forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Co sądzicie o polskich serialach?

Co warto obejrzeć? Wasz ulubiony serial? Co obejrzeć ze swoim facetem? Odpowiedzi na te pytania w tym dziale.

Co sądzicie o polskich serialach?

Postprzez asiakozłowska » 18 lut 2011, o 14:39

Witajcie !!!

Zastanawialiście się kiedyś nad tym czy nasze polskie odpowiedniki amerykańskich , meksykańskich , kolumbijskich czy też innych filmów mają szanse być lepsze lub chociaż tak samo dobre .
Ja ostatnio zaczęłam porównywać sobie kilka z nich . Najbardziej do porównania pasował mi serial „Prosto w serce „ gdyż znam jego jeden meksykański pierwowzór pt. „ Miłosny nokaut „ .

Co sądzicie na temat naszego polskiego serialu „Prosto w serce „ myślicie, że ma szanse zdobyć taką samą popularność jak jego meksykański i kolumbijski odpowiednik?

Na pewno nie ma co porównywać gry aktorskiej tamtych aktorów do naszych bo wiadomo że tamci są lepiej doświadczeni i lepiej im wychodzi gra , ale czy uważacie, że nasze polskie wersje może być chociaż tak samo ciekawa jak meksykańska ?
Film opowiada o perypetiach biznesmena Artura i bokserki Moniki .
Jeśli ktoś już obejrzał którąś z wcześniejszych wersji to nie musi oglądać tej bo nic go tu nie zaskoczy no chyba, że tak bardzo mu się podobała no albo tak bardzo lubi naszych polskich aktorów.

Czy macie takie seriale które oglądacie tylko dlatego, że lubicie aktorów lub też dlatego, że pierwowzór na podstawie którego powstał tak bardzo Wam się spodobał, że z chęcią oglądacie go?

Pozdrawiam Joanna ...

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
asiakozłowska
Początkująca

Reklama

Re: Co sądzicie o polskich serialach?

Postprzez justyna1981 » 18 lut 2011, o 19:21

Ja uwielbiam 'Z archiwum X' ale nie ma on dobrego odpowiednika w naszym kraju a na seriale typu Prosto w serce szkoda mi czasu.
justyna1981
Miła Kobietka

Postprzez Bibok » 1 sie 2011, o 11:50

Polskie seriale są na najgorszym poziomie. Strata czasu!
Bibok
Początkująca

Postprzez joanna18 » 19 sie 2011, o 11:31

Uwielbiam stare produkcje typu "Daleko od szosy", polskie komedie "Zmiennicy", "Alternatywy 4".
Z obecnych produkcji już jest ciężko coś wybrać ale bardzo mi się podoba "Czas Honoru".
joanna18
Początkująca

Postprzez żuczek » 19 sie 2011, o 14:13

Nie widziałam oryginału, ale polskie „Prosto w serce” nie powala. Mucha nie potrafi grać. Wszyscy drugoplanowi aktorzy są dużo lepsi. Oglądałam tylko ze względu na Bobka czy Sochę. Serial jaki kocham to polska brzydula :) Violetta była nieziemska :) Ostatnio zaczęłam oglądać na VOD w ence Schameless, ciekawi mnie jak wyglądałaby polska adaptacja takiego serialu, mogłby to być ciekawy eksperyment ;) Szkoda, że adaptują przeważnie komedie romantyczne...
żuczek
Początkująca

Postprzez kasienka » 26 wrz 2011, o 15:34

Nie widziałam tamtego kolumbijskiego "Prosto w serce ", ale "Brzydula " polska jest lepsza od którejkolwiek wersji zagranicznej.
kasienka
Początkująca

Postprzez żuczek » 21 lis 2011, o 11:48

A widziałyście polskie bez tajemnic? Zupełnie jak z innej planety. Ale to pozytywnie. Widziałam ostatnio taki filmik.

I rzadko który polski serial porusza takie tematy i w takiej formie. Świetny :)
żuczek
Początkująca

Postprzez pomcia » 21 lis 2011, o 12:21

A ja się zastanawiam dlaczego nasze seriale muszą być kopią zagranicznych? Czy nie możemy wymyślić nic sami?
pomcia
Fajna Kobietka

Postprzez livia » 4 gru 2011, o 12:16

Stare polskie seriale wg mnie były ciekawsze, tak jak wyżej napisano nowe są kopią zagranicznych. Z zagranicznych ja lubię Dr House:)
livia
Początkująca

Postprzez Muchomor » 6 gru 2011, o 16:36

Polskie seriale sa lepsza wersja brazyliskich telenowel, ale ja za tym gatunkiem w ogole nie przepadam. Czasami obejrze odcinek czegos z mama i nie chce mi sie nawet do tego wracac. Jedyny, ktory lubilam nawet ogladac to "40 i pol" z Karolakiem :polska
Muchomor
Początkująca

Następna strona

Powrót do Filmy i seriale