Czy podążacie za modą?

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
fidoma

Re: Czy podążacie za modą?

Post autor: fidoma »

Staram się podążać za modą, to zrozumiałe, chcemy być ubrane modnie i na czasie. Ale wybieram to co mi pasuje i w czym się czuję dobrze. Często jest tak, że to co ładnie wygląda na innej osobie na mnie niestety już nie pasuje. Dobrze być świadomym tego co akurat w trawie piszczy, ale nie dajmy się zwariować! Bo to co dziś modne, jutro już nie jest. Ja stawiam na klasykę w dobrej jakości.
syka

Post autor: syka »

Staram się śledzić na bieżąco nowinki modowe, ale często nie widzę siebie w niektórych trendach, więc raczej noszę to, co mi się po prostu spodoba. Ale jak mnie coś zainspiruje, to wtedy chętnie to kupuję. Najważniejsze, żeby w danych rzeczach samemu sobie się najbardziej podobać...:)
bluajsik

Post autor: bluajsik »

Moją inspiracją przeważnie są baczne obserwacje ludzi na ulicy :lol: Lubię podpatrzeć kto i jak się ubiera potem testuje to na sobie. No i oczywiście sama również testuje różne kreacje :D
Hania26

Post autor: Hania26 »

Moda inspiruje mnie, jednak absolutnie nie podążam za nią ślepo. Nie lubię mieć na sobie tego co wszyscy. W każdym sezonie wybieram sobie takie modowe smaczki, które najbardziej odpowiadają moim upodobaniom. Teraz zakupiłam sobie beżowy płaszczyk w H&M i śliczne ażurowe rajstopki Knittex http://www.knittex.pl/produkt,21,240.html :)
gohusia

Post autor: gohusia »

Ja też się staram podążać, ale chyba wynika to z tego że zazwyczaj panujące trendy są w moim tonie, guście :D często zaglądam do butików, porównuje fasony, ceny. ale też zaglądam na strony www.Mam swoje ulubione marki, a ostatnio naszą firmę Big Star. Kolekcja jesienna Berlin mnie bardzo mile zaskoczyła, wiele rzeczy są " w moim typie".
np takie spodnie :D
Obrazek
ninka_niebieska

Post autor: ninka_niebieska »

Spodnie są super, ale nie będą pasowały do każdej sylwetki, więc nie każdej dziewczynie będą się podobały. Jak dla mnie są troszke za bardzo obcisłe po całości.. zawsze jest problem z ich zakładaniem i zdejmowaniem... i podkreślam, ze wcale nie jestem gruba :) Poprostu biorac prysznic po treningu mam problem z wciągnięciem spodni na tyłek bo skóra jest jeszcze wilgotna.. ale na weekend (gdy nie mam treningów) owszem.. chętnie bym takie założyła :)
dione

Post autor: dione »

nie ukrywam, że staram się śledzić co obecnie jest w modzie, ale jednak nie kupuję ciuchów jedynie dlatego, że są modne, ale muszą też pasować do sylwetki, no i oczywiście mi się podobać, niestety zawsze przeraża mnie cena ubrań z tych najnowszych trendów
anka12

Post autor: anka12 »

Ja się staram ale idzie w takim szybkim tępie że czasami jest ciężko.
Kasia2

Post autor: Kasia2 »

Moda jest inna dla nastolatek i inna dla kobiet dojrzałych, każda z nich ma swój urok i swoje prawa, czy podążam za modą?
Nie
Staram się kreować własną ;)
Dlatego szukam czegoś co będzie pasowało do mnie a nie ja do czegoś ;)
Oczywiście jeśli chodzi o modę ;)
ela1980

Post autor: ela1980 »

Jakbym miała podążać za modą to nie starczyłoby mi wypłaty :P
Także u mnie jestem zawsze z tym do tyłu...
gohusia

Napewno moda jest ściśle związana z wydatkami... ale takie sklepy, gdzie można ubrać się mega modnie a do tego nie wyda się fortuny :D
pompadour.

Post autor: pompadour. »

Nie mam jakiegoś parcia na modę, nie podążam za nią ślepo, aczkolwiek lubię do zwykłego stroju dodać jakiś modny element.
Olka

Post autor: Olka »

Mam swój styl który nie zawsze idzie w parze z modą ale teraz jest taka różnorodność że nie trudno wybrać w sklepach coś w czym będziemy się czuć dobrze a przy okazji modnie ;)
Cara

Post autor: Cara »

Nie. Gdybym miała zawsze stosować się modą, to wydawałabym fortune na garderobę. Oczywiście jeżeli coś mi się podoba, to kupuje - ale nie musi być modne :)
runia

Post autor: runia »

Ja troche rzeczy kupiłam tu: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7369080
Czy podażam za modą chyba raczej nie. Wybieram zawsze to co mi sie podoba ;)
gohusia

Ostatnio zauważyłam że coraz bardziej podoba mi się styl taki typowo miejski, luźny ale z klasą.
czy według Was to zestawienie jest modne? jak Wam się podoba? bo mnie wpadło w oko.

