forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Książki warte polecenia! :)

Lubisz jeździć konno, zwiedzać świat, a może grasz w piłkę ręczną? Te i inne tematy o naszych zainteresowaniach piszemy właśnie tutaj.

Kulturalnie

Postprzez berta » 24 mar 2011, o 12:08

Kochani, czytacie książki? Czy uważacie, że są takie, które mogą zainspirować albo pomóc w życiu? Na tym tutaj chciałabym się skupić. Właśnie przeczytałam książkę "7 razy dzisiaj" i widzę kilka odniesień do mojego życia. Książka opowiada o młodej dziewczynie, która chce zmienić swoje życie. Pojawia się także wątek miłosny i jeden dość fantastyczny (polecam przeczytanie). Zdaję sobie sprawę z tego, że to fikcja, więc może lepiej nie próbować naprawiać swojego życia na podstawie rad wyczytanych z książek? Choć z drugiej strony, może to być nowe spojrzenie? Nie zawsze najprostsze rozwiązania są najlepsze?
berta
Początkująca

Reklama

Re: Książki warte polecenia! :)

Postprzez kamakoma » 28 mar 2011, o 01:59

Ja ostatnio czytałam 'Wszyscy Martwi Razem' - Harris Charlaine książka świetna, lekko sie ją czyta gorąco polecam ;)
kamakoma
Miła Kobietka

Re: Książka którą polecasz...

Postprzez kamakoma » 28 mar 2011, o 02:06

Czytam 'Wszyscy Martwi Razem' - Harris Charlaine bardzo fajna jeśli ktoś lubi klimat wampirów wilkołaków i innych takich :)
kamakoma
Miła Kobietka

Postprzez Cara » 28 mar 2011, o 15:39

Polecam: "Miłość i inne używki" (http://www.kdc.pl/milosc-i-inne-uzywki_p11006947.html) - świetna książka;) Idealna "do poduszki":)
Cara
Miła Kobietka

Postprzez babsko » 20 kwi 2011, o 00:19

Czytałam wstrząsającą książkę Ruty Sepetys pt. "Szare śniegi Syberii". Podczas lektury ryczałam. Historia opowiadana jest przez dziewczynkę, która trafia do łagru, gdzie ratunkiem, odskocznią od brutalnej rzeczywistości jest jej talent rysowniczy. Wzruszająca, piękna książka.
babsko
Miła Kobietka

Postprzez Anastazja-A » 27 kwi 2011, o 12:30

To ja mam obecnie pięć książek, które zaczęłam czytać ;) Dobrze chociaż, że każda jest o czymś innym więc nie mieszają mi się wątki. Czytam m. in. "Requiem for a dream" bo niestety najpierw film obejrzałam - ale i tak uważam, że jest świetny. Zaczęłam też czytać coś z fantastyki - "Cud nad Wisłą" z goneta.net i najnowszą książkę M. Szczygła - "Zrób sobie raj".
Anastazja-A
Początkująca

Postprzez babsko » 20 maja 2011, o 00:11

Polecam książkę pt. "Cukiernia pod Amorem". W zasadzie książki, obecnie wyszły 2 części. To saga Zajezierskich i Cieślaków. Narazie czytam Zajezierskich i jestem zauroczona. Autorka balansuje między różnymi światami, w różnych czasach. Opowiadanie jest napisane lekkim piórem, historie wciagają. Super.
babsko
Miła Kobietka

Postprzez agusnysa » 20 maja 2011, o 14:12

"KATO TATA"
Kato-tata: Nie pamiętnik” to dawka 184 stron mocnej, bardzo mocnej nauki życia, życia brutalnego, niesprawiedliwego i okrutnego. 184 strony mocy hipnotyzującej i oburzającej. Te sto osiemdziesiąt cztery strony otworzą nam oczy tak szeroko, że nigdy nie wrócą do normalnego stanu.
Pozyczylam ta ksiazke od kolezanki oddałam ja zalaną łzami....
agusnysa
Fajna Kobietka

Postprzez dzo » 20 maja 2011, o 15:37

agusnysa napisał(a):"KATO TATA"
Kato-tata: Nie pamiętnik” to dawka 184 stron mocnej, bardzo mocnej nauki życia, życia brutalnego, niesprawiedliwego i okrutnego. 184 strony mocy hipnotyzującej i oburzającej. Te sto osiemdziesiąt cztery strony otworzą nam oczy tak szeroko, że nigdy nie wrócą do normalnego stanu.
Pozyczylam ta ksiazke od kolezanki oddałam ja zalaną łzami....

słyszałam o niej i muszę w końcu kupić
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez agusnysa » 20 maja 2011, o 16:17

naprawde warto:)
agusnysa
Fajna Kobietka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hobby