forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

ŁUSZCZYCA

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.

ŁUSZCZYCA

Postprzez general » 18 lis 2011, o 14:18

Czy ktoś z was choruje bądź chorował na łuszczycę. Pytam bo ja też mam ten problem a raczej go ....nie mam bo od jakiegoś czasu to cholerstwo samo znikło. U mnie zaczęło się jakieś 2 lata temu, niewinnie.Na początku miałam strasznie czerwone łokci, nawet mąż się śmiał, że za długo na nich się opieram w pracy ( pracowałam wtedy w sklepie), poszłam do dermatologa i pani powiedziała mi że to jakieś zmiany naskórka i przepisała jakieś leki ale było jeszcze gorze. Dałam sobie spokój i kiedy u młodszego dziecka zobaczyłam na rękach jakieś zaczerwienienia to poszłam do rodzinnego ten dopiero powiedział że ja mam łuszczycę bo pokazałam mu swoje łokci, brzuch i nogi a u małego to była wysypka z alergii. I wtedy zaczęłam czytać o swojej chorobie, zaczęłam to drapać bo strasznie swędziało itd. Z tygodnia na tydzień było coraz gorzej. Od pół roku pracuję 1,5 roku siedziałam w domu i się gryzłam. Odkąd poszłam do pracy zaczęła znikać ta paskuda i teraz nie mam jej w ogóle. Kiedyś spotkałam znajomą której mama pracuje w Krakowie na dermatologii i powiedziała mi że problem ludzi z łuszczycą zaczyna się w głowie. Więc piszę do wszystkich którzy ją mają - łuszczyca to w pewnym sensie choroba psychiki i kiedy poukładamy sobie w głowie to jest nadzieja że łuszczyca odpuści. Życzę powodzenia wszystkim chorym i pozdrawiam. Piszczcie jeśli ktoś na to cholerstwo cierpi.Będzie nam RAŹNIEJ!!!!!!!!
general
Początkująca

Reklama

Re: ŁUSZCZYCA

Postprzez araszka » 28 lis 2011, o 14:57

Moja córka miała łuszczycę, samo nie chciało schodzić. No ale w końcu poszliśmy do dermatologa, zapisał clobex i o dziwo (w przeciwieństwie do mojego AZS z którym boje były wielkie) szybko jej przeszła choroba
araszka
Początkująca

Postprzez dzo » 28 lis 2011, o 14:59

BTW. łuszczycy nie można wyleczyć ;) można tylko zmniejszyć objawy
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez hejman » 27 gru 2011, o 14:33

Czy ja wiem czy nie można wyleczyć, jak objawów nie ma od roku to chyba można uznać za wyleczone. Też stosowałam clobex jak ktoś wyżej
hejman
Początkująca

Postprzez dzo » 28 gru 2011, o 19:10

nie można uznać, że wyleczone bo objawy mogą wrócić w każdym momencie
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez Marzena » 8 sty 2012, o 21:17

Moja przyjaciółka boryka się z łuszczycą, wiem, że zażywa preparat Proskin lf i odkąd go bierze mówi, że jest zdecydowanie lepiej. Skóra lepiej się regeneruje i nie jest już tak przesuszona jak kiedyś.
Marzena
Początkująca

Postprzez lgas » 24 sty 2012, o 19:54

Ja stosowałem i clobex i proskin i jednak znacznie lepiej na mnie działał clobex
lgas
Początkująca

Powrót do Zdrowie