forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Do kogo z rodziny jesteście najbardziej podobni?

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.

Do kogo z rodziny jesteście najbardziej podobni?

Postprzez babsko » 21 paź 2011, o 18:04

Ostatnio przyjechała do mnie ciocia. Z daleka. Ze Stanów. Nie widziałyśmy się dobre paręnaście lat. Zapamiętała mnie jako dziecko. Gdy teraz mnie zobaczyła, aż przysiadła. I powiedziała: "Józia...". Trochę mnie zatkało. Ciocia wytłumaczyła, że jestem skórą zdjętą z mojej babci. W książce, którą czytam (Cukiernia Pod Amorem. Hryciowie), zaszła podobna sytuacja: "Teraz zaś siedział naprzeciwko Igi Hryć, reprezentującej nieobecną babkę (...). Uderzające podobieństwo do Celiny sprawiło, iż raz po raz rzucał dziewczynie ukradkowe spojrzenia. Gdyby tylko nie poczytano mu tego za afront, najchętniej nie odrywałby od niej wzroku". A Wy - do kogo jesteście podobni?
babsko
Miła Kobietka

Reklama

Re: Do kogo z rodziny jesteście najbardziej podobni?

Postprzez promenadaslonca » 21 paź 2011, o 18:15

Ze mną jest tak, że jak mnie widzi ktoś znający tylko mamę, to uważa, że jestem wypisz wymaluj mama. Jak ktoś zna tylko ojca- to córeczka tatusia. Do żadnej cioteczki, babci, kuzynki za mocno podobna nie jestem, skóra zdarta z samej siebie. :)
promenadaslonca
Miła Kobietka

Postprzez Hakiruono » 25 paź 2011, o 12:13

W moim przypadku też nie ma wyraźnego podobieństwa tylko do jednego z rodziców. Trochę cech po obojgu. :-)
Za to w miejscowości, w której pracuję muszę mieć jakiegoś sobowtóra, bo niejednokrotnie obcy ludzie mi się na ulicy kłaniali. :-)
Hakiruono
Fajna Kobietka

Postprzez promenadaslonca » 25 paź 2011, o 13:14

Hakiruono, jak ja tego nie znoszę! Kiedy ktoś, z najlepszą intencją mówi mi: ojej, jaka ty jesteś podobna do... tu wymienia do kogo, to mam ochotę gryźć i kopać. Dla mnie to oznacza: Masz pospolitą gębę, łatwo cię pomylić. Oburzające!
promenadaslonca
Miła Kobietka

Postprzez Hakiruono » 26 paź 2011, o 13:08

promenadaslonca napisał(a):Hakiruono, jak ja tego nie znoszę! Kiedy ktoś, z najlepszą intencją mówi mi: ojej, jaka ty jesteś podobna do... tu wymienia do kogo, to mam ochotę gryźć i kopać. Dla mnie to oznacza: Masz pospolitą gębę, łatwo cię pomylić. Oburzające!

W moim przypadku tylko się gapią i czuję się lekko zmieszana. I jest to intrygujące. Mam nadzieję, że jestem podobna do kogoś "ciekawego" - jeśli chodzi o charakter, bo wygląd zewnętrzny... wiadomo. :-)
Hakiruono
Fajna Kobietka

Postprzez promenadaslonca » 27 paź 2011, o 00:17

Jasne, wygląd zewnętrzny to taki detal, na który zwracają uwagę wszyscy faceci. Ale w sumie mało ważny.
promenadaslonca
Miła Kobietka

Postprzez balbinka019 » 27 paź 2011, o 14:45

Ja jestem podobna i do mamy i do taty, natomiast charakter mam po babci ze strony mamy. Wszyscy, którzy ją znali, mi to mówią. Na dodatek noszę imię po niej, więc się fajnie złożyło
balbinka019
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez babsko » 27 paź 2011, o 23:54

promenadaslonca napisał(a):Hakiruono, jak ja tego nie znoszę! Kiedy ktoś, z najlepszą intencją mówi mi: ojej, jaka ty jesteś podobna do... tu wymienia do kogo, to mam ochotę gryźć i kopać. Dla mnie to oznacza: Masz pospolitą gębę, łatwo cię pomylić. Oburzające!

Podobieństwo to nie tylko rysy twarzy, ale często mimika, błysk w oku. Ja to bym chciała, żeby mi ktoś choć raz powiedział, że jestem podobna do jakiejś piękności... Ale nie ma szans :(
babsko
Miła Kobietka

Postprzez promenadaslonca » 2 lis 2011, o 13:47

Jeśli chodzi o mimikę i gestykulację, to ponoć jestem podobna do mojej mamy.
promenadaslonca
Miła Kobietka

Postprzez babsko » 4 lis 2011, o 02:17

A ja już bardziej do siostry :o. Całokształt- do babci.
babsko
Miła Kobietka

Następna strona

Powrót do Hyde park