forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

karmienie piersiÄ…

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.

karmienie piersiÄ…

Postprzez korowski » 11 lip 2011, o 08:58

jaki jest wasz sposób na karmienie
Zainwestuj w profesjonalne kosmetyki fryzjerskie. Zasługujesz na to.
korowski
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: karmienie piersiÄ…

Postprzez pomcia » 12 sie 2011, o 12:06

A jest jakiś sposób? Myślę, że każda mama znajduje swoją "pozycję" karmienia. Właśnie przyglądam się jak siostra radzi sobie ze swoim pierwszymi doświadczeniami. :) A właśnie, stosowałyście jakiś preparat na sutki? Mówię, jej że podstawa to wietrzenie i smarowanie mlekiem ale narzeka.
pomcia
Fajna Kobietka

Postprzez Japaneczka » 12 sie 2011, o 12:29

No najlepiej jest smarować brodawki sowim mlekiem bo korzystając z innych sposobów trzeba pamiętać żeby przed podaniem piersi krem usunąć. Chociaż ja nie miałam takich problemów, musiałam tylko odnaleźć pozycję i pomóc malutkiej znaleźć cyca:D
Japaneczka
Miła Kobietka

Postprzez zdrowenarodziny » 12 sie 2011, o 12:55

Wszystkim przyszłym mamom polecam portal swiadomemacierzynstwo.com. Na stronie dużo uwagi poświęcono przygotowaniom do ciąży: trosce o zdrową dietę, kontroli stanu zdrowia, przyjmowaniu witamin i zmiany stylu życia. Portal zwiera niezbędne informacje m.in. o tym jak dbać o siebie w trakcie 9 miesięcy, jaką stosować dietę, kiedy rozpocząć zażywanie kwasu foliowego. Ponadto przyszłe mamy mają do dyspozycji kalendarz dni płodnych, który pozwoli na obliczenie czasu najbardziej sprzyjającego poczęciu oraz kalendarz ciąży.
zdrowenarodziny
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez rozalia » 22 sie 2011, o 20:39

Na początku było trudno ale teraz idzie nam coraz lepiej! Generalnie w ciągu dnia karmie na siedząco ale bez poduszki, a w nocy nie wstaje z łóżka bo mała póki co spi z nami ;-)
1/05/2011 Zosieńka
rozalia
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Zorka » 29 sie 2011, o 19:00

U mnie bardzo sprawdziła się poduszka do karmienia i wygodny fotel, mały jadł mało, powoli, ale za to bardzo często, więc spedziłam mnóstwo czasu na karmieniach, czasami - zwłaszcza na początku siedziałam tak prawie pół dnia.
Zorka
Miła Kobietka

Postprzez OnaUK87 » 14 wrz 2011, o 13:34

Odradzam karmienie dziecka w nocy we własnym łóżku. Niektóre dzieci mają potem problem ze spaniem we własnym łóżeczku, wiem z doświadczenia. Ciężko było oduczyć synka od spania z nami bo wiadomo matka po porodzie zmęczona i nie każdej chce się wstawać co pół godziny żeby dać cyca. Ale racja leżąca pozycja chyba najwygodniejsza:)
OnaUK87
Miła Kobietka

Postprzez rozczochrana » 22 paź 2011, o 16:09

Z karmieniem różnie u mnie bywało, miałam problemy z ustawieniem wygodnej dla mnie i synka pozycji. Koleżanka poleciła mi poduszkę do karmienia, na początku byłam sceptycznie nastawiona ale z czasem przekonałam się :-) Poduszkę kupiłam w sklepie Zebra w Ursusie w Warszawie. Bardzo miła obsługa i bogaty wybów wszelkich akcesori dla dzieci.
rozczochrana
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez stokrotka » 27 paź 2011, o 14:04

Ja również miałam na początku kłopoty z karmieniem maleństwa, ale z czasem się przyzwyczaiłam. Czytałam ostatnio o problemach niektórych Pań i udogodnieniach w postaci poduszek, nakładek na sutki itp. tutaj dowiesz się wiele więcej ...

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
stokrotka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez krecik88 » 31 sty 2012, o 00:56

ja bardzo miło wspominam karmienie, choc miałam nawały i inne problemy to dałam radę;) co do pozycji to najlepiej karmiło mi się na leżąco:)
krecik88
Miła Kobietka

Powrót do Dziecko

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani Forumowiczki: ana41, Bing [Bot], Google [Bot]