forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Pierwszy raz - opis przeżyć, antykoncepcja, ciąża

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.

Pierwszy raz - opis przeżyć, antykoncepcja, ciąża

Postprzez she336 » 31 sty 2012, o 20:31

W ogóle nie poznaje siebie, ale odważyłam się na mój pierwszy raz z moim narzeczonym po 3 latach bycia ze sobą. Powiem Wam, że nie żałuję. To było tak piękne i było idealnie. Na razie nic mnie nie bolało. Wszystko stało się niespodziewanie i nie planowałam tego. Byłam u niego na weekend i byłam pewna, że do niczego nie dojdzie. Przecież on wie, że ja się boję... Pewnie będziemy się tylko pieścić, a tu taka niespodzianka... :) Pierwszej nocy faktycznie chciał, byłam twarda. W drugiej nocy zapytał czy tylko może trochę włożyć, żeby poczuć jak to jest. Pozwoliłam mu. Tak się nam to spodobało, ze już nic nie mówiliśmy. :))) Mam pytanie. Bałam się czy jeszcze mam tą błonę, bałam się bólu i wszedł we mnie tak w połowie może. Orientujecie się na jakiej długości ona może być? Czy jest szansa, że jak 3 lata się pieściliśmy to mam to tak naciągnięte, albo w ogóle jej nie mam? Oczywiście pojawiają się pytania po pierwszym razie ze stresu i sumienia. Kiedy jest owulacja? Czy jeżeli współżyliśmy po 2 dniu mojego okresu, miał prezerwatywę i wyszedł przed wytryskiem to nie będę w ciąży nie? Nie pękła nam prezerwatywa. Po prostu takie może trochę głupie obawy, bo to coś nowego... I następne pytanie, jeżeli ja go dotykałam i dotknęłam trochę jego prezerwatywę, czy przez takie coś też może być ciąża?
she336

Reklama

Re: Pierwszy raz - opis przeżyć, antykoncepcja, ciąża

Postprzez smutny aniołek » 31 sty 2012, o 21:17

Może tak być, że podczas pieszczot twoja błona została przerwana przez partnera, to sie czasem zdarza.
Co do reszty, to nie ma obaw, w ciązy nie będziesz;)
No i fajnie jest czyrać ze pierwszy raz idealny był;) Nieczesto sie to zdarza;)
smutny aniołek
Fajna Kobietka

Postprzez sylwia1991 » 31 sty 2012, o 22:14

CZYLI JEDNAK NIE POCZEKAŁAŚ DO ŚLUBU....
A miałaś orgazm :)??? Raczej rzadko się to zdarza żeby kobieta miała za pierwszym razem. Bo ja za pierwszym nie miałam. I podczas kolejnych stosunków tez nie miałam. Musieliśmy się porostu tego nauczyć. jaka pozycja czy dużo pieszczot czy mało. To wszystko trzeba wiedzieć i poznać partnera :) Faceci mają łatwiej a u kobiet trzeba to jednak wszystko wiedzieć :)
sylwia1991
Fajna Kobietka

Postprzez she336 » 31 sty 2012, o 23:01

sylwia1991 napisał(a):CZYLI JEDNAK NIE POCZEKAŁAŚ DO ŚLUBU....
A miałaś orgazm :)??? Raczej rzadko się to zdarza żeby kobieta miała za pierwszym razem. Bo ja za pierwszym nie miałam. I podczas kolejnych stosunków tez nie miałam. Musieliśmy się porostu tego nauczyć. jaka pozycja czy dużo pieszczot czy mało. To wszystko trzeba wiedzieć i poznać partnera :) Faceci mają łatwiej a u kobiet trzeba to jednak wszystko wiedzieć :)

Wiesz co myśmy się tego uczyli właśnie przez ten czas jak nie kochaliśmy się normalnie, gdzieś z 3 lata ;) Chodzi o orgazm łechtaczkowy. Gdy się kochaliśmy to byliśmy bardzo już podnieceni i on szybko skończył, więc jako tako nie miałam tego orgazmu, ale było mi bardzo dobrze. W dodatku jak nie dociskał do końca to wiadomo, że też go nie będę mieć, ale jak potem mnie całował i pieścił to od razu dostałam. Będąc z nim to często miałam orgazm, ale ten łechtaczkowy. Sylwia1991, a daj mi poradę plisss... W mojej sytuacji nie będę w ciąży nie??? :))) Bo ja mu go całowałam przed stosunkiem i dotykałam, a potem jak wsadzał i wyciągał to na chwilę dotknęłam zbiorniczka prezerwatywy, żeby się upewnić czy nie pękła...
she336

Postprzez sylwia1991 » 1 lut 2012, o 20:54

Na pewno nie będziesz w ciąży. Mieliście prezerwatywę i jak mówisz nie wkładał do końca wiec nie będziesz na pewno :) Nie możesz się tak stresować za każdym razem. Bo będziesz bać się z nim kochać :) My jak się kochamy to raz czy dwa mój chłopak wyciąga i sprawdza czy gumka jest cała.
sylwia1991
Fajna Kobietka

Postprzez she336 » 1 lut 2012, o 21:00

sylwia1991 napisał(a):Na pewno nie będziesz w ciąży. Mieliście prezerwatywę i jak mówisz nie wkładał do końca wiec nie będziesz na pewno :) Nie możesz się tak stresować za każdym razem. Bo będziesz bać się z nim kochać :) My jak się kochamy to raz czy dwa mój chłopak wyciąga i sprawdza czy gumka jest cała.

Wiem... :) No, ale to był mój pierwszy raz, więc zrozum moje przewrażliwienie ;] A Wy zabezpieczacie się tylko gumką? Orientujesz się jak to jest z tymi dniami płodnymi mniej więcej? Po czy przed okresem?
she336

Postprzez Justyna 32 » 2 lut 2012, o 11:05

O jaki miły temacik :D mój pierwszy raz był okropny! Gorszy ból czułam tylko przy porodzie! A jeśli chodzi o zabezpieczenia to zabezpieczamy się prezerwatywą i mąż dochodzi w niej i jest ok. Żadnej niechcianej dzidzi nie mamy. Dodam, że po stosunku sprawdzamy prezerwatywę, bo raz nam pękła i leciałam po escapellę ( tabletka na której połknięcie masz 72 godziny po nieudanym stosunku, by nie zajść w ciążę). Dni płodne oblicza się od pierwszego dnia cyklu, czyli pierwszy dzień miesiączki jest pierwszym dniem cyklu, cały cykl trwa ok. 28dni, a dni płodne są w połowie. Musisz jednak pamiętać, że mogą się zacząć np. w 12 dniu cyklu, albo dopiero w 15. Dlatego musisz być ostrożna. Pozdrawiam i życzę samych rozkosznych uniesień :sex1
Justyna 32
Miła Kobietka

Postprzez she336 » 2 lut 2012, o 11:43

O, dziękuję za informację, ale takie tabletki bym nie wzięła NIGDY W ŻYCIU. Nie mogłabym mieć coś takiego na sumieniu. Po prostu byłaby dzidzia :)))
she336

Postprzez sylwia1991 » 2 lut 2012, o 14:29

Nie mam pojęcia jak to jest. Ja mam strasznie nie regularny okres i ja nie mogę na tym za bardzo polegać :) To nic ze to był twój pierwszy w ciąży nie będziesz :)
sylwia1991
Fajna Kobietka

Postprzez she336 » 3 lut 2012, o 12:46

Ja mam od roku cykl 28 dni, albo 29, więc nawet fajnie... :)
she336

Powrót do Seks i antykoncepcja