Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
-
Cukiereczek19
Re: Czy mogę być w ciąży
Prawdopodobieństwo zawsze istnieje na to... Ale też zależne jest to od tego czy masz dni płodne czy niepłodne. Na twoim miejscu poczekałabym do dnia spodziewanej miesiączki i zrobiła sobie test to rozwieje wasze wątpliwości. Głowa do góry na zajście w ciąże w Twoim przypadku szanse są ale bardzo minimalne 
-
dominika002
Prosze o POMOC !
Witam.
11 października miałam ostatni okres i do tej pory go nie dostałam. Mam nieregularne miesiączki, wiem, że bywa tak, że okres w okresie dojrzewa może zaniknąć na pare miesięcy, ale już to przerabiałam, wiec nie wiem czy to się może znów powtórzyć.
Martwie się, na początku myślałam, ze jestem w ciąży, ale zrobiłam 2 razy test ciążowy i wynik wyszedł negatywny , ale ostatnio gdy współżyłam z moim partnerem zauważyliśmy plamke krwi na prezerwatywie na zewnętrznej części.
Proszę o RADE
Z góry bardzo dziękuje!
11 października miałam ostatni okres i do tej pory go nie dostałam. Mam nieregularne miesiączki, wiem, że bywa tak, że okres w okresie dojrzewa może zaniknąć na pare miesięcy, ale już to przerabiałam, wiec nie wiem czy to się może znów powtórzyć.
Martwie się, na początku myślałam, ze jestem w ciąży, ale zrobiłam 2 razy test ciążowy i wynik wyszedł negatywny , ale ostatnio gdy współżyłam z moim partnerem zauważyliśmy plamke krwi na prezerwatywie na zewnętrznej części.
Proszę o RADE
-
Cukiereczek19
Re: Prosze o POMOC !
A czy ostatnio stosowałaś dość radykalną dietę albo czymś się stresowałaś ? A plamka krwi mogłaby się pojawić z tego względu że chłopak mógł ciebie otrzeć w tych miejscach za bardzo czasem tak się zdarza... Hmm najlepiej idź do ginekologa jak najszybciej nie ma na co czekać bo teraz żyjesz w niepewności a ginekolog zawsze ci pomoże
) Pozdrawiam ;*
-
Bielizna-Anna
Re: Ciąża..
Witaj na forum:) To nie jest możliwe,musieliście uprawiać seks bez zabezpieczenia,wtedy jak najbardziej tak. Jeżeli chłopak miał prezerwatywę i wycofał członka,to nie masz się czego obawiać.
-
Bielizna-Anna
Re: Nocne igraszki, coś w stylu stosunku przerywanego - ciąż
Teoretycznie nie tak łatwo zajść w ciąże,do pochwy musi dostać się bardzo dużą ilość plemników,a w Twoim przypadku tak nie było. Nie martw się na zapas:)
-
linnkaa
JA już chyba shizuje ;/
Dziewczyny mam do was pytanie , a konkretnie chodzi o to , że kochałam się ze swoim chłopakiem tuz przed planowaną miesiączką.. kochaliśmy sie w prezerwatywie a do tego stosunek był przerwany ... miesiączka miała być już 4 dni temu a dalej jej nie ma;/
Czy to w ogóle możliwe żebym zaszła w ciąże. Dodam że miesiączka czasem mi się przeciąga i do końca nie jest regularna jeszcze oraz bolą mnie piersi.. tak jak zwykle przed miesiączka.. a jej nadal nie mam ;/
już miewam koszmary ze jestem w ciąży dziewczyny pomóżcie?
Czy to w ogóle możliwe żebym zaszła w ciąże. Dodam że miesiączka czasem mi się przeciąga i do końca nie jest regularna jeszcze oraz bolą mnie piersi.. tak jak zwykle przed miesiączka.. a jej nadal nie mam ;/
już miewam koszmary ze jestem w ciąży dziewczyny pomóżcie?
-
laleczka1123
Re: JA już chyba shizuje ;/
Miesiączka może ci się spóźniać ze stresu, który wynika z obawy zajścia w ciążę, wyluzuj kup test ciążowy,a jeżeli dalej nie będziesz pewna to wybierz się na badania do ginekologa, ale narazie nie ma co się stresować.
-
Justyna4
Nie masz czym się martwić
pozdrawiam 
-
Awoqa
Szansa na ciążę jest ale nie wielka 
-
ABCbielizny
Powiem więcej: szansa na zajście w ciąże jest tylko teoretyczna. Ale nie próbujcie takich zabaw w przyszłości,od tego są odpowiednie zabezpieczenia. A jeżeli dalej masz wątpliwości,to zrób test ciążowy lub udaj się na badania do ginekologa.
-
ABCbielizny
Zgadzam się z powyższą opinią. Na pewno nie jesteś w ciąży i o to nie musisz się martwić. Nie dość,że stosunek był przerywany,to jeszcze z prezerwatywą. To podwójne zabezpieczenie. Możliwe ze okres spóźnia Ci się ze stresu,lub w skutek złego odżywiania. Na to składa się wiele czynników.
