forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

nadmiar alkoholu

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.

nadmiar alkoholu

Postprzez Kolaboracja » 13 sty 2012, o 11:17

co mam zrobić... mam 24 lata i dosyc często pije, po prostu od ostatniego czasu mam depresje i pijac alkohol mam lepsze samopoczucie... jak moge zakończyc ten etap? Pomózcie !!
Kolaboracja
Fajna Kobietka

Reklama

Re: nadmiar alkoholu

Postprzez pomcia » 13 sty 2012, o 13:07

A skÄ…d depresja? Bo chyba nie przez pogodÄ™.
pomcia
Fajna Kobietka

Postprzez Justyna 32 » 13 sty 2012, o 13:20

Myślę ,że musisz się udać do psychologa skoro masz depresję. To poważna choroba, która może mieć złe konsekwencje. A tak poza tym to postaraj się dostrzec pozytywy w swoim życiu i polecałabym odnalezienie jakiegoś hobby, żebyś nie myślała o alkoholu i skupiała swoją uwagę na jakimś zajęciu. :piesek :rower :knitting :cooking
Justyna 32
Miła Kobietka

Postprzez tusia25 » 13 sty 2012, o 14:09

Alkohol nie jestem dobrym rozwiązaniem w takich sytuacjach...sama kiedyś troche przesadzałam ze zbyt częstym piciem, nie miałam wprawdzie depresji, po prostu zawsze jakas okazja sie trafiła... i wiem ze nie było to dobre szczególnie dla zdrowia, ale i samopoczucia, bo na dłuzsza mete człowiek czuje sie coraz gorzej...
tusia25
Fajna Kobietka

Postprzez Melisa » 13 sty 2012, o 14:13

Koniecznie udaj się do lakarza. Depresja to nie żarty. Niektórzy mówią, że depresja to śmiertelna choroba i ja sie z nimi zgadzam.
Sama choruje od lat.
W depresji często zdarza się nadużywanie alkoholu, nie musi to prowadzić do nałogu, ale może też być jego poczatkiem. W depresji dużo łatwiej o nałogi.
Udaj się do lekarza i nie bój się psychiatry, on da ci skierowanie do psychologa

Sama przez ostatnie miesiące piłam dość dużo i imprezowałam. Czułam się wtedy wyluzowana i nie myslalam o problemach, ale to nie rozwiązanie.
Teraz nie pije w ogóle ;)
I juz zamierzam nie pić w zbyt dużych ilościach.
Co ta miłość robi z ludzi :P
Melisa
Extra Kobietka

Postprzez znajomek » 15 sty 2012, o 05:01

Kochana depresje to ty możesz mieć przez alkohol gdyż sobie z nim nie radzisz też miałam takiego typu problemy...
Z początku miałam depresję później miałam jakieś lęki , bałam się przejść przez przejście dla pieszych, po prostu wstydziłam się sama siebie
to było okropne przeżycie dla mnie.
Wszystko to było spowodowane nadmiarem alkoholu jakoś udało mi się przestać pić...
Ciężko było ale powiem ci szczerze picie tylko pogłębi twój stan , może i wydaje ci sie że jest ci lepiej ale to tylko złudzenia.
Alkohol zabija nawet nie wiemy kiedy a ciÄ…gnie nas na dno. Taka jest prawda.
A do lekarza koniecznie musisz pójść. Trzymam kciuki za ciebie. POWODZENIA.
znajomek
Miła Kobietka

Postprzez tusia25 » 17 sty 2012, o 22:51

Miłość dobra na wszystko:) Czyli co człowiek potrafi zrobić dla ukochanej osoby:P
tusia25
Fajna Kobietka

Postprzez pomcia » 21 sty 2012, o 19:01

Do lekarza? Wiecie jak to krępujące? Porozmawiaj z przyjaciółmi to pomoże. Otwórz się. Znajdź w sobie przyczynę złego samopoczucia.
pomcia
Fajna Kobietka

Postprzez Melisa » 22 sty 2012, o 15:41

pomcia jesli przypuszcza ze ma sepresje to jakim cudem ma pomóc rozmowa z przyjaciółmi
Melisa
Extra Kobietka

Postprzez tusia25 » 24 sty 2012, o 10:05

Jeśli masz jakiś super zaufanych przyjaciół to na pewno pomogą!! Niby czemu miałoby być inaczej...nie zawsze lekarz, czy terapia okazują się wskazane...może warto zacząć od wsparcia ze strony najbliższych, szukania pomocy właśnie u przyjaciółki!!!
tusia25
Fajna Kobietka

Następna strona

Powrót do Zdrowie

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani Forumowiczki: Google [Bot]