Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Melisa

Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Post autor: Melisa »

mam okres :P
dzo

Post autor: dzo »

no widzisz 8-) 8-) 8-)

nie trza było się stresować 8-) :baby :baby :baby
zakupocholiczka

Post autor: zakupocholiczka »

Moja koleżanka w ciąży przez pierwsze 3 miesiące miała najnormalniejszy okres, wiec radzę w przyszłości zawsze być ostrożnym.
zaklopotana

Post autor: zaklopotana »

dzo jeśli dostałam planowo okresu i po dwóch tygodniach zrobiłam test (wyszedł negatywny) to mogę wykluczyć ciążę ? Tym bardziej, że u mnie było mało prawdopodobne zapłodnienie.
Tak jak napisała koleżanka wyżej, kilka osób mnie straszy, że do 3 miesiąca mogą występować normalne krwawienia...
dzo

zaklopotana pisze:dzo jeśli dostałam planowo okresu i po dwóch tygodniach zrobiłam test (wyszedł negatywny) to mogę wykluczyć ciążę ? Tym bardziej, że u mnie było mało prawdopodobne zapłodnienie.
Tak jak napisała koleżanka wyżej, kilka osób mnie straszy, że do 3 miesiąca mogą występować normalne krwawienia...
jeśli zrobiłaś test po 2 tyg. i jest negatywny to na 99,9% nie jesteś w ciąży ;)
zaklopotana

Dzięki, najwyżej przed drugą miesiączką zrobię drugi, tak dla pewności. :D
patina0

Post autor: patina0 »

Witam! Mam problem wydaje mi sie ze jestem w ciazy chociaz biore tabletki od kilku miesiecy.
Ciagle znajduje w sobie jakies nowe oznaki. Piersi zrobily sie wielkie brzuch wiekszy z dnia na dzien to zauwazylam i jestem w szoku moj partner tez widzi ze jest mnie wiecej:( dzisiaj weszlam na wage i zobaczylam ze jest 2 kg wiecej niz miesiac temu.
Przeraza mnie jeszcze to ze w tym miesiacu okres byl jakis inny niz zwykle plamienie bylo slabe i trwalo tylko 3 dni. Czy ktoras z Was miala podobne objawy?
Melisa

Jaki problem zrobić test poprostu, 5 minut roboty i juz wiesz co i jak :P
katasha7

Post autor: katasha7 »

Dokładnie zrób test bo inaczej będziesz się nadal zastanawiać
patina0

Post autor: patina0 »

Uff...testy zrobione cale szczescie wynik negatywny. Teraz pozostaje tylko zrobienie czegos z dodatkowymi kg.
lidka86

Post autor: lidka86 »

mam głupie pytanie.. ale czy codzienny seks lub co 2 dni sprawi ze na teście w końcu pojawią sie 2 kreseczki? po mierzeniu temp. nic nie wynika.. nie mam aż takich skoków temperatury i dużej ilości śluzu aby wiedzieć kiedy mam dni plodne...to głupie, bo przecież 25 letnia dziewczyna i od 5 miesięcy mężatka i tak dziwne pytania zadaje... ale nie wiem już jak inaczej badać kiedy mam dni płodne:( :oops:
Melisa

Podobno co trzy dni najlepiej się kochać jak się stara o dziecko. Codziennie nie wolno bo plemniki nie mają czasu, żeby dojrzeć i sa bezużyteczne
lidka86

może faktycznie co 2-3 dni będziemy się starać... u nas jest ten minus że mamy przerwy nawet 1-2 tygodniowe bo najpierw mąz ma nocki a ja od rana jestem w pracy, a potem ja od rana w pracy on ma popołudniówke i wraca 23.30 do domu i ja praktycznie już spie bo o 5,40 wstaje....i jak się nie kochamy to podejrzewam że wtedy mam dni płodne...
katasha7

Post autor: katasha7 »

Lidka a mierzyłaś temperaturę???

Bo musisz mieć skok tempki w cyklu.
Jeżeli jej nie masz to oznacza że nie ma owulacji.

hmm jak sama nie umiesz tego badać to ja polecam Baby Comp on dokładnie wyznacza dni płodne i jest przeznaczony właśnie typowo dla osób starających się o dziecko a po czasie może świetnie służyć jako antykoncepcja.

A jak nie to ja polecam sex co 2 dni bo plemniki żyją zazwyczaj do 72 godz a przeważnie krócej.
lidka86

mierzę temperaturę.. miesiączka skończyła się 22.01, od tego momentu spadała.. i 24 był nagły skok z 36,4 na 36,8... dlatego też wykorzystaliśmy sytuację i kochaliśmy się... wczoraj miałam już 36,5... i wczoraj też zdarzyło się małe co nieco :sex1 :).
staramy się teraz kochać tak co 2 dni.. ale nie robimy z tego poważnej rzeczy, bo psychika też robi swoje.. ale i tak jak w 2 ostatnich cyklach dostałam okres to żałowałam że przyszedł:)

słyszałam właśnie tutaj na forum to tym komputerku i czytałam o nim w internecie.. cudna sprawa ale strasznie droga.. ok 2000 a na allegro 1900... narazie nie moge sobie na taki kompik pozwolić bo czeka nas remont i związane z tym koszty... ale potem może się skuszę:):)

a wy po jakim czasie zaszłyście w ciążę? (po jakim czasie starania?)
galizelle
Jestem tu nowa :)

Post autor: galizelle »

Czesc,jestem tu nowa:)) Choc to nie druga ciaza, moze Ci się przydać ten poradnik:
.......

treść zmieniona przez moderatora

przestań spamować na każdym kroku bo Cię zbanuję
natiiiiia

DZIWNA SUTUACJA !!!

