Zapachy we wnętrzu

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
paja

Re: Zapachy we wnętrzu

Post autor: paja »

słuchajcie a używałyście kiedyś filtry do odkurzacza? Widzę że same wielbicielki świec i nowicjuszki saszetek - zresztą niczym się od Was nie różnie :) a co z innymi sposobami, macie jakieś doświadczenie, pomysły? chętnie podkardne :kwiatek
kaska8787

Post autor: kaska8787 »

o widzę że mamy jeszcze jedną osóbke do rozmowy na temat zapachów :) i to wielbicielka świec! :) Masz jakieś swoje ulubione?
Paja ja nie miałam nigdy filtrów do odkurzaczy ani u nikogo nie widziałam. Ale to pewnie jakaś chemia...?
Ale coraz większymi krokami zbliża się wiosna wiec już nie długo będzie można łykać świeżego powietrza do woli :))))))))
dzo

Post autor: dzo »

ja ostatnio kupiłam fajną świeczkę zapachową w biedronce ;) tania i ładnie pachnie ;)
paja

ogólnie lubię słodkie zapachy, jakaś wanilka czy coś tego typu. Nie wiem o co chodzi w filtrach do odkurzaczy dlatego szukam użytkowników tego sprecyfika :)
Dziś to już naprawdę pachnie wiosną, od rana wietrze, słonko zagląda do domu :)
dzo

Post autor: dzo »

paja pisze: Nie wiem o co chodzi w filtrach do odkurzaczy dlatego szukam użytkowników tego sprecyfika :)
chyba o to że jak odkurzasz to powietrze które wylatuje z odkurzacza przelatuje przez filtr i przez to pachnie ;)

dla mnie to taki mało potrzebny bajer
kaska8787

Post autor: kaska8787 »

chyba dzo ma racje, to taki bajer. Najlepiej zostać przy świecach, chociaż teraz to tylko wietrzyć! tak się ładnie zrobiło :))) cały weekend przy otwartym oknie... i pomyśleć wiosna już tuż, tuż :)
Ale z wieczorów przy świecach to ja nie zrezygnuję - jedynie ich pora się przesunie na trochę późniejszą...:) zapachowe świece to jest to! :serca
A propos słonka idę właśnie z psem trochę buzie na słońce wystawić... :piesek
kora453

Post autor: kora453 »

Dawno tu nie zaglądałam a widzę że temat się rozwinął :) ja się zakochałam w świecy o zapachu damskich perfum! jak dla mnie - rewelacja!
Jeżeli chodzi o filtry do odkurzacza to kiedyś takie coś kupiłam, ale to nic specjalnego. Lepiej odkurzyć, a następnie zmyć podłogę jakimś ładnie pachnącym płynem - a teraz duży wybór jest!
Wracając do świec, czy wiecie czy jak jest zapewnienie że są zdrowe, to można palić je w pokoju gdzie jest małe dziecko?
paja

Ja chyba bym przy dziecku nie paliła. Zawsze, nawet przy świecach bezpiecznych dla zdrowia, jakieś substancje się ulatniają, więc lepiej nie ryzykować :)
Ja kupiłam sobie w końcu filtry do odkurza, miałyście racje, taki bajer. Trochę popachnie i tyle :) ale przynajmniej zaspokoiłam swoją ciekawość.
Chyba zostanę przy świecach i jedyne co to poszukam jakiś nowych ciekawych zapachów :)
kora453

paja wypróbuj koniecznie świece o zapachu perfum! są boskie! nie ma co dalej szukać! :)))) chyba że nie lubisz słodkich zapachów - wtedy nie polecam.
paja

ok, kupuje! ja nie lubię słodkich zapachów??? haha uwielbiam! i to wcale nie prima aprilis ;) Podaj proszę stronę to tej firmy?!
kora453

http://www.preqursor.eu/ tu masz ich stronę, przepraszam, że z takim opóźnieniem, ale pogoda nie skłania mnie do siedzenia przy komputerze ;)
paja

dzięki! widzę że oni też mają jakieś świeczniki i to jeden chyba pod te świece... :) fajnie, ale chyba na razie się nie skuszę. Na co Wy stawiacie takie zwykłe świece, nie mówie o tealightach które chyba większość z nas wstawia do świeczników. Ale taką świece jak ta zapachową, kładziecie na coś żeby nie niszczyła mebli?
kora453

