Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
-
zaklopotana
Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
Chciałabym bardzo, ale nie wychodzi mi.
-
dzo
myszunia25 tutaj zadajemy pytania o ciąże
-
myszunia25
- Jestem tu nowa :)
cześć dziewczyny jestem tu nowa staramy się z narzeczonym o dziecko,kochaliśmy się w dni płodne,cykl mam co 25 dni okres powinnam dostać 13.02 w poniedziałek,od wczoraj dziwnie się czuję mam bóle podbrzusza(czuje sie jakbym miała dostać zaraz okres) takie dziwne ciągnięcie albo lekkie skurcze niemam gorączki ale czuję się taka zmęczona i cała ciepła zrobiłabym test ale nie wiem czy czekać do poniedziałku?co o tym myślicie??pozdrawiam
-
myszunia25
dodam Że mam upławy wieksze niż przedtem to takie uczucie jakby wypływało ze mnie...
dziewczyny proszę o pomoc, pilnie!!
Zawsze kochałam się z chłopakiem w prezerwatywie, jednak od paru miesięcy kochamy się bez zabezpieczenia. Stosunek jest zawsze przerwany. W sobotę dostalam silnych bóli w podbrzuszu, myślalalam że to przed okresem (bo własnie w niedziele mialam dostać), ale pojawiło się swedzenie, pieczenie... W pon poszłam do ginekologa i okazało się ze mam grzybice pochwy. Leczę się ale do tej pory nie dostalam okresu. Jestem senna, jem jak opętana, wszstko mnie wkurza i jestem nie do zniesienia, a moje sutki ciągle sterczą jak antenki i strasznie bolą. Czy moge podejrzewać ciążę??
Re: Nocne igraszki, coś w stylu stosunku przerywanego - ciąż
jeżeli nie skończył tzn nie doszedł to raczej nie ma mowy o ciążydorotka17a pisze:Ostatnio w nocy spałam sobie z moim chłopakiem.
Wiadomo co się dzieje, przytulania, całowanie aż w końcu.
Otóż mój chłopak parę razy wsadzał członka do mojej pochwy.
Nie trwało to długo, maks 10 sek.
Nie robił tego często, tylko z dużymi odstępami czasowymi..
Nie spuścił się, ale boje się że mogło coś się stać, robiliśmy to bez zabezpieczenia.
Czy przy takich "zabawach" ciąża jest możliwa czy nie ?
Chodzi mi o kropelkowanie, prejakulaty i takie inne rzeczy co mogą zapłodnić.
Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc
-
dobrenockii
Re: dziewczyny proszę o pomoc, pilnie!!
jeśli byłaś u ginekologa to raczej nie. chyba że nie robił usg i innych badań pod tym kątem.
jakieś dwa miesiące temu miałam podobne objawy ale raczej było to pieczenie i straszny ból przy siusianiu.okazało się że to jakieś zapalenie, dostałam leki, maści, antybiotyki i również chodziłam senna, okres się spóźniał chodź bolało jak na okres, miałam nadzieje że to ciąża ale niestety leki robią swoje gdy już wszystko wróciło do normy wrócił też okres.

jakieś dwa miesiące temu miałam podobne objawy ale raczej było to pieczenie i straszny ból przy siusianiu.okazało się że to jakieś zapalenie, dostałam leki, maści, antybiotyki i również chodziłam senna, okres się spóźniał chodź bolało jak na okres, miałam nadzieje że to ciąża ale niestety leki robią swoje gdy już wszystko wróciło do normy wrócił też okres.