Post autor: natiiiiia »

Hey, jestem tu nowa i wybaczcie, jeśli powielam wątek albo umieściłam go w nieodpowiednim miejscu. Otóż jest tak, że mój mąż pracuje za granicą i był ostatnio na święta Bożego Narodzenia i ok my chcemy mieć dziecko i w ogóle, tydzień przed jego wyjazdem dostałam miesiączki więc pożegnaliśmy się z nadzieją na dzidziusia. Okres miałam wtedy bardzo dziwny ... taki "suchy" i krótszy niż zwykle, na dodatek nie miałam jakichś typowo przedmiesiączkowych objawów. Teraz dokładnie 4 dni temu powinnam dostać okres ale zamiast tego wystąpiło brązowe plamienie. Od jakiegoś tygodnia odczuwam mdłości szczególnie wieczorami. Jakoś na początku nie połączyłam mdłości z tymi plamieniami, być może wierzyłam jeszcze że nadejdzie okres, ale plamienie ustaje a krwi nadal nie ma. Do tego w ostatnich dniach doszedł ból pleców w okolicy lędźwiowej ( czytałam, że niektóre kobiety mają tak we wczesnym stadium ciąży ). Czy jest możliwe, że jestem w ciąży. Wizytę u ginekologa mam w czwartek i normalnie siedzę jak na szpilkach... może któraś miała podobnie? Czekam na odpowiedzi i z góry bardzo za nie dziękuję :)

przeniosłam post tutaj
dzo
zaklopotana

Znowu ogarnia mnie panika, że mogę być w ciąży. :( Niby w styczniu normalnie dostałam okres, dwa testy (pierwszy robiony 2 tygodnie po i drugi 4 po) wykazały, że nie jestem, ale mam dziwne żółte upławy z grudkami, które śmierdzą. Do tego mam lekkie bóle podbrzusza i piersi... Czy jest jednak możliwe, że jestem w ciąży? Okres mi się spóźnia 2 dzień.
Melisa

Re: DZIWNA SUTUACJA !!!

a nie prościej zrobić test?

Zresztą jest już taki temat
dzo

zaklopotana pisze:Znowu ogarnia mnie panika, że mogę być w ciąży. :( Niby w styczniu normalnie dostałam okres, dwa testy (pierwszy robiony 2 tygodnie po i drugi 4 po) wykazały, że nie jestem, ale mam dziwne żółte upławy z grudkami, które śmierdzą. Do tego mam lekkie bóle podbrzusza i piersi... Czy jest jednak możliwe, że jestem w ciąży? Okres mi się spóźnia 2 dzień.
wyluzuj i nie myśl o tym ;) ;)
zaklopotana

Chciałabym bardzo, ale nie wychodzi mi.
dzo

myszunia25 tutaj zadajemy pytania o ciąże
myszunia25

Post autor: myszunia25 »

cześć dziewczyny jestem tu nowa staramy się z narzeczonym o dziecko,kochaliśmy się w dni płodne,cykl mam co 25 dni okres powinnam dostać 13.02 w poniedziałek,od wczoraj dziwnie się czuję mam bóle podbrzusza(czuje sie jakbym miała dostać zaraz okres) takie dziwne ciągnięcie albo lekkie skurcze niemam gorączki ale czuję się taka zmęczona i cała ciepła zrobiłabym test ale nie wiem czy czekać do poniedziałku?co o tym myślicie??pozdrawiam
myszunia25

Post autor: myszunia25 »

dodam Że mam upławy wieksze niż przedtem to takie uczucie jakby wypływało ze mnie...
zansssia

dziewczyny proszę o pomoc, pilnie!!

Post autor: zansssia »

Zawsze kochałam się z chłopakiem w prezerwatywie, jednak od paru miesięcy kochamy się bez zabezpieczenia. Stosunek jest zawsze przerwany. W sobotę dostalam silnych bóli w podbrzuszu, myślalalam że to przed okresem (bo własnie w niedziele mialam dostać), ale pojawiło się swedzenie, pieczenie... W pon poszłam do ginekologa i okazało się ze mam grzybice pochwy. Leczę się ale do tej pory nie dostalam okresu. Jestem senna, jem jak opętana, wszstko mnie wkurza i jestem nie do zniesienia, a moje sutki ciągle sterczą jak antenki i strasznie bolą. Czy moge podejrzewać ciążę??
ODPOWIEDZ