forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Pękające usta

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.

Pękające usta

Postprzez batner » 13 lip 2011, o 11:26

od niedawna strasznie wysychają mi usta co za tym idzie pękają przy czym powstają opryszczki pomocy! stosuje plastry, maści pomatkę ochronną ale efekty marne...
Sklep z perfumami - królestwo zapachów.
batner
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: Pękające usta

Postprzez eveline » 13 lip 2011, o 15:57

Spróbuj pomadki ochronnej Hartmanna, mi bardzo pomogła.
Jeżeli mimo tego problem nie zniknie pozostanie Ci już chyba tylko wizyta u lekarza.
W filmie premiera oznacza, że wszystko jest skończone, możesz już tylko usiąść w fotelu i patrzeć. A w teatrze to dopiero początek.
eveline
Miła Kobietka

Postprzez VViki » 13 lip 2011, o 21:19

Myślę, że oprócz stosowania środków zewnętrznych, warto też pomyśleć o przyczynach problemu, bo to co dzieje się na zewnątrz jest często tylko odbiciem tego co w środku.
Mnie zawsze bardzo wysychały usta, ale ostatnio bardziej dbam o dietę, oczyszczam organizm, staram się pić dużo wody no i znalazłam też balsam do ust, który mi bardzo odpowiada i teraz jest o niebo lepiej:)
VViki
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez mialamsen » 14 lip 2011, o 12:25

Więcej płynów i witamin to raz. Poza tym dobry jest tez krem nivea taki zwykły do twarzy nałozyc na usta nic nie jesc nie pic w tym czasie troche pomaga.
Spa i nie potrzebuje niczego więcej do relaksu.
mialamsen
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Meduza » 10 sie 2011, o 17:32

ja słyszałam od babci, że jedzenie duzej ilości pomidorów pomaga na pekające usta a ostatnio bawiąc się moją ulubioną gierką - komiksem :D to wpadłam na strone klubu miłośników dobrej herbaty gdzie wyczytałam, że i jabłka są dobre na takie rzeczy:) dodatkowo jabłka też wybielają zęby! :) nie wiem jak to możliwe ale jednak specjaliści mają większą wiedzę niż ja na ten temat ;)
Meduza
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Kitek » 12 sie 2011, o 10:24

polecam Carmex oraz w wizytÄ™ u lekarza ;)
Kitek
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez pomcia » 12 sie 2011, o 12:49

smaruj usta miodem :)
pomcia
Fajna Kobietka

Postprzez oOosylwiaoOo » 9 wrz 2011, o 20:26

Na pękające usta najlepsze są kremy nawilżające, bądź maść witaminowa:) Wiem coś o tym, bo ponad 2 lata nosiłam aparat ortodontyczny i wtedy strasznie pękały mi usta. Teraz już nie mam tego problemu. W dzień smarowałam usta prawdziwym miodem, a na noc kremem nawilżającym:)
Powinno pomóc:)
Nikogo nie poznasz dobrze po tym co pisze o sobie, ale po tym jak dobiera słowa.
Nikogo nie poznasz po tym jak wygląda dopóki nie poznasz jego wnętrza.
Tak samo jest ze słowami...
Liczy się ich głębia, uczucia i doznania o których mówią ....
Ich znaczenie to połowa sekretu...
oOosylwiaoOo
Extra Kobietka

Postprzez tosia » 15 wrz 2011, o 21:34

Dla mnie najlepsza jest tissane, do kupienia w aptece za kilka złotych. Carmex tez jest ok, ale nie każdy toleruje jego specyficzny zapach/smak. A tissane to taki przyjemny miodek.
tosia
Miła Kobietka

Postprzez skylark » 17 wrz 2011, o 11:31

Ja również polecam Tissane. Tak na co dzień przed wyjściem na zewnątrz, od czasu do czasu w domu. A dodatkowo na noc grubą warstwę najzwyklejszego kremu Nivea. Wcześniej przez dłuższy czas też miałam ten problem. Tissane i Nivea pomogły. Teraz tak zapobiegawczo raz kiedyś też Nivea sobie zapodam na noc :)
skylark
PoczÄ…tkujÄ…ca

Następna strona

Powrót do Zdrowie