forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

lakiery pękające

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

lakiery pękające

Postprzez Ambasadorka Denique » 14 lip 2011, o 13:00

Tego lata królują odcienie dojrzałych pomarańczy, intensywnego koralu, a także soczystych i pastelowych zieleni. Hitem sezonu są również lakiery typu cracking, czyli lakiery pękające. Niepowtarzalne wzorki uzyskuje się poprzez pomalowanie paznokci dwoma kolorami, nakładając jeden z nich na drugi. Pierwsza warstwa lakieru to tak zwana baza. Najlepiej, aby miała intensywny kolor. Na bazę nakłada się z kolei warstwę lakieru pękającego w innym kontrastującym kolorze. Cracking zaczyna pękać, tworząc na paznokciu dwukolorowe lakierowe graffiti.
Pękające lakiery i zestawy do crackingu kosztują od kilkunastu do kilkudziesięciu złotych. Profesjonalne lakiery marki OPI dostępne również w serii cracking można nabyć między innymi w sieci salonów piękności Denique. Efekt graffiti to jeden z najbardziej popularnych w tym roku trendów w stylizacji paznokci.
Próbowałyście już lakierów do crackingu? Jak Wam się podoba?
Ambasadorka Denique
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: lakiery pękające

Postprzez dzo » 14 lip 2011, o 13:02

mnie siÄ™ one nie podobajÄ…
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez speedy » 15 lip 2011, o 10:36

fajne są te nowe lakiery, nakładam taką warstwę, aby te wzorki zrobiły się gęstsze :) bo efekt graffiti jest wtedy lepszy. OPI jeszcze nie próbowałam, ale słyszałam, że to bardzo dobra amerykańska marka. W sklepach jeszcze nie widziałam, ale w takim razie zajrzę do denique skoro już są u was dostępne :)
speedy
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Olka » 21 lip 2011, o 14:19

a myślałam że lakiery pękające używa się tylko w decoupage :D
Olka
Miła Kobietka

Postprzez zielony_kot » 3 sie 2011, o 12:34

Są świetne i wcale nie takie drogie jak myślałam :)
zielony_kot
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Eleganckistyl_pl » 10 sie 2011, o 12:47

Kosztują koło 20 złotych, prawda? Ja ostatnio właśnie przymierzam się do ich zakupu. Efekt pękania podoba mi się bardzo.
Eleganckistyl_pl
Miła Kobietka

Postprzez natalicaa » 11 sie 2011, o 09:43

Zakupiłam czarny lakier pekajacy z Inglota. Koszt-28 zł. Efekt jest wrecz cudowny :) Nałozyłam bardzo intensywny różowy a na to pekajacy, efekt - rozowo-czarna panterka :D
natalicaa
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez xoxo3 » 28 sie 2011, o 00:45

Mi osobiście pękające lakiery bardzo przypadły do gustu. Na początku kupiłam czarny z inglota, kosztował 28 zł. Jednak nie dawał zebyt dobrego efektu, pęknięcia były małe i trzeba było trochę czekać zanim sie zrobiły. Następnie postanowiłam wypróbować inne, i kupiłam zielony lakier w rossmanie. Kosztował mnie zaledwie 8 zł, a uwierzcie mi, jest dużo lepszy. Dlatego teraz mam je już prawie we wszystkich kolorach ;D
xoxo
xoxo3
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez poziomkaa » 1 wrz 2011, o 12:56

Ja właśnie zastanawiałam się nad zakupem lakierów pękających.. teraz wiem, że kupię :):):)
Don't look here, drink your beer!
poziomkaa
Miła Kobietka

Postprzez sialala » 5 wrz 2011, o 22:40

ja się długo nie mogłam przekonać - do tej pory ideą lakierów było to, żeby zapobiegać pękaniu, a tu taki zwrot akcji... raz jeden kumpela mnie namówiła i mi się jednak spodobało, wczoraj sama sobie kupiłam z Jessica Cosmetics i jestem bardzo zadowolona :)
sialala
PoczÄ…tkujÄ…ca

Następna strona

Powrót do Uroda