forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Żylaki

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

Żylaki

Postprzez swallow » 16 maja 2011, o 15:57

Podobno są dziedziczne... :/ moja mama ma, i nieraz mi mówi ze byc moze bede je miała. Czy stosowanie zelów albo jakiś tabletek w młodym wieku bedzie miało wpływ na to co stanie się z moimi nogami za kilka lat?? Nieraz zauwazam na moich nogach fioletowe żyłki ale one po pewnym czasie znikają i znów sie pojawiają czy to mogą byc objawy czy moze to tylko przemęcznie nóg? Jak myslicie
Miłość to partia kart, w której wszyscy oszukują - mężczyźni, by wygrać, kobiety, by nie przegrać.
swallow
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: Żylaki

Postprzez roksanna » 17 maja 2011, o 08:13

Ja tez mam z tym niemały problem i faktycznie jest tak, że poniekąd żylaki są dziedziczne ale im wcześniej zaczniesz dbać o nogi tym mniej kłopotów będzie w przyszłości. I tak - na pewno ruch jest mega wskazany w takiej sytuacji - pływanie, bieganie (ale też bez przesady), nawet ćwiczenia podczas siedzenia przed komputerem, a kiedy odpoczywasz - unieś nogi do góry - najlepiej wtedy krew będzie krążyła. Poza tym balsamy na bazie kasztanowca to też super sprawa w razie na przykład opuchnięć ale profilaktycznie też jak najbardziej. No i zdrowo się odżywiaj. W razie czego idź do lekarza - on na pewno zaradzi :)
roksanna
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez swallow » 17 maja 2011, o 10:26

i znowu zacznie sie jazda ze spaniem z nogami u góry :D
dzieki
Miłość to partia kart, w której wszyscy oszukują - mężczyźni, by wygrać, kobiety, by nie przegrać.
swallow
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Natalia Ephemer » 6 cze 2011, o 15:37

Stanie na głowie, stanie na rękach, świeca... Naprawdę pomaga ulżyć nogom...
Konkurs Vivabox
http://www.ephemer.pl
Natalia Ephemer
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez puszapek » 12 cze 2011, o 13:50

Jakoś mi się nie chce wierzyć, że żylaki są dziedziczne, tak naprawdę to pojawiają się głównie po paru latach pracy na stojąco. mam sąsiadkę, która pracuje jako robotnik fizyczny w jakiejś firmie i już w wieku 28 lat ma żylaki i to nie takie pojedyńcze niteczki,a grube, duże pęczki... masakra...
puszapek
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez gosik » 18 cze 2011, o 17:44

Z tego co wiem to moga ale nie musza byc dziedziczne.Ja mam nie wiem czy po babci(miala ogromne) czy dlatego ze pracuje stojac.Staram sie dbac o nogi a to wiaze sie z dbaniem o zdrowie bo zylaki to nie tylko estetyka ale problemy z krazeniem.Wiec kontrole u lekarza sa wskazane,odpowiednio zbilansowana dieta i mase ruchu...chodzic,biegac,jezdzic na rowerze.
No i mozna juz miec zylaki w mlodym wieku np.20lat.
gosik
Miła Kobietka

Postprzez certyfikowane_piekno » 24 cze 2011, o 11:05

Całe szczęście żylaki to jeszcze nie koniec świata. Znakomitą formą terapii jest skleroterapia. Trwa ona od 20 do 30 minut i polega na podaniu do światła żyły leku lub też oświetleniu jej światłem lasera, powodując zamknięcie żyły. O nogi trzeba dbać. Jak zresztą o całe ciało :) Pozdrawiamy!
certyfikowane_piekno
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez gosik » 25 cze 2011, o 21:23

O i już coś nowego się dowiedziałam,skorzystam,dzięki.
gosik
Miła Kobietka

Postprzez gosik » 26 cze 2011, o 10:08

Trafilam w necie na kremy do nog z zylakami a krem brzozowy z betulina jest na rozne problemy,moze warto wyprobowac?
gosik
Miła Kobietka

Postprzez certyfikowane_piekno » 28 cze 2011, o 21:09

Wszystkiego warto próbować, ale przed każdą próbą lepiej zasięgnąć porady lekarza albo farmaceuty. Jak na ulotce ;) Nie sztuka zrobić coś nie tak i potem żałować.
certyfikowane_piekno
PoczÄ…tkujÄ…ca

Następna strona

Powrót do Uroda

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani Forumowiczki: Google [Bot]