forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Torbiel na jajniku

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.

Torbiel na jajniku

Postprzez Depresja40 » 19 maja 2011, o 12:47

Miłe panie czy któras z Was miała torbiel ? Jak się teraz to leczy? Ja miałam 16 lat temu usunietą operacyjnie(w 2 miesiacu ciąży).Teraz znowu się pojawila. Wykryłam ją rok temu i od tego czasu sie powieksza. Na razie lekarz mówi ze trzeba ją obserwowac. Słyszałam ze moze sama sie wchlonąć, ale czy trzeba w tym celu brac jakieś leki? czy w dalej usuwa się je operacyjnie?
Depresja40
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: Torbiel na jajniku

Postprzez babel » 18 cze 2011, o 13:05

Z tego co mówila mi moja kolezanka, to ona brała jakieś leki, torbiel jej zniknęła, ale potem tak czy siak się odnowiła i musiała mieć ją miec tak czy siak usuwaną, także nawet nie wiem czy jest sens się truć lekami, jak i tak potem trzeba udać się na zabieg.
babel
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez gosik » 22 cze 2011, o 21:29

Kazda z nas jest inna ,mnie pomogly leki,dawno to bylo mniej wiecej jak u ciebie.
Czasem potrzeny jest zabieg chirurgiczny to zalezy od wielkosci torbieli.Lekarz powinien ci wszystko powiedziec,jesli nie mówi...zmien lekarza.
gosik
Miła Kobietka

Postprzez babyisback » 23 cze 2011, o 13:25

Podobno może sama pęknąć, natomiast u mnie sama nie pękła i tak czy siak miałam operację. Ale ponoć może się odnawiać nawet po zabiegu...
"tell me what you know about dreams, dreams
tell me what you know about night terrors, nothin’
you don't really care about the trials of tomorrow
rather lay awake in a bed full of sorrow"
babyisback
Miła Kobietka

Postprzez chudzia47 » 23 lip 2011, o 21:28

Witam.
Mam torbiel 5 cm,biore tabletki aby wywołać okres,ale nadal go nie mam(biore od 5 dni) Mozecie mi cos wiecej napisac o tym,czy lepiej usunac operacyjnie czy jak,bo juz dosyc dlugo pojawiaja mi sie torbiele,najpierw leczylam tabletkami i byly mniejsze,ten jest najwiekszy.
Z góry dziękuje!
chudzia47
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez tosia » 10 sie 2011, o 13:58

Zawsze lepiej na początku próbować lekami pozbyć się torbiela, jednak jeśli to nie pomaga to pozostaje tylko zabieg. Obecnie torbiele usuwa się za pomocą laparoskopii, jakieś 2 dni w szpitali i 3 małe dziurki w brzuchu.
tosia
Miła Kobietka

Postprzez żuczek » 12 sie 2011, o 16:28

Miałam torbiel i lekarz mi przepisał na to tabletki antykoncepcyjne (nie wiem na jakiej zasadzie to działało), po jakich torbiel mi się wchłonął. Choć może zdarzyć się tak, że torbiel pozostanie i będzie nieunikniona operacja. Teraz robi się laparoskopem.
żuczek
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Kitek » 16 sie 2011, o 13:39

ja tez spotkałam się z tym, że torbiele wchłaniają się po stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych.
Kitek
PoczÄ…tkujÄ…ca

Uporczywy torbiel

Postprzez prawieidealna » 23 wrz 2011, o 19:15

Cierpię od trzech lat na torbiel lewego jajnika. Lekarz zapisał mi Midianę, ale przeczytałam, ze to lek antykoncepcyjny.... Czy pomylił się, czy to tez może leczyć torbiel jajnika?
prawieidealna
PoczÄ…tkujÄ…ca

Re: Uporczywy torbiel

Postprzez dzo » 23 wrz 2011, o 19:48

tak może
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Następna strona

Powrót do Zdrowie

Kto przeglÄ…da forum