forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

zdrowe odżywianie

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.

Re: zdrowe odżywianie

Postprzez hoppipola » 24 sie 2011, o 23:23

Ja staram sie zdrowo odzywiac, chociaz oczywiscie nie zawsze mi to wychodzi :P Generalnie pije duzo duzo wody, no i staram sie jesc duzo warzyw i owocow (wszedzie gdzie moge dodaje pietruszke! :) Unikam slodyczy i niezdrowej zywnosci. Calkiem dobrze na tym wychodze :)
throw them in a fire!
hoppipola
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Postprzez mysiogonek » 2 wrz 2011, o 11:13

ja też staram się odżywiać zdrowo, od niedawna smażę bez tłuszczu, gotuję na parze itp.. ale uważam, że to jedynie wspomaga, bo tak wiele jest dookoła nas syfu również w jedzeniu, że nie da się w pełni zdrowo odżywiać :(
ja się pokusiłam o zakup sprzętu do kuchni, który mi ułatwia zdrowe gotowanie i rzeczywiście teraz o tym nie myślę, jest to mechaniczna czynność a nie jakieś extra przygotowania warzyw na parze czy kotletów bez tłuszczu :)
dodatkowo w urządzeniu wielofunkcyjnym mogę robić wiele rzeczy nawet jednocześnie, dlatego tym bardziej chwalę sobie takie pichcenie
mysiogonek
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez prawieidealna » 20 wrz 2011, o 14:30

Oprócz zdrowego odżywiania, które promujesz, warto moim zdaniem monitorować zdrowie poprzez badania krwi. U mnie w domu NAPRAWDĘ zdrowo jemy, dbając o wszystkie niezbędne składniki, a jednak ponad siedem miesięcy poziom żelaza wskazywał u mnie anemię. Dopiero suplementy z apteki po kilku miesiącach podniosły mi wskaźnik. Polecam Chelaferr, gdybym zażywała od razu, może szybciej wróciłabym do formy.
prawieidealna
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez pomcia » 8 lis 2011, o 21:51

Poczekaj, jeśli zdrowo się odżywiasz to powinnaś jeść też produkty zawierające żelazo choćby wątróbka. Poza tym warzywa, choć to żelazo jest słabiej przyswajane. A jeśli chodzi o zdrowe odżywianie, to cieszy mnie, że coraz więcej osób zwraca na to uwagę. Sama zaczęłam częściej kupować produkty organiczne, naturalne. Jak cenicie przyprawy to polecam poszukać przypraw hambleden herbs. Poza tym polecam zaglądać na eko targi.
pomcia
Fajna Kobietka

Postprzez Tusia » 23 kwi 2012, o 16:50

Ja staram się w miarę możliwości po prostu kupować na targu a nie w hipermarketach. w zimie niestety przez to ograniczam jedzenie warzyw / owoców. Natomiast żeby nie tracić wartości odżywczych to zaczęłam gotować na parze, a konkretnie na papierze. :) Zarówno warzywa, jak i obiadowo-kolacyjnie różne zapiekanki, mięso. Można robić wszystko. A przy okazji to jest dobre rozwiązanie dla mnie jako osoby która nie cierpi rozgotowanych miękkich warzyw...
Tusia
Miła Kobietka

Postprzez MamaAnia » 24 kwi 2012, o 11:32

Ja jak najbardziej praktykuje zdrowe odżywianie. Co prawda nie mam parowaru ale gotuje w papierze do gotowania, gównie warzywa ale ostatnio była także ryba i kurczak zapiekany w papierowych łódeczkach ;) Papier nie mięknie pod wpływem wody i gotuje się jak na parze, z zachowaniem witamin i wartości odżywczych. Super sprawa a już w ogóle w małej kuchni gdzie nie ma miejsca na parowar.
CoÅ› takiego Obrazek
MamaAnia
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez BaÅ›ka1971 » 25 kwi 2012, o 11:23

Ciekawy wynalazek, nie słyszałam nic o nim.
Baśka1971
Fajna Kobietka

Postprzez dzo » 25 kwi 2012, o 11:28

ale jak to działa bo nie kumam ?
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez kies » 25 kwi 2012, o 20:33

Bardzo prosto. Kładziesz sobie arkusz papieru kładziesz np warzywa i związujesz taką paczuszkę do gotowania, do pieczenia zwijasz w taką łódeczkę wkładasz produkty. możesz polać winem albo czym masz ochotę i do piekarnika, a jeśli podkładasz pod ciasto to wiadomo...
kies
Miła Kobietka

Postprzez dzo » 25 kwi 2012, o 20:43

ale ten papier nie przemaka ??
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zdrowie

Kto przeglÄ…da forum