forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Kłamstwa w związku

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.

Kłamstwa w związku

Postprzez malwina126c » 27 mar 2011, o 14:00

Dziewczyny założyłam ten temat żeby się bardziej z wami poznać..:) Co robicie gdy wasza druga połówka was okłamie??? I co wtedy gdy kłamstwo wydaje się jedynym rozwiązaniem??
malwina126c
Początkująca

Reklama

Re: Kłamstwa w związku

Postprzez Dziubas » 27 mar 2011, o 14:38

Ja nie znoszę kłamstw. Jeśli mój facet okłamałby mnie to z pewnością popsułoby to stosunki między nami. Dałabym mu szansę, ale jedną i powiedziałabym, że jeśli jeszcze raz to zrobi to będzie to koniec naszego związku. A jeśli np. miałoby mnie to ochronić to wtedy wiadomo podeszłabym łagodniej do sprawy.
Dziubas
Miła Kobietka

Postprzez malwina126c » 27 mar 2011, o 15:17

Ja okłamałam swojego faceta . O to ze wyszłam sobie z koleżanka a powiedziałam ze nigdzie nie byłam potem wiadomo to wyszło i musiałam sie starać żeby to wszystko odbudować. A zdarzyło się wam kiedyś właśnie tak jak mi skłamać i potem to kłamstwo wyszło na jaw??
malwina126c
Początkująca

Postprzez Dziubas » 27 mar 2011, o 15:24

moim zdaniem Twoje kłamstwo to nie kłamstwo... miałaś wyjść z koleżanką, ale zostałaś wiec chyba lepiej zostać w domu niż łazić z koleżankami. Facet wtedy nie ma powodów do zazdrości ani nic... Wydaje mi się, że to zalezy też od wartości tego kłamstwa. Jeśli jest duże kłamstwo to wtedy gorzej jest jak sie wyda, ale przy Twoim kłamstewku to bym przeprosiła partnera i powiedziala własnie, że chyba lepiej ze siedziałaś w domku:)
Dziubas
Miła Kobietka

Postprzez malwina126c » 27 mar 2011, o 15:29

Troszkę źle zrozumiałaś. :) Ja właśnie wyszłam z koleżanką a miałam siedzieć w domu, potem to wyszło a mój chłopak jest strasznie cięty na takie rzeczy. :)
malwina126c
Początkująca

Postprzez Dziubas » 27 mar 2011, o 15:55

przepraszam, faktycznie źle przeczytałam. Nie no to przeproś go i wytłumacz, że nie jesteś jego własnością i możesz wyjść z koleżanką gdzie chcesz. Poza tym powinien Ci ufać jesli Cie kocha, a po drugie to powiedz, że nie mówiłaś mu bo wiesz, że jest na to cięty.
Dziubas
Miła Kobietka

Postprzez malwina126c » 27 mar 2011, o 16:10

Zrobiłam tak samo jak napisałaś ale on uważa ze jeśli jest sie z kimś i sie kogoś kocha powinno się nie chcieć bez drugiej osoby wychodzić. Poprostu ma takie zasady wpojone. :(
malwina126c
Początkująca

Postprzez Dziubas » 28 mar 2011, o 08:25

a on nie wychodzi na piwo z kolegami??? Trochę trudny partner do życia. Ja tam swojemu mówię, że np. za tydzień idę gdzieś na babski wieczór, on jest zazdrosny już na zapas, ale dzieli nas spora różnica wieku i stąd jego obawy. Po prostu boi się, że ktoś mu mnie weźmie, choć zapewniłam go, że nie mam takiego zamiaru i jak bardzo go kocham. Tłumaczyłam, że nie może tak do tego podchodzić bo jeśli chce ze mną być, musi mieć świadomość, że mogę się podobać innym, młodszym od niego mężczyzną czy w jego wieku, a nawet starszym. Poza tym, powiedziałam mu, że to działa w dwie strony i ja się boję, że jego mi zabierze dojrzała kobieta. Jak mu to uświadomiłam to trochę mu przeszło, ale i tak wiem, że jest zazdrosny nawet jak ktoś na mnie spojrzy.
Dziubas
Miła Kobietka

Postprzez malwina126c » 28 mar 2011, o 14:31

Oto chodzi ze mój pan jest za granicą większość roku i ja siedzę w domu przez ten czas czasem do siostry pojadę, a on tez nigdzie nie wychodzi bo jest tam z ojcem i wujkiem. Jak przyjeżdża do polski to codziennie jesteśmy razem. On nawet nie chce beze mnie wychodzić gdy jego koledzy mu piszą zęby przyszedł do baru czy na dyskotekę to zawsze bierze mnie nawet nie pyta czy możne isc sam tylko odrazu pyta sie czy idziemy. Dla niego pójście beze mnie na dyskotekę nie jest żadną przyjemnością. Strasznie Życiowo myśli mówi ze koledzy i znajomi odejdą gdy każdy pójdzie w swoja stronę a my zostaniemy razem.
malwina126c
Początkująca

Postprzez Dziubas » 28 mar 2011, o 21:44

dla mnie jest to trochę toksyczne. Jak założycie rodzinę to szybko się sobą znudzicie. Takie wypady z kumplami czy koleżankami są oczyszczające i dają świadomość pewnego rodzaju wolności. Rozumiem, że może się obawiać czegoś, ale HELOŁ... chyba Cie kocha więc zaufanie powinien mieć. Skoro musisz go kłamać, żeby idziesz gdzieś z koleżanką to chyba nie jest to zdrowa sytuacja. Jesteś zmuszona w pewnym sensie do kłamstwa, a to na dłuższą metę się nie sprawdza.... Powinnaś porozmawiać z nim i powiedzieć, że nie popełniasz zbrodni wychodząc do klubu z koleżanka...
Dziubas
Miła Kobietka

Następna strona

Powrót do Partnerstwo