopolanki, zapraszam do tego wątku.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
mam tez 2 koty i pieska chowam kroliki .
Co prawda nie jestem z Wielkopolski i nie mam jeszcze wiekowej czwóreczki z przodu ale witam Cię serdecznie El__.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Witam Ciebie Blackfox
ja pomimo, że mam już 4 z przodu, to uważam, że to nie już połowa, ale dopiero połowa. Moi dziadkowi dożywali 85 a nawet 102 lata, więc jeszcze dużo przede mną. Trzeba sobie jakoś zorganizować tę drugą cześć życia. Dlatego też szukam nowych znajomości. Skąd jesteś Blackfox, jeśli można wiedzieć?
ja pomimo, że mam już 4 z przodu, to uważam, że to nie już połowa, ale dopiero połowa. Moi dziadkowi dożywali 85 a nawet 102 lata, więc jeszcze dużo przede mną. Trzeba sobie jakoś zorganizować tę drugą cześć życia. Dlatego też szukam nowych znajomości. Skąd jesteś Blackfox, jeśli można wiedzieć?
Grunt to być zadowoloną z życia. Moim zdaniem wiek znaczenia nie ma. Ważne jest to na ile lat się czujemy i jakie jesteśmy.
Jestem z Podkarpacia ale obecnie -Dolnośląskie.
Jestem z Podkarpacia ale obecnie -Dolnośląskie.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
ja tez El- szukam przyjaciól .
a tak jak blackfox uwazam wiek niema znaczenia bo mamy tyle lat na ile sie czujemy mimo , ze tez mam juz z przodu4
a tak jak blackfox uwazam wiek niema znaczenia bo mamy tyle lat na ile sie czujemy mimo , ze tez mam juz z przodu4
Jasne, że wiek nie ma większego znaczenia, ale niewielkie ma. Na jednym z forum jest grupa Wielkopolanki i niestety są tam prawie same studiujące dwudziestoparolatki. Mało byśmy miały wspólnych tematów.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
to prawda , ze to jednak roznica pokolenia. tu tez jest duzo młodych kobiet , malo tych po4
Wiecie, nie stawiałabym na brak tematów z wiekowo młodszymi ludźmi.
Sama mam 25 lat i znajduję wspólny temat z osobami ode mnie młodszymi (nawet nastolatkami) i starszymi o znacznie większej różnicy wiekowej. Raczej nie ma ograniczeń typu: ktoś ma lat naście to nic dojrzałego nie powie albo ktoś jest starszy to już nie moja "liga", bo co ja mogę wiedzieć o wychowaniu dziecka itd.? Sama chciałabym być kiedyś mamą, swoje plany mam, wiele rad mnie interesuje, czasem staram się postawić na czyimś miejscu i pomóc rozwiązać problem, który np. zupełnie mnie nie dotyczy i nigdy nie miałam z czymś styczności. Lubię rozmawiać z ludźmi, którzy mają coś sensownego do powiedzenia, opisania i nie ważne ile mają lat.
Oczywiście nie z każdą taką osobą można znaleźć wspólny temat. To wszystko zależy od człowieka jakim jest.
Oczywiście nie z każdą taką osobą można znaleźć wspólny temat. To wszystko zależy od człowieka jakim jest.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tak Blackfox masz racje , Wiesz sama spodkałam nawet tu na forum sie z tym , ze jestem zastara aby z nia rozmawiac bo ona ma 20 lat . Wiec kazdy roznie do tego podchodzi , ale nie mowie ,ze niemozna znalesc wspolnych tematow z duzo mlodszymi osobami , mozna
Dziewczyny, zupełnie się z Wami zgadzam. Wiek nie przesądza o zainteresowaniach czy poziomie świadomości. Potrafię znaleźć wspólny temat z kobietami w każdym wieku. Chętnie podzielę się opinia i doświadczeniem z 20-parolatką i wysłucham rad osoby starszej. Chodziło mi o to, że na pewnych wątkach dziewczyny piszą o tym co jeszcze mają do zdania, co zdały a co oblały. Inne ich tematy to jakie cuchy młodzieżowe gdzie można kupić, czy jakie kosmetyki są dobre. Ja mam nieco inne sprawy na głowie i te tematy mnie nie interesują i niewiele w tym temacie mogę poradzić.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tak tez masz racje el ja tez mam dom dzieci wiec tez mam inne sprawy na głowie niz kosmetyki ciuchy czy szkola