forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Soczewki kolorowe

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.

Soczewki kolorowe

Postprzez Marti » 29 lis 2011, o 21:53

Witam Was:)
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem soczewek kolorowych i jednie co mnie powstrzymuje to, to że nie wiem jak moje oczy będą na nie reagować. Macie jakieś doświadczenie już z takimi soczewkami? znalazłam fajne ... i kolor wschód słońca(już sama nazwa brzmi intrygująco;p) a jeśli chodzi o wydatek, to nie są kosztowne, przynajmniej na tym sklepie co znalazłam, także mam nadzieję, że wymienicie się tutaj jakimiś doświadczeniami ze mną :) Pozdrawiam

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Marti
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

BRON CIE PANIE BOZE!!!

Postprzez no.nie.wiem » 10 gru 2011, o 10:14

pod zadnym pozorem nie kupuj soczewek w "jakims tam sklepie".
Oczy sa zbyt delikatne i cenne zeby traktowac je jakims badziewiem.

Soczewka musi byc tak czysta jak sie tylko da, przepuszczajaca powietrze zeby oko moglo oddychac a przedewszystkim musi miec prawidlowo dobrana krzywizne. W przeciwnym razie dzieja sie cuda z uszkodzeniem siatkowki itp..

Czyli :) Najpierw pasuje zlozyc wizyte u pana okulisty i tam dokonac zakupu.

A tak nawiazujac do kolorowych soczewek, kupujac swoje (te normalne) dostalam kilka par kolorowych i absolutnie oku nie przeszkadza zmiana koloru:)
no.nie.wiem
Extra Kobietka

Re: Soczewki kolorowe

Postprzez arcticone » 13 gru 2011, o 13:13

Mi sie wydaje, że jeśli chodzi o komfort to nie ma większej różnicy między kolorowymi a normalnymi. A potrafi to wyglądać naprawde super. Znałam kiedyś dziewczyne która nosiła takie soczewki i wow!
kolorowe szkła kontaktowe, mrrrr... lubię :)
arcticone
Miła Kobietka

Powrót do Zdrowie