Obrazek
marzo666

Post autor: marzo666 »

Mi się niespecjalnie podoba. Jeśli chodzi o rzeczywiście konkretne podążanie za modą, to proponuję zrezygnować z fioletu na rzecz granatu lub bordo! :)
olaola123

Post autor: olaola123 »

ja staram się ale czasami nie wychodzi..
Pestka1

Post autor: Pestka1 »

Staram się podążać za modą ale też nie ulegam jej całkowicie inspiracji szukam np. tutaj
moda-online.pl/bershka">http://www.moda-online.pl/bershka
http://www.moda-online.pl/reserved
Łącze nowe ciuchy z jakimiś nowymi jakoś tak wychodzi mi własny przedewszyskim wygodny styl :P
Laalaa

Post autor: Laalaa »

A ja lubie modnie sie ubierac, bardzo chetnie nadazalabym za trendami ale nie stac mnie na kupowacnie co sezon nowych ubran... ktora z nas stac btw?
Najczesciej kuuje na wyprzedazach albo w jakichs tanich centrach handlowych. Swoja droga ciagle mnei zastanawia jak to mozliwe ze sklepy typu Promod, Tatum Berska, reserved i inne robia wyprzedaze do -70% .... i im sie to oplaca, bo chyba sie oplaca? Znaczy co? Cis co sprzedaja nam za 200 - 300 zlotych tak naprawde jest warte mniej niz 50??
Pestka1

Post autor: Pestka1 »

Opłaca im się robić takie wyprzedaże bo narzucają takie wysokie ceny żeby potem właśnie móc zrobić wyprzedaże. Nawet jeśli by mieli wyprzedawać po cenie "hurtowej" to i tak wychodzą na zero a ciuchy nie zalegają im w magazynach ;)
A co do ceny ciuchów to fakt są drogie ale od czego mamy sklepy z odzieżą używaną ;P
kika

Post autor: kika »

Pestka1 pisze:Opłaca im się robić takie wyprzedaże bo narzucają takie wysokie ceny żeby potem właśnie móc zrobić wyprzedaże. Nawet jeśli by mieli wyprzedawać po cenie "hurtowej" to i tak wychodzą na zero a ciuchy nie zalegają im w magazynach ;)
A co do ceny ciuchów to fakt są drogie ale od czego mamy sklepy z odzieżą używaną ;P

Masz racje z wyprzedażami, ale przecież można się tez dobrze ubrać niekoniecznie kupując w markowych sklepach.Wystarczy, że ktoś nam dobrze doradzi.Polecam stronę internetową:
balakier-style.pl i zachęcam do czytania i komentowania:balakier-style.blog.onet.pl
kika
aura

Post autor: aura »

Lubię być na bieżąco z modą, także przeważnie znam najnowsze trendy, ale nie zawsze się do nich stosuję. Po prostu czasami albo mi się to nie podoba, albo mi nie pasuje. Także wolę jednak wybierać wygodne rzeczy, niż te modne.
kika

Post autor: kika »

aura pisze:Lubię być na bieżąco z modą, także przeważnie znam najnowsze trendy, ale nie zawsze się do nich stosuję. Po prostu czasami albo mi się to nie podoba, albo mi nie pasuje. Także wolę jednak wybierać wygodne rzeczy, niż te modne.
Zapewniam Cię, że można ubrać się i modnie i wygodnie. Oczywiście, że nie należy ubierać się w to co Ci nie pasuje /źle na Tobie leży/ lub źle się w tym czujesz np.szpilki na 12 cm obcasach. Jeśli masz taki problem, radzę poradzić się profesjonalisty /polecam swoje usługi/ a na pewno będziesz zadowolona. Taka usługa wcale nie jest droga. Zresztą ja umawiam się np. na konkretna sumę, w zależności od zasobności kieszeni klientki. Jeśli uważasz to za stratę czasu, napisz /anonimowo/ w komentarzach na moim blogu, z czym masz największe trudności, to postaram się na to odpowiedzieć postem o tej tematyce.serdecznie pozdrawiam.

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Big-Brands.pl

Post autor: Big-Brands.pl »

To co jest najbardziej modne nie musi nam się wcale podobać i być ładne,ta zasada powtarza się bardzo często. Ja nie patrzę na trendy,ale na to w czym jest mi dobrze i wygodnie. To chyba najważniejsze.
ODPOWIEDZ