forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

PROBLEMY Z CERÄ„

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

Re: Cera

Postprzez witaminka » 14 gru 2011, o 16:08

poziomkaa napisał(a):
witaminka napisał(a):Moja koleżanka brała chyba kiedyś Derminax, ona miała spore problemy z trądzikiem dawniej, więc mocno musiała dbać o cerę. To jest na oczyszczenie, mówisz, ale jak konkretnie wpływa na skórę? Dawaj więcej szczegółów, poziomaa ;).

Wpadłam tu na małą chwilkę, więc podrzucam tylko wątek o tych tabletkach z innego forum: http://www.klientki.pl/p/Czym-oczyscic-skore-6015, poczytaj sobie :)

Dobre i to :) Na tym forum do którego link podałaś, też raczej pozytywne opinie panują na temat Derminaxu :)

opelka27 , a co z tym peelingiem kawitacyjnym, daj jakieś szczegóły? :)
witaminka
Miła Kobietka

Reklama

Re: PROBLEMY Z CERÄ„

Postprzez e-kosmetolog » 10 sty 2012, o 11:11

Hej, z reguły jest tak że im więcej kosmetyków do skóry przetłuszczającej się używasz tym bardziej robi się ona tłusta. Dzieje się tak dlatego że pozbawiasz skórę jej naturalnego płaszcza hydrolipidowego i ona ma info : " zabierasz mi to ja muszę wyprodukować więcej" I produkuje tego łoju coraz więcej. Nie możesz więc stosować samych kosmetyków matujących i wysuszających, ale też od czasu do czasu krem półtłusty, nawilżający, jakieś sera itd. nawet jest wskazane stosowanie co jakiś czas oliwki, zatyka ona jednak pory. Proponuję produkt do demakijażu lawendowy miód do demakijażu syis, jest tłusty ale przy zmywaniu wodą zamienia się w mleczko i nie pozostawia tłustej powłoki. Kosmetyków matujących używaj tylko w dzień - na noc kremy nawilżające. powodzenia
e-kosmetolog
PoczÄ…tkujÄ…ca

Re: PROBLEMY Z CERÄ„

Postprzez oppsboo » 1 kwi 2012, o 17:35

zel myjacy, maska i peeling w jednym Nivea, wystarczy ze bedziesz tym myc buzie i 3 razy w tygodniu robic maseczke, zeby twoja cera stala sie matowa. Tonik ogorkowy tez powinien pomoc :")
oppsboo
PoczÄ…tkujÄ…ca

Poprzednia strona

Powrót do Uroda