forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

przyjaciółka męża

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.

przyjaciółka męża

Postprzez tamara_21 » 21 lis 2011, o 21:11

Pomocy mężatki!
Czy tolerowałybyście znajomość męża z nieznaną wam kobietą? Nie ogranicza się to długich rozmów tel., smsów, spotkań ale do przejażdżek rowerowych czy jak ostatnio się dowiedziałam seansów w kinie. Mąż twierdzi, że jestem chorobliwie zazdrosna i dlatego nie ujawnił tej znajomości. Proponowałam wspólne spotkanie , niestety bezskutecznie . Od roku nasze małżeństwo przeżywa poważny kryzys. Mamy dwoje dzieci i ciągle brakuje mu czasu dla nas . Fakt, od znalezienia w jego kurtce prezerwatyw stałam się bardziej czujna i przewrażliwiona ale on nie zrobił nic aby załagodzić sytuację. Bardzo przeżywam jego kłamstwa, które mają chronić tę "przyjaźń" przed zazdrosną żoną. Skorzystałam z pomocy psychologa. Zaproponowałam wspólną terapię ale słyszałam tylko że jestem zazdrosna i jest kryzys więc musi ciężko pracować a ja się nie szanuję bo powinnam więcej zarabiać.
Proszę o opinie, czy miałyście podobne doświadczenia
tamara_21
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: przyjaciółka męża

Postprzez katarzyna st » 22 lis 2011, o 00:01

Wiatam Cie kochana..Nie mam podobnej sytuacji ale naprawde staram sie Cie zrozumieć..Nie jesteś przewrażliwiona i nie powinnaś tak myśleć o sobie..Masz prawo wymagać od męża czasu dla Ciebie i dzieci..i to nie jest nic dziwnego..tylko bardzo dobrze o tobie świadczy..Bo z tego co napisałaś to ty jedyna dbasz o wasz związek..a mąż myśle ze długo nie bedzie sie opierał swojej "koleżance"..i nie pozwól sobą manipulować..:?
powodzenia...:)
katarzyna st
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez dzo » 22 lis 2011, o 09:45

moim zdaniem on CiÄ™ zdradza ;(
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez Medea » 22 lis 2011, o 15:16

Daj mu do zrozumienia, że albo rodzina albo ta znajoma. Miałam podobną sytuację. Do męża chyba dotarło, że przez tą znajomość straci synka i mnie. Podobno zerwał z nią kontakt
Obrazek

Obrazek
Medea
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez KociaÅ‚ek » 22 lis 2011, o 23:38

Według mnie powinnaś jasno dać mu do zrozumienia że Ci się to nie podoba. Prezerwatywy? To już poważna sprawa!
Postaw warunek- albo ona albo wy! Nie toleruj tego, kobiety nie zasługują na takie traktowanie, tym bardziej uczciwe i kochające kobiety.

Powodzenia :)
"Aby polecieć trzeba mieć marzenia,
one dodadzą Ci skrzydeł..."

Obrazek
Kociałek
Miła Kobietka

Postprzez oOosylwiaoOo » 23 lis 2011, o 15:37

Kociałek napisał(a):Według mnie powinnaś jasno dać mu do zrozumienia że Ci się to nie podoba. Prezerwatywy? To już poważna sprawa!
Postaw warunek- albo ona albo wy! Nie toleruj tego, kobiety nie zasługują na takie traktowanie, tym bardziej uczciwe i kochające kobiety.

Powodzenia :)

Jestem tego samego zdania. Albo Wy albo ona...
Nikogo nie poznasz dobrze po tym co pisze o sobie, ale po tym jak dobiera słowa.
Nikogo nie poznasz po tym jak wygląda dopóki nie poznasz jego wnętrza.
Tak samo jest ze słowami...
Liczy się ich głębia, uczucia i doznania o których mówią ....
Ich znaczenie to połowa sekretu...
oOosylwiaoOo
Extra Kobietka

Postprzez LuÅ›ka » 25 lis 2011, o 18:14

dzo napisał(a):moim zdaniem on Cię zdradza ;(

zgadzam sie z dzo ...też myślę że mąż Cię zdradza..
i jeszcze mówi że to przyjaciółka, co za masakra :(
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Postprzez h_ello » 25 lis 2011, o 22:50

Przede wszystkim Ty się trzymaj dzielnie! TY nie on, niech Twoje poczucie wartości nie opiera się na tylko na mężu. Wiem, że to bardzo trudne, sama przeżyłam podobną historię.Trzymam kciuki za Ciebie! ;)
h_ello
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez ShadowMoon » 29 lis 2011, o 11:15

Dziewczyny mają rację - masz naprawdę mocne dowody, że coś jest nie tak.

Ale ważne jest też to, czy ta kobieta była obecna w życiu Twojego męża przed Tobą. Bo może faktycznie znają się wiele lat i chcą utrzymywać kontakt. Tyle, że w takiej sytuacji nie powinien mieć oporów przed tym, żebyście się poznały.

Ja mam bardzo dobrego kolegę, w pewnym momencie życia bardzo mi pomógł, zupełnie bezinteresownie, więc mogę powiedzieć, że nawet przyjaciela. Niejedną noc razem przegadaliśmy, nie jedno wino razem wypiliśmy...Pierwsze, co zrobiłam, to poznałam go z moim mężem, jeszcze wtedy chłopakiem. Kilka razy spotykaliśmy się w trójkę.
Ale NIGDY nie pomyślałam, by jakiś moich znajomych, czy przyjaciół (chodzi o męską część) ukrywać przed moim "połówkiem".

Smutne jest to, że kobiety, które naprawdę kochają swoich mężów, dzieci, starają się i dbają o dom, są tak krzywdzone. A te najgorsze s..i, które się puszczają na prawo i lewo, są kochane i szanowane przez swoich mężczyzn. :(
Kobiety są mądrzejsze od mężczyzn.
Gdyby było inaczej - za seks płaciłyby one.
ShadowMoon
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Kassandra » 25 sty 2012, o 19:21

Moja znajoma kiedyś spotkała się z taką koleżanką męża. Śmiechu było co niemiara. A w końcu się zakumplowały. Tamtej po prostu brakowało towarzystwa i okazało się, że wybrała ostatecznie znajomą a nie jej męża. Lepiej spędzać czas na ploteczkach z drugą kobietą przecież.

K :serca
Kassandra
Miła Kobietka

Następna strona

Powrót do Partnerstwo