Te świece są zapakowane w ładne pudełko z przykreywką - i ja ta przykrywkę wykozystuje jako podstawkę :) dzięki temu meble nie naruszone! jak dla mnie zbędny jakiś świecznik do takiej świecy. Świeczniki to tylko do długich świec i tealightów. Szerokie świece moim zdaniem tracą urok jak się do czegoś wkłada
paja

fajny pomysł z tym pudełkiem! ciekawe czy specjalnie pod to myśleli, projektując ją. Do tej pory nic nie używałam pod te duże świece i zrobiły mi się straszne plamy na jednej półce - fakt że to półka gorszej jakości wiec tez jest bardziej podatna na jakieś czynniki.
Eleganckistyl_pl

Post autor: Eleganckistyl_pl »

Ja również swego czasu próbowałam świec zapachowych,ale efekt nie utrzymywał się zbyt długo. Wypróbuję tych Waszych sposobów i dam znać czy naprawdę warto :)
lavender

Post autor: lavender »

Fajne saszetki zapachowe można kupić w rossmanie. Aletrnatywą (zdecydowanie lepszą) dla gotowych saszetek jest kupienie, np. na targu suszonych kwiatów lawendy albo lipy i wsypanie tego do lnianego woreczka. Zapach niesamowity. Jeśli chodzi o zapachy w domu (czytaj: nie w szufladzie) - najczęściej używam naturalnych olejków eterycznych, które wlewam na kominek z podgrzewaczem.
Zorka

Post autor: Zorka »

Jest taka metoda na łady zapach w domu, trzeba delikatnie podgrzać piekarnik, a blachę skropić olejkiem waniliowym. To alternatywa dla zapachu ciasta w domu, który oczywiście jest najlepszym pachnidełkiem :)
general

Post autor: general »

też lubię kiedy w moim domu ładnie pachnie...mam airwick i nie narzekam sam się uruchamia i wystarcza na długo, ale mam inny problem... jak się wchodzi do domu mojej koleżanki to tam tak ładnie pachnie że aż jej zazdroszczę a u mnie tego zapachu brakuje i nie wiem dlaczego, mam czysto sprzątam i niby wszystko ok ale ( no właśnie jest to ale), podżuccie jakies pomysły na ładny zapach w moim domu.Pozdrawiam
krecik_ja

Post autor: krecik_ja »

Jeśli chodzi o zapachy we wnętrzu,
uwielbiam piękne kompozycje kwiatowe. Wspomnienia lata.. lub wiosenna łąka pełna słońca.. Ostatnio używam zawieszki zapachowej do szafy Sunny breeze - nutki mandarynki, wanilii, jaśminu.
Majeczka_1

Post autor: Majeczka_1 »

Dołączę się do tematu, bo nieźle się uśmiałam jak tam wcześniej któraś z Was napisała - "ile bym kasy nie miała to tyle bym na świeczki wydała..." To ja też do takich osób należę ;) Ostatnio kupuję na........ Zwłaszcza że już od 100zł wysyłają za darmo! Aha ja podgrzewacze nieraz zamiast palić do wkładam do szuflad i działają jako odświeżacze hahahahah To takie moje małe fanaberie :)

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
WeselneZaplecze

Post autor: WeselneZaplecze »

Ja prawie w każdym pomieszczeniu mam takie odświeżacze do kontaktu, które ładnie utrzymują zapach i co ważniejsze można regulować ich intensywność :)
aaga15
Jestem tu nowa :)

Post autor: aaga15 »

Ja ostatnio kupiłam świeczki rustykalne na ..... , ogólnie duży wybór świec mają, powyżej 100 zł wysyłka gratis i dodatkowo rabat na pierwsze zakupy :)

proszę nie spamować
Awatar użytkownika
Meble-Bogart.pl

Post autor: Meble-Bogart.pl »

Jak ktoś lubi orientalne klimaty to warto przejść się do tesco i za niewielkie pieniądze kupić kadzidełka :)

Jest naprawdę ogromny wybór zapachów. Jedynym minusem jest to że niektórych może drażnić dym (ja osobiście jednak bardzo go lubię)
Obrazek
margerita28

Post autor: margerita28 »

fajne saszetki są obecnie w biedronce, ja wkładam je do szafy,szuflady, szafki pod zlew a nawet torebki. cena to ok zł a zapachy fajne i trwałe
anuszka1979

Post autor: anuszka1979 »

ja jako saszetkiuzywam woreczki po bizuteri lub skarpetki z ponczochy.
a ostatio zakupilam porcelanowe kulki do ktorych wklada sie zapach, ziola itd.
..............

proszę nie spamować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