-
ABCbielizny
Zgadzam się. Prawdopodobieństwo tego,że jesteś w ciąży jest naprawdę minimalne i nie ma sie czego obawiać. Sperma musi znaleźć się w środku,jeżeli jest na zewnątrz,to nic z tego nie wyniknie. NA drugi raz musicie być bardziej ostrożni.
-
ABCbielizny
Re: Prosze o POMOC !
Dokładnie tak,najlepiej byłoby udać się do ginekologa. Czy masz jakiejkolwiek podstawy do tego,aby myśleć że jesteś w ciąży? Odpowiedz sobie na pytanie,czy zawsze sie zabezpieczaliście. Jeżeli tak,to istnieje naprawde minimalne ryzyko.
-
ABCbielizny
Re: czy duze jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy???
Piszesz,że uprawialiście seks bez zabezpieczenia,w wiec ryzyko zajścia w ciąże jest naprawdę duże. A czy sperma dostałą się do środka? Jeżeli tak,to praktycznie masz odpowiedź na swoje pytanie. Dla pewności udałabym się na Twoim miejscu do ginekologa. Nikt nie potwierdzi tego w 100% oprócz lekarza.
-
Tusia
no i w jakim terminie o ostatnim stosunku robiłaś test ?
-
mis11
Za dużó przeszkód po drodze: odległość do miejsca docelowego plemnika, jak i Twoje dziewictwo w jakims stopniu utrudnia. Niech chłopak uważa, bo chyba nie potrafi nad soba zapanowac. Nastepnym razem, niech Ci obleje brzuch, czy piersi
-
mis11
Stosunek przerywany i różne zabawy : włożył penis w pochwe i wyjął to najlepsze metody zachodzenia w nieoczekiwana ciąże. Lepiej nie ryzykujcie, jesli nie planujecie potomstwa
-
mis11
Można w przybliżeniu powiedzieć, że po 24 dniu cyklu kobieta jest niepłodna. Także 4 dni przed nie powoduje zajscia w ciąże. O wiele większe ryzyko jest np seks 2 dni po, czy nawet jeden dzien po zakonczeniu miesiączki. Biorąc pod uwagę, że plemnik w ciele kobiety może przeżyc do 72 godzin, owulacja u kobiety jest często płynna +/- 2-3 dni i wystarczy żywotny plemnik oraz przyspieszenie owulacji i czasy się nałożą. Na prawde okres płodności kobiety jest bardzo krótki, a haczyk polega właśnie na małej płynności dni owulacji i żywotności plemnika, bo to daje 3 dni dla plemnika + 2-3 dni wczesniejszej owulacji + liczba płodnych dni i wychodzi prawie 10 dni
-
editpiaw
antykoncepcja i antybiotyk- możliwa ciążą???? pomocy
dziewczyny bardzo proszę o pomoc. 21stycznia leżałam w szpitalu na zapalenie jajnika, podczas pobytu dostawałam dożylnie antybiotyk i brałam Diane. 28 skończyło mi się opakowanie i zaczełam 7 dniowa przerwę. Podczas tego zachorowałam na grypsko i od 2 lutego biorę Duomox- 3 razy dziennie. Muszę wspomnieć że współzyłam 1ego,2-ego ,trzeciego i czwartego bez zabezpieczeńia dodatkowego. Tabletkę dopiero wziełam z następnego opakowania w sobotę 5ego. Bardzo żle się czuję mam nudności całymi dniami, wymiotuję- czy mogę być w ciąży??? Jeśli teraz po odstawieniu tabletek i przyjeciu nowej paczuszki dopiero mam 3dzień plamienia mogę zrobić test ciążowy??? Proszę o rzetelne dpowiedzi ,pomocy:(
-
ABCbielizny
No tak,ale w tym przypadku autorka tematu chyba naprawdę nie ma się czego obawiać. Czasem można też coś błędnie obliczyć,dlatego po prostu lepiej się zabezpieczać. Stosunek był przerywany, wiec możesz zapomnieć o problemie.
-
ABCbielizny
Prawda, dlatego uważam ze najlepiej jest sie zabezpieczyć i mieć spokojną głowę. Na przyszłość wiecie czego należy unikać,żeby potem się nie stresować. Miejcie na to uwagę.
-
ABCbielizny
Plemniki w cudowny sposób musiałyby przeskoczyć do pochwy. Poza tym musi ich być dużo aby doszło do zapłodnienia. To nie jest tak,że wystarcza tylko jeden. Jeden wygrywa cały wyścig do celu:)
-
ABCbielizny
Możliwe ze temat umarł. Jeżeli zaglądasz jeszcze na forum,to napisz czy wszystko w porządku. Będziemy czekać na odpowiedź.
-
mis11
Dla komfortu psychicznego uzywajcie prezerwatyw ze środkiem plemnikobójczym.