Zapachy we wnętrzu
-
paja
Re: Zapachy we wnętrzu
słuchajcie a używałyście kiedyś filtry do odkurzacza? Widzę że same wielbicielki świec i nowicjuszki saszetek - zresztą niczym się od Was nie różnie
a co z innymi sposobami, macie jakieś doświadczenie, pomysły? chętnie podkardne 
-
kaska8787
o widzę że mamy jeszcze jedną osóbke do rozmowy na temat zapachów
i to wielbicielka świec!
Masz jakieś swoje ulubione?
Paja ja nie miałam nigdy filtrów do odkurzaczy ani u nikogo nie widziałam. Ale to pewnie jakaś chemia...?
Ale coraz większymi krokami zbliża się wiosna wiec już nie długo będzie można łykać świeżego powietrza do woli
)))))))
Paja ja nie miałam nigdy filtrów do odkurzaczy ani u nikogo nie widziałam. Ale to pewnie jakaś chemia...?
Ale coraz większymi krokami zbliża się wiosna wiec już nie długo będzie można łykać świeżego powietrza do woli
-
dzo
ja ostatnio kupiłam fajną świeczkę zapachową w biedronce
tania i ładnie pachnie 
-
paja
ogólnie lubię słodkie zapachy, jakaś wanilka czy coś tego typu. Nie wiem o co chodzi w filtrach do odkurzaczy dlatego szukam użytkowników tego sprecyfika 
Dziś to już naprawdę pachnie wiosną, od rana wietrze, słonko zagląda do domu
Dziś to już naprawdę pachnie wiosną, od rana wietrze, słonko zagląda do domu
-
dzo
chyba o to że jak odkurzasz to powietrze które wylatuje z odkurzacza przelatuje przez filtr i przez to pachniepaja pisze: Nie wiem o co chodzi w filtrach do odkurzaczy dlatego szukam użytkowników tego sprecyfika![]()
dla mnie to taki mało potrzebny bajer
-
kaska8787
chyba dzo ma racje, to taki bajer. Najlepiej zostać przy świecach, chociaż teraz to tylko wietrzyć! tak się ładnie zrobiło
)) cały weekend przy otwartym oknie... i pomyśleć wiosna już tuż, tuż 
Ale z wieczorów przy świecach to ja nie zrezygnuję - jedynie ich pora się przesunie na trochę późniejszą...
zapachowe świece to jest to!
A propos słonka idę właśnie z psem trochę buzie na słońce wystawić...
Ale z wieczorów przy świecach to ja nie zrezygnuję - jedynie ich pora się przesunie na trochę późniejszą...
A propos słonka idę właśnie z psem trochę buzie na słońce wystawić...
-
kora453
Dawno tu nie zaglądałam a widzę że temat się rozwinął
ja się zakochałam w świecy o zapachu damskich perfum! jak dla mnie - rewelacja!
Jeżeli chodzi o filtry do odkurzacza to kiedyś takie coś kupiłam, ale to nic specjalnego. Lepiej odkurzyć, a następnie zmyć podłogę jakimś ładnie pachnącym płynem - a teraz duży wybór jest!
Wracając do świec, czy wiecie czy jak jest zapewnienie że są zdrowe, to można palić je w pokoju gdzie jest małe dziecko?
Jeżeli chodzi o filtry do odkurzacza to kiedyś takie coś kupiłam, ale to nic specjalnego. Lepiej odkurzyć, a następnie zmyć podłogę jakimś ładnie pachnącym płynem - a teraz duży wybór jest!
Wracając do świec, czy wiecie czy jak jest zapewnienie że są zdrowe, to można palić je w pokoju gdzie jest małe dziecko?
-
paja
Ja chyba bym przy dziecku nie paliła. Zawsze, nawet przy świecach bezpiecznych dla zdrowia, jakieś substancje się ulatniają, więc lepiej nie ryzykować 
Ja kupiłam sobie w końcu filtry do odkurza, miałyście racje, taki bajer. Trochę popachnie i tyle
ale przynajmniej zaspokoiłam swoją ciekawość.
Chyba zostanę przy świecach i jedyne co to poszukam jakiś nowych ciekawych zapachów
Ja kupiłam sobie w końcu filtry do odkurza, miałyście racje, taki bajer. Trochę popachnie i tyle
Chyba zostanę przy świecach i jedyne co to poszukam jakiś nowych ciekawych zapachów
-
kora453
paja wypróbuj koniecznie świece o zapachu perfum! są boskie! nie ma co dalej szukać!
))) chyba że nie lubisz słodkich zapachów - wtedy nie polecam.
-
paja
ok, kupuje! ja nie lubię słodkich zapachów??? haha uwielbiam! i to wcale nie prima aprilis
Podaj proszę stronę to tej firmy?!
-
kora453
http://www.preqursor.eu/ tu masz ich stronę, przepraszam, że z takim opóźnieniem, ale pogoda nie skłania mnie do siedzenia przy komputerze 
-
paja
dzięki! widzę że oni też mają jakieś świeczniki i to jeden chyba pod te świece...
fajnie, ale chyba na razie się nie skuszę. Na co Wy stawiacie takie zwykłe świece, nie mówie o tealightach które chyba większość z nas wstawia do świeczników. Ale taką świece jak ta zapachową, kładziecie na coś żeby nie niszczyła mebli?
