forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Słodycze dla dziecka

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.

Słodycze dla dziecka

Postprzez Andziak » 16 gru 2011, o 12:10

Witam. Chciałabym Was zapytać, jakie macie doświadczenia z podawaniem słodkości waszym pociechom. Chodzi o synka mojej przyjaciółki, który ma 8 miesięcy, podaje mu kaszkę manną z czekoladą. Moim zdaniem to jest ze szkodą dla dziecka, bo rozbudza mu w ten sposób apetyt na słodkie. Jacuś nie chce jeść neutralnych kaszek, jedzenie z puszki z mięskiem czy z kluseczkami mi wcale nie smakuje. Domaga się kaszki z czekoladą. Co będzie dalej? Tabliczka czekolady na obiad? Nie mam dzieci, stąd moje może naiwne pytanie. Sama jadam tylko gorzką czekoladę i czasami ciastka wypiekane na tłuszczach nieutwardzonych. Napiszcie, jak racjonalnie mogę odwieżć koleżankę od pomysłów na słodkie dania dla dzieciaczka.
Andziak
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: Słodycze dla dziecka

Postprzez krecik88 » 31 sty 2012, o 00:44

Może poinformuj ją o skutkach jakie może to przynieśc w niedalekiej przyszłości, np że dziecko nie będzie chciało przyjmowac normalnych posiłków, że może miec nadwagę lub próchnicę, może wtedy się zastanowi nad tym co robi...
krecik88
Miła Kobietka

Powrót do Dziecko