-
lidka86
i znowu to samo.. kolejny miesiąc oczekiwania.. ostatnią miesiączkę miałam 17 stycznia... 29 przypuszczalnie owulację, wtedy miałam najwyższy skok temperatury i od tego czasu temperatura cały czas utrzymuje się na poziomie od 36.80 - 37.15 stopni.. nic mniej.. i tak od 18 dni.... zawsze podbrzusze bolało mnie 2-3 dni przed okresem.. a w tym cyklu boli mnie od 31 stycznia codziennie- raz kłuje, raz jest to uczucie rozpierania, albo ból jak na okres...dochodzą do tego bóle piersi dosyć intensywne że nie moge sie dotknąć...
mogłabym podejrzewać że zaszłam, gdyby nie te bóle jak na okres.. poczekam z testem jak miesiączka nie przyjdzie 17 lutego to zrobie test... narazie nie łudzę się ze to ciąża. co sądzicie?
mogłabym podejrzewać że zaszłam, gdyby nie te bóle jak na okres.. poczekam z testem jak miesiączka nie przyjdzie 17 lutego to zrobie test... narazie nie łudzę się ze to ciąża. co sądzicie?
-
lidka86
nie zabezpieczam sie
... od 3 miesiecy staramy sie o dziecko.... brzuch mnie boli jak na okres... temperatura dzis pokazała tak jak wczoraj 37 stopni...
-
dzo
a bo myślałam, że się boisz, że w ciąży jesteś 
-
no.nie.wiem
dlaczego po prostu testów sobie nie kupicie dziewczynki?
-
dzo
bo wolą napisać na forum i mieć pewność, że jesteśmy wróżkami i im wywróżymy czy to ciąża czy nie

-
lidka86
bo czasem warto popytać jakie ktoś miał objawy przed tym, jak dowiedział się o ciąży.Aby przyszłe mamy lub osoby starające się o dziecko wiedziały na co zwracać uwagę. Choć faktem jest że każdy organizm jest inny. W takim razie po co jest ten wątek i po co forum skoro nie można poruszyć dyskusji na jakiś temat?
Witam.
Mam pytanie...biorę tabletki antykoncepcyjne i ostatnio kochałam się z chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia i on doszedł trochę we mnie...po stosunku zapomniałam o tabletce i wziełam ja dopiero po 16h, następną wzięłam normalnie a później znowu zapomniałam o następnej i wzięłam ją z 14 h opoźnieniem....dodam, że było to w drugim tygodniu stosowania tabletek. Czy mogłam zajść w ciążę?
Dziękuję z góry za odpowiedzi.
Mam pytanie...biorę tabletki antykoncepcyjne i ostatnio kochałam się z chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia i on doszedł trochę we mnie...po stosunku zapomniałam o tabletce i wziełam ja dopiero po 16h, następną wzięłam normalnie a później znowu zapomniałam o następnej i wzięłam ją z 14 h opoźnieniem....dodam, że było to w drugim tygodniu stosowania tabletek. Czy mogłam zajść w ciążę?
Dziękuję z góry za odpowiedzi.
-
lidka86
hmmm... nigdy nie brałam tabletek i jest mi ciężko coś ci doradzić. Generalnie powinno być tak że tabletki bierze się regularnie i w ściśle określonej godzinie. Jest małe prawdopodobieństwo że jesteś w ciąży, w zależności jeszcze czy miałaś wtedy dni płodne czy nie, ale tabletka wzięta dzień przed działa dobę czyli 24 h więc nawet jak z tamtą miałaś 16 godzinne opóźnienie( to dużo) po upływie tych 24 godz. to jest szansa że tamta zadziałała.
-
dzo
ależ nikt nikomu nie broni tutaj pytaćlidka86 pisze: W takim razie po co jest ten wątek i po co forum skoro nie można poruszyć dyskusji na jakiś temat?
ja z no.nie.wiem też tylko rozmawiamy
-
lidka86
wiem , tylko ktoś może poczuć się głupio. ja sie tak poczułam jak w odpowiedzi na swój post przeczytałam że nikt nie jest wróżką. to prawda. ale generalnie jesteśmy tutaj aby dzielic się doświadczeniami i poradami...
