forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Organic food?

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.

Organic food?

Postprzez pomcia » 21 lis 2011, o 12:27

Są wśród Was ekozwolenniczki? Warto inwestować w naturalne, organiczne jedzenie czy jest to nieekonomiczna, chwilowa moda? Decydujecie się czasem na zakup takich produktów? Czemu te produkty nie są tak łatwo dostępne?
pomcia
Fajna Kobietka

Reklama

Re: Organic food?

Postprzez LuÅ›ka » 25 lis 2011, o 18:05

taaa..eko żywność, nie dość że droga to trudno znaleźć sklep z taką żywnością.
A któraś z Was zastanawiała się że skoro to jest żywność eko to nie ma żadnych pestycydów itp. no to na czym innym ma rosnąć jak nie na....gówienku ... 8-)
niestety smutne ale prawdziwe :)
poza tym nie wierzę w te produkty eko..ponieważ żadna firma która zajmuje się handlem większym niż na skalę powiatu czy gminy w której się znajduje, nie da rady przerobić dużej ilości produktów.
dlatego nie dość że Nas oszukują, że jest eko to jeszcze każą sobie płacić 2 razy tyle niż ten sam produkt bez znaczka eko.
Dlatego jeżeli ktoś ma dużo kasy i chce się polansować, że jest eko to proszę bardzo :)
Ja wolę sprawdzone produkty, przede wszystkim o wiele tańsze :)
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Re: Organic food?

Postprzez pstro » 5 gru 2011, o 23:11

Mam rodzinę na wsi. Uprawiają paprykę, kapustę pekińską, kalafiory... Oczywiście podsypują nawozy jak trza. Ale dla siebie maja osobne grządki. Kiedyś spytałam, czy nie sądzą, że te wszystkie sztuczności i tak dostają się do ich super grządeczek, bardzo się zdziwili. :D
pstro
Miła Kobietka

Powrót do Gotowanie

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani Forumowiczki: Google [Bot]