-
kora453
Te świece są zapakowane w ładne pudełko z przykreywką - i ja ta przykrywkę wykozystuje jako podstawkę
dzięki temu meble nie naruszone! jak dla mnie zbędny jakiś świecznik do takiej świecy. Świeczniki to tylko do długich świec i tealightów. Szerokie świece moim zdaniem tracą urok jak się do czegoś wkłada
-
paja
fajny pomysł z tym pudełkiem! ciekawe czy specjalnie pod to myśleli, projektując ją. Do tej pory nic nie używałam pod te duże świece i zrobiły mi się straszne plamy na jednej półce - fakt że to półka gorszej jakości wiec tez jest bardziej podatna na jakieś czynniki.
-
Eleganckistyl_pl
Ja również swego czasu próbowałam świec zapachowych,ale efekt nie utrzymywał się zbyt długo. Wypróbuję tych Waszych sposobów i dam znać czy naprawdę warto 
-
lavender
Fajne saszetki zapachowe można kupić w rossmanie. Aletrnatywą (zdecydowanie lepszą) dla gotowych saszetek jest kupienie, np. na targu suszonych kwiatów lawendy albo lipy i wsypanie tego do lnianego woreczka. Zapach niesamowity. Jeśli chodzi o zapachy w domu (czytaj: nie w szufladzie) - najczęściej używam naturalnych olejków eterycznych, które wlewam na kominek z podgrzewaczem.
-
Zorka
Jest taka metoda na łady zapach w domu, trzeba delikatnie podgrzać piekarnik, a blachę skropić olejkiem waniliowym. To alternatywa dla zapachu ciasta w domu, który oczywiście jest najlepszym pachnidełkiem 
-
general
też lubię kiedy w moim domu ładnie pachnie...mam airwick i nie narzekam sam się uruchamia i wystarcza na długo, ale mam inny problem... jak się wchodzi do domu mojej koleżanki to tam tak ładnie pachnie że aż jej zazdroszczę a u mnie tego zapachu brakuje i nie wiem dlaczego, mam czysto sprzątam i niby wszystko ok ale ( no właśnie jest to ale), podżuccie jakies pomysły na ładny zapach w moim domu.Pozdrawiam
-
krecik_ja
Jeśli chodzi o zapachy we wnętrzu,
uwielbiam piękne kompozycje kwiatowe. Wspomnienia lata.. lub wiosenna łąka pełna słońca.. Ostatnio używam zawieszki zapachowej do szafy Sunny breeze - nutki mandarynki, wanilii, jaśminu.
uwielbiam piękne kompozycje kwiatowe. Wspomnienia lata.. lub wiosenna łąka pełna słońca.. Ostatnio używam zawieszki zapachowej do szafy Sunny breeze - nutki mandarynki, wanilii, jaśminu.
-
Majeczka_1
Dołączę się do tematu, bo nieźle się uśmiałam jak tam wcześniej któraś z Was napisała - "ile bym kasy nie miała to tyle bym na świeczki wydała..." To ja też do takich osób należę
Ostatnio kupuję na........ Zwłaszcza że już od 100zł wysyłają za darmo! Aha ja podgrzewacze nieraz zamiast palić do wkładam do szuflad i działają jako odświeżacze hahahahah To takie moje małe fanaberie 
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
proszę nie spamować
-
WeselneZaplecze
Ja prawie w każdym pomieszczeniu mam takie odświeżacze do kontaktu, które ładnie utrzymują zapach i co ważniejsze można regulować ich intensywność 
Ja ostatnio kupiłam świeczki rustykalne na ..... , ogólnie duży wybór świec mają, powyżej 100 zł wysyłka gratis i dodatkowo rabat na pierwsze zakupy 
proszę nie spamować
proszę nie spamować
- Meble-Bogart.pl
- Jestem tu nowa :)
Jak ktoś lubi orientalne klimaty to warto przejść się do tesco i za niewielkie pieniądze kupić kadzidełka 
Jest naprawdę ogromny wybór zapachów. Jedynym minusem jest to że niektórych może drażnić dym (ja osobiście jednak bardzo go lubię)
Jest naprawdę ogromny wybór zapachów. Jedynym minusem jest to że niektórych może drażnić dym (ja osobiście jednak bardzo go lubię)
-
margerita28
fajne saszetki są obecnie w biedronce, ja wkładam je do szafy,szuflady, szafki pod zlew a nawet torebki. cena to ok zł a zapachy fajne i trwałe
-
anuszka1979
ja jako saszetkiuzywam woreczki po bizuteri lub skarpetki z ponczochy.
a ostatio zakupilam porcelanowe kulki do ktorych wklada sie zapach, ziola itd.
..............
proszę nie spamować
a ostatio zakupilam porcelanowe kulki do ktorych wklada sie zapach, ziola itd.
..............
proszę nie spamować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.