-
lidka86
hmmm... jakby to powiedzieć... są 2 kreseczki
... udało sie... okres spóżnia się 3 dni a test zrobiony rano pokazał od razu 2 kreseczki... ta najważniejsza w polu testowym jest słabsza ale wystarczająco widoczna
.. więc w 99 % jestem w ciąży
... we wtorek uciekam do lekarza aby potwierdził czy test się nie myli...
ale wiedziałam że cos z tym miesiącem jest nie tak... zawsze przed okresem brzuch bolał mnie 2-3 dni przed... a teraz 17 stycznia dostałam okres- a 31 stycznia juz zaczął mnie boleć brzuch... ciągnięcie kłucie.. zaczeły mnie boleć piersi... temperatura ok 37 stopni... 11 lutego poszliśmy na bal karnawałowy, tydzien temu... na parkiecie mnie zemdliło i musiałam iśc do łazienki... nie wymiotowałam , ale poczułam sie słabo... moje piersi strasznie mnie bolą i takie żyły mi powychodziły pod skórą...
17 powinnam dostac okres... nie przyszedł... wczoraj testu nie zrobiła... dopiero dzisiaj... no i 2 kreseczki wyskoczyły od razu:)....
tylko martwi mnie to że brzuszek też mnie złapie skurczem jakbym miała za chwilke okres dostać, ale czytałam że na początku to normalne...:)wszelkie wątpliwości rozwieje we wtorek ginekolog...
ale wiedziałam że cos z tym miesiącem jest nie tak... zawsze przed okresem brzuch bolał mnie 2-3 dni przed... a teraz 17 stycznia dostałam okres- a 31 stycznia juz zaczął mnie boleć brzuch... ciągnięcie kłucie.. zaczeły mnie boleć piersi... temperatura ok 37 stopni... 11 lutego poszliśmy na bal karnawałowy, tydzien temu... na parkiecie mnie zemdliło i musiałam iśc do łazienki... nie wymiotowałam , ale poczułam sie słabo... moje piersi strasznie mnie bolą i takie żyły mi powychodziły pod skórą...
17 powinnam dostac okres... nie przyszedł... wczoraj testu nie zrobiła... dopiero dzisiaj... no i 2 kreseczki wyskoczyły od razu:)....
tylko martwi mnie to że brzuszek też mnie złapie skurczem jakbym miała za chwilke okres dostać, ale czytałam że na początku to normalne...:)wszelkie wątpliwości rozwieje we wtorek ginekolog...
-
dzo
to ja tak nieoficjalnie już gratuluję
:D
-
lidka86
nie dziękuję z góry aby nie zapeszyć...
napisze co i jak po wizycie u ginekologa...
wiem że jestem dziwna, ale żal mi tej pracy w której teraz jestem, fajni ludzie, ale umowa tylko do końca roku, więc już jak dam l4 to nie mam szans na przedłużenie, bo tak tutaj robią.nie zaryzykują abym poszła na wychowawczy mając przedłużoną umowę... ... ale najważniejsze jest dla mnie dziecko i jego serduszko do szczęścia mi wystarczy:):):)- mam nadzieję że ginekolog powie mi że nasza dzidzia jest już z nami:)... a dojeżdzać do pracy 25 km w ciązy... brrr...razem 50 km w obie strony- szaleństwo....
wiem że jestem dziwna, ale żal mi tej pracy w której teraz jestem, fajni ludzie, ale umowa tylko do końca roku, więc już jak dam l4 to nie mam szans na przedłużenie, bo tak tutaj robią.nie zaryzykują abym poszła na wychowawczy mając przedłużoną umowę... ... ale najważniejsze jest dla mnie dziecko i jego serduszko do szczęścia mi wystarczy:):):)- mam nadzieję że ginekolog powie mi że nasza dzidzia jest już z nami:)... a dojeżdzać do pracy 25 km w ciązy... brrr...razem 50 km w obie strony- szaleństwo....
-
lidka86
no i dziś rano wykonałam 2 test:). Również 2 kreseczki... ta druga również nie jest mocna ale jest widoczna. Dziś uciekam do ginekologa:). Zobaczymy czy cokolwiek uda mu się zobaczyć:)