forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Jednodniowa miesiÄ…czka?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.

Jednodniowa miesiÄ…czka?

Postprzez Carlota94 » 11 gru 2011, o 22:27

Mam bardzo dziwny kłopot. Mój okres od września jest bardzo nieregularny (potrafi się spóźnić nawet dwa tygodnie) ale to nie jest najdziwniejsze. W zeszłym tygodniu było bardzo krótkie jednodniowe krwawienie - i tyle. Mam 17 lat i nie współżyje z mężczyznami.
Carlota94
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: Jednodniowa miesiÄ…czka?

Postprzez arcticone » 13 gru 2011, o 13:12

Od jak dawna masz okres? Może nie jest jeszcze uregulowany i to sprawa szalejących hormonów. Odchudzasz sie może? Odchudzanie też może zaburzyć miesiączkę. W sumie trudno coś powiedzieć, ale 1-dniowy okres jest faktycznie dziwny :|
kolorowe szkła kontaktowe, mrrrr... lubię :)
arcticone
Miła Kobietka

Postprzez Ulkonja » 16 gru 2011, o 18:42

ja tez tak mialam,
czasem malam okres jeden dzien a czasem nawet 2 tygodnie...!
bylam u ginekologa bo kolezanki mi powiedzialy ze moge miec nadzerke a to prowadzi do raka.. i dal mi jakies tabletki antykoncepcyjne ktore zatrzymaly miesiaczke na długi czas a potem sie uregolowalo...:)
Ulkonja
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez CzarnowÅ‚osa<3 » 18 gru 2011, o 01:00

Najlepsze wyjście to lekarz :P Zleci konieczne badania :P Jesli jest coś nie tak pomoże :P
Czarnowłosa<3
Miła Kobietka

Postprzez Laalaa » 29 gru 2011, o 16:08

w tym wieku to normalne, nie ma czego panikowac

ja jestem duzo starsza, a mam miesiaczke 2 dni, taka moja natura :)) i nie narzekam
Laalaa
Miła Kobietka

Postprzez Laalaa » 29 gru 2011, o 16:17

Ulkonja napisał(a):ja tez tak mialam,
czasem malam okres jeden dzien a czasem nawet 2 tygodnie...!
bylam u ginekologa bo kolezanki mi powiedzialy ze moge miec nadzerke a to prowadzi do raka.. i dal mi jakies tabletki antykoncepcyjne ktore zatrzymaly miesiaczke na długi czas a potem sie uregolowalo...:)

co to znaczy zatrzymaly miesiaczne na dlugo czas??? znaczy na ile?? i po co on ci te miesiaczke zatrzymywal??? owszem tabletka reguluje cykl ale o celowymzatrzymaniu okresu nie slyszalam... bo po blokowac naturalne mechanizmy organizmu?!?

oraz nieregularny okres o ile wiem nie ma nic wspolnego z nadzerka ;)
Laalaa
Miła Kobietka

Postprzez Ulkonja » 26 sty 2012, o 18:56

poprostu miałam okres około 2 tygodni,na początku był normalny jak to okres,ale później to było takie plamienie... tylko troszke no wiesz... ale był cały czas, już mnie to wkurzało i ginekolog powiedział ze tabletki powinny zatrzymać okres,czy to plamienie i zatrzymały jakies 2 miesiące nie miałam,a potem wszystko ok.

a z nadżerka to tak koleżanki wyskoczyły,nagadały mi głupot to się wystraszyłam...
Ulkonja
PoczÄ…tkujÄ…ca

Powrót do Zdrowie