forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

czy zdradę można wybaczyć?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.

czy zdradę można wybaczyć?

Postprzez Luśka » 9 lip 2009, o 21:31

waszym zdaniem zdradę można wybaczyć? czy należy ją wybaczyć? czy ten fakt pamięta się o końca życia?czy zostałyście zdradzone? opowiedzcie o tym.
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Reklama

Re: czy zdradę można wybaczyć?

Postprzez shwungistka » 9 lip 2009, o 23:53

Zdrada. Jest przede wszystkim trudna do zdefiniowania, dla jednych zdradą będzie sex z inną osobą, a dla drugich zwykły pocałunek
shwungistka
Początkująca

Postprzez Luniak » 10 lip 2009, o 09:53

Trudno odpowiedzieć. Jeżeli to jest pojedyncza zdrada, czyi taki jeden"skok w bok" to sądzę(oczywiście jeżeli miłość jest prawdziwa)to można ją wybaczyć. Ale jeżeli facet okłamywał nas przez długi czas np. ok kilku miesięcy, wtedy zastanawiałabym się na tym czy wybaczyć. Na pewno naprawa związku po zdradzie jest długa i wymagająca pracy.
Czasami milczenie jest bardziej wymowne niż tysiące słów...
Luniak
Początkująca

Postprzez meredith » 15 lip 2009, o 21:45

hmm coś na ten temat wiem. Nie zdradziłam, ale...
Z reguły jestem bardzo nieufna i zazdrosna, więc ja nie wybaczam zdrady.Nie wyobrażam sobie dalszego życia w związku po zdradzie i odbudowy tego zaufania, na które tak ciężko u mnie zapracować. Ale jeśli się kogoś bardzo Kocha...
Teraz taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z Mych ramion,
jutro się do Mnie znów uśmiechniesz i kiedyś tam powiesz Mi : mamo.
meredith
Fajna Kobietka

Postprzez Panna_M » 16 lip 2009, o 07:21

Ja nigdy nie zdradziłam, i nie chciałabym być zdradzoną. Nie wiem czy bym wybaczyła, pewnie mineło by sporo czasu zanim bym zaufała partnerowi, o ile bym mu ponownie zaufała. Zależy jaki był by jego stosunek do tej sprawy, jeżli by się starał o mnie i o moje uczucia, to pewnie bym wybaczyła... ale jeśli facet nie okaże skruchy i wisi mu to, to byłby koniec związku.
Obrazek
Panna_M
Fajna Kobietka

Postprzez evka » 16 lip 2009, o 09:47

Ja mam kolezanke ktora zostala zdradzona facet calom kase walil w kochanke bizuteria itp. bardzo to przezyla ale uwaga WYBACZYLA moze troche ze wzgledu na dzieci? ale ich malzenstwo jest na dystans podjela trudna decyzje i napewno bylo jej ciezko :?
ObrazekObrazekObrazek
evka
Gadatliwa Kobietka

Postprzez Panna_M » 16 lip 2009, o 11:05

Jeżeli w grę wchodzi małżeństwo, dzieci, wspólny majątek to zdrady są częściej wybaczane.
Obrazek
Panna_M
Fajna Kobietka

Postprzez meredith » 16 lip 2009, o 12:15

A jeżeli facet zdradzi kobietę w ciąży? Powiedzmy,że w drugim miesiącu, chociaż wydaje mi się,że akurat nie ma znaczenia w którym. To dopiero jest kawał drania... W takiej sytuacji zdradza podwójnie. Ale moim zdaniem winne są również a może przede wszystkim "te kobiety" z którymi faceci zdradzają swoje partnerki. Wyrachowane i bezczelne...
Teraz taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z Mych ramion,
jutro się do Mnie znów uśmiechniesz i kiedyś tam powiesz Mi : mamo.
meredith
Fajna Kobietka

Postprzez hanka32 » 21 lip 2009, o 18:58

DLA MNIE SŁOWO ZDRADA NIE ISTNIEJE PONIEWAŻ ANI JA NIE ZDRADZIŁAM ANI MÓJ MĄŻ JESTEM TEGO PEWNA DLATEGO ŻE NASZA MIŁOŚĆ JEST TAK GŁĘBOKA I DZIAŁAJĄCA W OBIE STRONY ŻE O ZDRADZIE NIE MOŻE BYĆ MOWY. :kiss1 I CHOĆ TRUDNO W TO UWIERZYĆ TO WŁAŚNIE TAK JEST.ŚWIATA POZA SOBĄ NIE WIDZIMY KAŻDY DZIEŃ JAKIEJKOLWIEK ROZŁĄKI TO DRAMAT. :fallinlove ALE GDYBYM DOWIEDZIAŁA SIĘ O JAKIEJŚ PRZYPADKOWEJ ZDRADZIE MOJEGO MĘŻA TO MUSIAŁABYM SIĘ ZASTANOWIĆ. :angrywife ALE PEWNIE BYM WYBACZYŁA BO JESTEŚMY ZE SOBĄ 10 LAT PO ŚLUBIE.ALBO TEŻ ZDRADZIŁA ŻEBY BYŁO FER.HI HI HI :D
Obrazek
hanka32
Fajna Kobietka

Postprzez evka » 21 lip 2009, o 20:13

O tak napewno jesli bym sie dowiedziala ze mnie maz zdradzil tez fifty fifty i to z kims kogo zna i jest przystojniejszy niz on sam wiecie co mi teraz wpadlo do łba? ze zdradziłabym go z inna kobieta hhiiihihih :angrywife zartuje oczywiscie ja mojego * D * tez jestem pewna choc zawsze iskierka sie zapali bo nigdy niemamy 100% pewnosci ja niezdradzilam i niemam zamiaru bo lepiej doceniac to co sie ma nizeli to co mozna miec :witch My jestesmy razem 11 rok idzie :drinkwine
ObrazekObrazekObrazek
evka
Gadatliwa Kobietka

Następna strona

Powrót do Partnerstwo